21,5 δις δολάρια τα χρωστούμενα των Αμερικανών σε ενοίκια λόγω της πανδημίας

0
139
Κλείνουν το ένα μετά του άλλου τα εστιατόρια και άλλα καταστήματα στο Μανχάταν. Φωτογραφία: Αρχείο Αναμνήσεων.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ποσά 21,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε καταβολές ενοικίων προηγούμενων μηνών οφείλουν οι Αμερικανοί, που προσπαθούν να καλύψουν τις καθημερινές οικονομικές ανάγκες τους, σύμφωνα με την εκτίμηση της εταιρίας οικονομικών συμβούλων Stout, Risius and Ross, καθώς Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί βρίσκονται σε πολιτική αντιπαράθεση αναφορικά με το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας κατά των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας COVID-19.

Οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία πρότειναν μέσα στην εβδομάδα, έναν νέο σχέδιο το οποίο δεν επαναφέρει την ομοσπονδιακή απαγόρευση πραγματοποίησης εξώσεων, η ισχύς της οποίας, έληξε πρόσφατα και η οποία κάλυπτε το 1/3 των ενοικιαστών με ανοιχτές υποχρεώσεις καταβολής ενοικίου.

Παράλληλα, η καθημερινή οικονομική πραγματικότητα για τους Αμερικανούς γίνεται ακόμη δυσκολότερη από αύριο, καθώς λήγει η καταβολή του ομοσπονδιακού εβδομαδιαίου επιδόματος ανεργίας των 600 δολαρίων.

Αν δε βρεθεί κάποια λύση σύντομα, είναι πιθανό να υπάρξει “μία εντυπωσιακή αύξηση των αστέγων σε βαθμό που δεν έχει καταγραφεί προηγούμενα,” σύμφωνα με τον Τζον Πόλοκ, δικηγόρο του Κέντρου Δημόσιας Δικαιοσύνης και συντονιστή της εθνικής συμβουλευτική πρωτοβουλίας πολιτικών δικαιωμάτων (NCCRC) η οποία βοήθησε στην κατάρτιση του μηχανισμού παρακολούθησης των εξώσεων στην Stout, Risius and Ross.

Πηγή: (ΑΠΕ – ΜΠΕ)

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.