Παύλος Αλεξάνδρου – Paul Alexander (1931 – 2018)

    0

    O συνιδιοκτήτης του «Crown Peter’s Travel» και συνάμα πρώην πρόεδρος της κοινότητας της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα Παύλος Αλεξάνδρου (Paul Alexander) δεν υπάρχει πια ανάμεσά μας. Τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου 2018 άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του.

    Η σορός του το απόγευμα της Τετάρτης 14ης Νοεμβρίου 2018, από τις 4.00 – 9.00 μ.μ. θα εκτεθεί για προσκύνημα στο Γραφείο Τελετών «Antonopoulos Funeral Home», στη διεύθυνση 38-08 Ditmars Blvd, Astoria, N. Y. 11105.

    Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί το πρωί της Πέμπτης, 15ης Νοεμβρίου 2018 στις 10.00 π.μ. στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στη διεύθυνση 37-57 72nd St., Jackson Heights, NY 11372.

    Αμέσως μετά θα λάβει χώρα ο ενταφιασμός του στο Κοιμητήριο Maple Grove Cemetery στη διεύθυνση 83-15 Kew Gardens Road, Kew Gardens, New York, 11415.

    O θάνατός του καταλυπεί τη σύζυγό του Ελένη Αλεξάνδρου, το γένος Τρικεριώτη, τα παιδιά Angie (Ευαγγελία) Alexander, Mary και Chris Maino, τα εγγόνια Paul, Alexander, Jonathan και Callie Maino, τα αδέλφια Μαρία Χασάπη, Olga Alexander, Gregory και Anna Alexander, τα ανίψια Dr. Constantine και Marina Chassapis, Eleftherios Hasapis, Petros Hasapis, Evangelia και Robert Mondazzi, Eleftherios Alexanter, Gregory Chassapis και Annabella Mondazzi, τα ξαδέλφια και τους λοιπούς συγγενείς και φίλους εδώ και στην Ελλάδα.

    Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου 1931 στην Ατσική Λήμνου, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια. Οι αείμνηστοι γονείς του Ελευθέριος και Ευαγγελία Αλεξάνδρου έφεραν στον κόσμο τέσσερα παιδιά, τον Παύλο, τη Μαίρη (Μαρία), την Όλγα και το Γρηγόρη και τα γαλούχησαν με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας.

    Μετά την αποφοίτησή του από το Γυμνάσιο στη Μύρινα της Λήμνου μετέβη για σπουδές στην Ιταλία. Μετά την αποφοίτησή του ακολούθησε τα χνάρια του παππού και του πατέρα του ήρθε στη Νέα Υόρκη. Αρχικά εργάστηκε στις Ιταλικές Αερογραμμές «Alitalia Airlines» και στη συνέχεια στην Ολυμπιακή Αεροπορία και υπήρξε ένα από τα πιο αξιόλογα στελέχη της.

    Προ πέντε δεκαετιών ο αδελφός του,  Γρηγόρης Αλεξάνδρου, άνοιξε το ταξιδιωτικό γραφείο «Crown Peters» με έδρα την Αστόρια και γραφείο στο Μπρούκλιν. Μετά την αποχώρησή του από την Ολυμπιακή ο  αείμνηστος συνεταιρίστηκε με τον αδελφό του. Αγωνίστηκαν μαζί με άλλους ομογενείς ταξιδιωτικούς και τουριστικούς πράκτορες και παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να βάλουν την Ελλάδα ψηλά στον τουριστικό  χάρτη της Αμερικής.

    Και δεν αρκέστηκε μόνο με την επαγγελματική σταδιοδρομία, αλλά ασχολήθηκε με τα κοινά και διακρίθηκε για τη γενναιοδωρία του και τις ηγετικές του ικανότητες. Υπηρέτησε με πάθος την κοινότητα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα με την ιδιότητα του μέλους, του στελέχους και για δύο θητείες του προέδρου.

    Η Παλλημνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης «Ηφαιστος» και το Γυναικείο Τμήμα «Μαρούλα» εξέδωσαν ψήφισμα μέσω του οποίου εξήραν την προσφορά του στο σύλλογο και τη γενναιοδωρία του.

    Ο Παύλος ήταν νυμφευμένος με την Ελένη Τρικεριώτη και έφεραν στον κόσμο δύο κορίτσια, την Angie (Ευαγγελία) και Mary (Μαρία) και επένδυσαν όσο ελάχιστοι στην παιδεία του.

    Ο αείμνηστος διακρινόταν για την ευρυμάθειά του, για το σπάνιο του χαρακτήρα, για την ευσπλαχνία, για τη γενναιοδωρία του και πάνω από όλα για την αγάπη για την ομογένεια και τη γενέτειρα.

    Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

    -Advertisement / Διαφήμιση-

    LEAVE A REPLY

    Please enter your comment!
    Please enter your name here

    This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.