ΒΟΣΤΩΝΗ. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις το βράδυ της Τετάρτης, 15 Σεπτεμβρίου 2021 έδωσαν μάχες με τις φλόγες και σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο και να σβήσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε στον νάρθηκα του ιερού ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Σόμερβιλ της Μασαχουσέτης.

Αν και οι έρευνες για τον εντοπισμό των αιτίων της πυρκαγιάς συνεχίζονται εν τούτοις τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένου και του καναλιού 7 της Βοστώνης αποδίδουν την πυρκαγιά στα αναμμένα κεριά που υπήρχαν στο βάθρο στο οποίο ανάβουμε τις λαμπάδες.

Ο ναός και το παρακείμενο σχολικό συγκρότημα είχαν τυλιχτεί σε πυκνούς καπνούς.

«Η φωτιά περιορίστηκε στον νάρθηκα, ωστόσο, έχουμε έναν πολύ πυκνό καπνό σε όλο το σχολείο – που είναι παρακείμενο με το ναό», δήλωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής Τσαρλς Μπριν.

Ο κ. Μπριν επεσήμανε ότι το σύστημα πυρασφάλειας και οι ανιχνευτές καπνού και διοξειδίου του άνθρακα λειτούργησαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Εκτεταμένες ζημιές προκλήθηκαν όχι μόνο από την πυρκαγιά αυτή καθ’ εαυτή, αλλά και από τις μεγάλες ποσότητες νερού που χρησιμοποίησαν οι πυροσβέστες για να θέσουν υπό έλεγχο και να τελικά να σβήσουν την φωτιά.  

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.