Άλλοι 3 νεκροί στην «Βασιλειάδα». Στους 15 το σύνολο των θανάτων στο ελληνικό γηροκομείο της Μελβούνης

0
Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας "Νέος Κόσμος" της Μελβούρνης.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. (https://neoskosmos.com/) Η ανείπωτη τραγωδία από την πανδημία κορονοϊού στο ελληνικό γηροκομείο της Μελβούρνης «Βασιλειάδα» συνεχίζεται.

Σήμερα όπως έγινε  γνωστό από έγκυρη πηγή στο «Νέο Κόσμο», είχαμε άλλους τρεις θανάτους, ατόμων, ελληνικής καταγωγής.

Πρόκειται για έναν άνδρα και δυο γυναίκες. Συνολικά  μέχρι σήμερα έχουν πεθάνει 15 τρόφιμοι της «Βασιλειάδας» ενώ οι Έλληνες της Μελβούρνης που πέθαναν από κορονοϊό ανήλθαν στους 21.

Υπενθυμίζουμε πως επικρατεί έντονη  ανησυχία για την έξαρση του κορονοϊού στη Βικτώρια, καθώς τα νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 723, ενώ καταγράφηκαν και 13 ακόμη θάνατοι, τα υψηλότερα νούμερα στην Πολιτεία, από την έναρξη της πανδημίας. Και οι 13 θάνατοι ήταν σε οίκους ευγηρίας.

Την ίδια στιγμή, μέσα στο πένθος, κορυφώνεται η οργή των ομογενών που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

Όπως δηλώνουν  πολλοί συγγενείς, που επικοινωνούν με το «Νέο Κόσμο» συνεχώς, εκτός από τον πόνο της βαριάς απώλειας, κυριαρχεί και η οργή για τον χειρισμό της εξάπλωσης, για την πλήρη έλλειψη πληροφοριών για τους δικούς τους, την αδυναμία τους να επικοινωνήσουν με τη μονάδα, αλλά και βαρύτατες κατηγορίες ότι το προσωπικό δεν τηρούσε τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Οι καταγγελίες τους καταγράφονται σε ξεχωριστά ρεπορτάζ της εφημερίδας μας.

Πάντως οι αρχές, τώρα ομολογούν πως έκαναν λάθους χειρισμούς και δεσμεύονται πως θα λάβουν μέτρα για να αποφευχθεί ένα παρόμοιo «Βασιλειάδα» «φιάσκο» με αυτό της αλλαγής διαχείρισης στην «Βασιλειάδα».

Το άρθρο του Bill Shorten για τον Έλληνα γείτονά του Θεόδωρο Μακρίδη

Εξάλλου και ο πρώην αρχηγός του Εργατικού Κόμματος, Bill Shorten, έγραψε  ένα άρθρο-αφιέρωμα στον  Έλληνα γείτονά του Θεόδωρος Μακρίδη, που πέθανε την περασμένη Κυριακή όπου ασκεί σκληρή κριτική στους χειρισμούς της Ομοσπονδιακής κυβέρνησης στο θέμα της «Βασιλειάδας».

Παράγοντας του γηροκομείου δήλωσε στο “Νέο Κόσμο τα εξής: «Ουσιαστικά οι αρμόδιοι ομολογούν πως μεταχειρίστηκαν το γηροκομείο μας σαν πειραματόζωο και πέθαναν τόσοι ηλικιωμένοι μας».

Τέλος από την Αρχιεπισκοπή δόθηκε στην δημοσιότητα η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος την Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020, στις 12.00 π.μ., θα τελέσει Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού και θα μνημονεύσει τα ονόματα των αδελφών μας που έφυγαν από τη ζωή τις τελευταίες ημέρες και βεβαίως αυτών που ήταν φιλοξενούμενοι του Κέντρου Φροντίδας τρίτης ηλικίας «Βασιλειάδα», στη Μελβούρνη.

Το Τρισάγιο θα τελεστεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ (242 Cleveland Street, Redfern) και θα μεταδοθεί ζωντανά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (https://www.facebook.com/greekcathedral/, https://www.facebook.com/greek.archdiocese/, https://www.youtube.com/c/GreekOrthodoxArchdioceseofAustralia_official/)».

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.