ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο δήμος της Νέας Υόρκης παραμένει μέχρι και ετούτη την ώρα το επίκεντρο της πανδημίας του κορωνοϊού όχι μόνο στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, αλλά και σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ. Το μεγαλύτερο τίμημα του κορωνοϊού το πλήρωσαν και συνεχίζουν να το πληρώνουν το Κουίνς και το Μπρούκλιν και κυρίως οι φτωχές και υποβαθμισμένες περιοχές. Πρόκειται για τις κομητείες με τον μεγαλύτερο αριθμό των Ελλήνων και των Ελληνοαμερικανών.

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τόσο τα αμερικανικά όσο και τα Ελλαδικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται με την παρουσίαση κυρίως των αριθμών των κρουσμάτων και των νεκρών – διότι είναι τα πιο χρήσιμα εργαλεία για να δικαιολογήσουν τον πανικό που έχει κυριεύσει τις ανίκανες πολιτειακές και πολιτικές ηγεσίες να διαχειριστούν την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο αριθμός των ατόμων που εισήχθησαν τα τελευταία 24ωρα στα νοσοκομεία της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης εμφανίζει σταθερή απόκλιση, ενώ ο αριθμός των νεκρών σημειώνει καθημερινά νέα ρεκόρ. Την Τετάρτη στον Δήμο της Νέας Υόρκης είχαμε 518 θανάτους από τον κορωνοϊό, έναντι των 791 που είχαμε την προηγούμενη ημέρα.

Ο πίνακας με τα κρούσματα του κορωνοϊού ανά ταχυδρομικό κώσικα.

Διαγνωστικά τεστ

O χάρτης με τα κρούσματα ανά ταχυδρομικό κώδικα και στις πέντε κομητείες της Νέας Υόρκης δείχνει ότι το μεγαλύτερο μέρος είναι στο κόκκινο. Το νότιο και το κεντρικό Μανχάταν, η Αστόρια, το Ντίτμαρς, το Μπέισαϊντ, το Γουάιτστόουν, η Μάλμπα, το Μπίτσχερστ, το Ντάγκλαστον, το Μπέι Ριτζ και Μπενσοχέρστ του Μρούκλιν βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα από τις άλλες περιοχές.

Μέχρι και τα μεσάνυχτα της 9ης Απριλίου 2020 στον Δήμο της Νέας Υόρκης είχαν υποβληθεί σε διαγνωστικά τεστ 148.519 άτομα και μόνο 87.725 ήταν θετικοί στον κορωνοϊίο. Άρα μιλάμε για 59% των ατόμων που υποβλήθηκαν σε τεστ ήταν θετικοί.

Ο αριθμός των ατόμων που εισήχθησαν στα νοσοκομεία μέχρι και το βράδυ της 9ης Απριλίου 2020 ανήλθε στους 21.571 που αντιστοιχεί στο 25% των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. 

Ο πίνακας με την ανατομία του θανάτου στη Νέα Υόρκη.

Το ποσοστό των εισαγμένων στα νοσοκομεία σχετικά με τον αριθμό των ατόμων που υποβλήθηκαν στα τεστ ανέρχεται στα 14.5%.

Ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας το βράδυ της 9ης Απριλίου 2020 ανήλθε στα 4.778 άρα ένας στους τέσσερις περίπου ασθενείς έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό.  Ο αριθμός των νεκρών αντιστοιχεί στα 22.1% των εισαγμένων στα νοσοκομεία, και στα 5.4 % των ατόμων που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Μελετώντας προσεκτικά τον πίνακα με τα δεδομένα των νεκρών διαπιστώνουμε ότι 3.339 είτε τα 69.9% των νεκρών έπασχαν από υποκείμενες νόσους, 1350, είτε 28.2% έπασχαν από άγνωστες υποκείμενες νόσους και μόνο 89 από τους νεκρούς, είτε τα 1.8% έχαιραν απόλυτης υγείας.   

Ο πίνακας με τα δεδομένα για τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο αριθμός των ατόμων από 0-17 ετών που πέθαναν από τον κορωνοϊό ανέρχεται στους 3 και όλοι τους έπασχαν από υποκείμενη νόσο.

Ο αριθμός των ατόμων από 18 – 44 ετών που πέθαναν από τον κορωνοϊό ανήλθε στα 241 άτομα (είτε 5% των θυμάτων) και μόνο 18 άτομα χωρίς υποκείμενες νόσους (είτε 0.3% των νεκρών).

Ο αριθμός των νεκρών ηλικίας 45-64 ετών που πέθαναν από τον κορωνοϊό ανέρχεται στους 1.143, είτε 23.9%.

Ο αριθμός των νεκρών ηλικίας 65-74 ετών ανήλθε στους 1.187 είτε 24%.

Τα 46% των νεκρών ήταν άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω και μόνο 18 είτε τα 0.8% εξ αυτών ήταν χωρίς υποκείμενες νόσους.

Τα 36% των νεκρών, είτε 1.724 ήταν γυναίκες, τα 59.6% των νεκρών, είτε 2.848 ήταν άνδρες και 206 νεκροί έχουν καταγραφεί ως αγνώστου φύλου.

Ο πίνακας με τα επείγοντα περιστατικά στα νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.

Οι κομητείες

Την πρωτιά ως προς των αριθμό των θυμάτων την κατέχει το Κουίνς με 1.493 νεκρούς, ακολουθεί το Μπρούκλιν με 1.341 νεκρούς, το Μπρονξ με 1135 νεκρούς, το Μανχάταν με 554 νεκρούς και το Στάτεν Αϊλαντ με 254 νεκρούς. Υπάρχει επίσης και ένας άγνωστος .

Και στον αριθμό των εισαγμένων στα νοσοκομεία το Κουίνς διατηρεί την πρωτιά με 23.408 ασθενείς. Ακολουθούν το Μπρούκλιν με 23.408 ασθενείς, το Μπρονξ με 18.737 ασθενείς, το Μανχάταν με 11.485 ασθενείς, και το Στάτεν Άϊλαντ 6.298 ασθενείς.

Hart Island

Τα Γραφεία Τελετών και τα κοιμητήρια αδυνατούν να ανταπεξέλθουν το μεγάλο όγκος των νεκρών.

Η εφημερίδα “New York Times” σε σημερινό της άρθρο αναφέρει ότι τα 25% των αζήτητων πτωμάτων ενταφιάζονται σε ομαδικούς τάφους στο νησί των νεκρών όπως αποκαλούν το «Hart Island»,  το οποίο λειτουργεί ως δημοτικό κοιμητήριο.

Οι ενταφιασμοί στο «Hart Island» πριν την πανδημία γίνονταν μόνο μια ημέρα την εβδομάδα και συγκεκριμένα κάθε Πέμπτη. Από τις αρχές Απριλίου οι ενταφιασμοί γίνονται καθημερινά σε ομαδικούς τάφους και οι εικόνες που συνοδεύουν το άρθρο κόβουν την ανάσα.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.