Της Τατιάνας Μπόλαρη

ΑΘΗΝΑ. (http://www.eurokinissi.gr/)  Το “μένουμε σπίτι” και το κλείσιμο των μπάρ και των καταστημάτων μαζικής εστίασης πλην των καταστημάτων που προσφέρουν καφέ ή φαγητό σε πακέτο ή στο σπίτι προσαρμόστηκε στα μέτρα αυτά, άλλαξε την καθημερινότητα όσων  ασχολούνται με την διανομή φαγητού.

Ακολουθώντας λοιπόν έναν εργαζόμενο – deliveri, βλέπεις από το πως γίνεται πια η προετοιμασία του «πακέτου» μέχρι το πως παραδίδεται στον πελάτη τηρώντας αυστηρά τις οδηγίες που δίνουν οι γιατροί για την προστασία και των δύο.

Ο κ. Κώστας ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Παγκράτι, που κάνει τα τελευταία 10 χρόνια αυτήν την δουλειά μου λέει : «Έπεσε η δουλειά πολύ, σχεδόν στο 70% γιατί κλείσαμε την σάλα, αλλά και η παράδοση κατ’ οίκον το ίδιο, γιατί ο κόσμος που μένει σπίτι έχει προμήθειες και μαγειρεύει μόνος του. Εμείς δουλεύουμε για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, για όσους είναι μόνοι τους ή δεν μπορούν να βγουν έξω και για τους τακτικούς πελάτες. Τα παιδιά για την δική τους προστασία, αλλά και για τον πελάτη παίρνουν αυστηρά μέτρα προφύλαξης».

Η πινακίδα στη βιτρίνα του εστιατορίου. Φωτογραφία: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη.

Όλοι στο μαγαζί με γάντια (που αυτά τα φορούσαν και πριν για την προετοιμασία και το σερβίρισμα) αλλά τώρα και με μάσκες. Ο οδηγός που πηγαίνει την παραγγελία στο σπίτι φοράει γάντια και μάσκα

Πολλοί από τους πελάτες αφήνουν τα χρήματα σε τραπέζι στην είσοδο ή φορούν γάντια και τους αφήνει τα ρέστα με τον ίδιο τρόπο. Επιστρέφοντας πίσω στο κατάστημα τα βγάζει, πλένει τα χέρια του με αντισηπτικό και φορά καινούργια (μάσκα -γάντια) και πάλι από την αρχή. Η ζωή μας άλλαξε, αλλά με λίγη προσπάθεια, υπομονή και κυρίως ευθύνη θα το ξεπεράσουμε μου είπε ο κος Κώστας. Φεύγοντας τους χαιρέτισα όλους από μακριά χωρίς χειραψίες για το καλό όλων μας.

Ο Κώστας ενώ ξεκινάει για τον προορισμό. Φωτογραφία: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη.
Η μαγείρισσα ενώ παραδίσει την παραγγελία. Φωτογραφία: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη.
Ο Κώστας ενώ ετοιμάζεται να παραδώσει τις παραγγελίες. Φωτογραφία: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη.
Ο Κώστας ενώ απολυμένει τα χέρια του. Φωτογραφία: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη.
Ο Κώστας ενώ κτυπάει το κουδούνι του πελάτη. Φωτογραφία: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη.
Η μεγάλη αίθουσα του καταστήματος. Φωτογραφία: EUROKINISSI / Τατιάνα Μπόλαρη.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.