ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης Κόρι Τζόνσον το απόγευμα της Τετάρτης παραδέχτηκε ότι υποτίμησε την ισχύ των γουναράδων και ότι θα επανεξετάσει το σχέδιο νόμου το οποίο είχε ως στόχο την απαγόρευση της παραγωγής και της εμπορίας της γούνας στο Δήμο της Νέας Υόρκης.

Η δήλωση του κ. Τζόνσον έλαβε χώρα στον ίδιο χώρο όπου προ δύο ακριβώς εβδομάδων οι ομογενείς επιχειρηματίες, οι εργαζόμενοι, ο Σύλλογος Καστοριών «Ομόνοια», η Παμμακεδονική Ενωση και άλλοι φορείς πραγματοποίησαν ολοήμερη διαμαρτυρία και στην κυριολεξία ταρακούνησαν το πολιτικό κατεστημένο.

Οι ομογενείς επιχειρηματίες παρακολούθησαν και την ακρόαση της επιτροπής  «Committee on Consumer Affairs and Business Licensing» για το σχέδιο νόμου (Intro 1476) το οποίο θα έδινε τη χαριστική βολή στη βιομηχανία και στο εμπόριο της γούνας στο δήμο της Νέας Υόρκης και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για τον  πρόεδρο Κόρι Τζόνσον και τους άλλους συμβούλους διότι  εμφανίστηκαν πιο φιλικοί με τους εκπροσώπους των φιλοζωικών οργανώσεων.

Πρόκειται τη φιλοζωική οργάνωση «People for the Ethical Treatment of Animals» η οποία είχε ετοιμάσει το βίντεο και επικαλούμενοι την δήθεν κακοποίηση των άγριων ζώων και τη θανάτωσή τους ζήτησαν την υπερψήφιση του νομοσχέδιου.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κόρι Τζόνσον, ο οποίος εκλέγεται στην περιοχή Garment District, στην καρδιά της παραγωγής και της εμπορίας της γούνας, παραδέχτηκε ότι είχε υποτιμήσει τη δύναμη των γουναράδων και των εργαζομένων του κλάδου, καθώς επίσης και των θρησκευτικών ηγετών των Εβραίων και των Αφροαμερικανών.

Στιγμιότυπο από το συλλαλητήριο των γουναράδων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αν και οι Ελληνορθόδοξοι Ιεράρχες μέχρι στιγμής δεν έχουν τοποθετηθεί δημοσίως, εν τούτοις το κύρος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής έσωσαν ο ιερατικός προϊστάμενος του Αρχιεπισκοπικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, π. Ιωάννης Βλάχος και ο ιερατικός προϊστάμενος του Τιμίου Σταυρού στο Γουάιτστόουν, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος οι οποίοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και εξέφρασαν δημοσίως την υποστήριξή τους στον αγώνα των γουναράδων.

Ο Πάνος Πολιτίδης, ιδρυτής και πρόεδρος της εταιρείας «Panos Furs» μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αναδίπλωση του πρωτεργάτη του εν λόγω νομοσχεδίου και ων υπενθύμισε το αρχαίο ρητό «φωνή λαού, οργή Θεού».

Παράλληλα τόνισε ότι δεν επαναπαύονται και ότι θα εντείνουν τον αγώνα ούτως ώστε να αποτραπούν τα σχέδια για την απαγόρευση της παραγωγής και εμπορίας της γούνας τόσο στον Δήμο, όσο και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

O Γιάννης Γιωτίτσας μαζί με τους άλλους διαμαρτυρόμενους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά οι Βασίλειος Αθανασόπουλος, Σοφία Στρουμπάκη, Πέτρος Γαλάτουλας, Άννα Νότη και Πάνος Πολιτίδης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.