ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Άκρως συγκινητική ήταν η τελετή απονομής του οφίκιου του πρωτοπρεσβυτέρου στον ιερατικό προϊστάμενο της ιστορικής κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας, π. Κωνσταντίνο Καλογρίδη, η οποία έλαβε χώρα το πρωί της Κυριακής στον ομώνυμο ναό.

Η τελετή έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και ο ναός είχε πλημμυρίσει από αγάπη και ευγνωμοσύνη για τον π. Κωνσταντίνο, που υπηρετεί την Εκκλησία με πάθος και αφοσίωση για δύο δεκαετίες.

Ο Αρχιεπίσκοπος, κ. Ελπιδοφόρος, επισκέφθηκε για τρίτη φορά την κοινότητα και εξέφρασε τον θαυμασμό του για την πρόοδο, για τα εν εξελίξει έργα για την αγιογράφηση του ναού, καθώς επίσης για την παρουσία των ιεροπαίδων που έψαλλαν το Σύμβολο της Πίστεως σε άπταιστα ελληνικά.

Αναφερόμενος στο οφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου ο κ. Ελπιδοφόρος επεσήμανε ότι πρόκειται για την μέγιστη δυνατή τιμητική διάκριση έγγαμου ιερέα και του δώρισε τον Σταυρό της Αγίας Σοφίας που, όπως επεσήμανε, προέρχεται από την Κωνσταντινούπολη.

«Ο π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης υπηρετεί την εκκλησία για δύο δεκαετίες, είκοσι σχεδόν χρόνια. Πρόκειται για έναν κληρικό που δεν διακρίνεται μόνο για την αγάπη του για την Εκκλησία, αλλά και για την θυσία του, για την ταπεινοφροσύνη και για την διακριτικότητά του.

Ποτέ δεν ζητάει δόξες, ποτέ δεν ζητάει αναγνώριση. Και όποτε μιλάς δημόσια για να τον παινέψεις βάζει τα κλάματα και ψάχνει μέρος να κρυφτεί. Ένας τέτοιος κληρικός υπηρετεί την εκκλησία σας», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Ελπιδοφόρος.

Από αριστερά μεταξύ άλλων ο π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης, ο αρχιδιάκιονος Διονύσιος Παπίρης και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Και είναι η δεύτερη φορά που είδα τόσα πολλά παιδιά στο ίδιο ιερό. Τα παιδιά αυτά είναι το μέλλον μας. Είναι η ελπίδα μας. Τα παιδιά αυτά τα φέρνετε εσείς και τα παραδίδατε στα χέρια του π. Κωνσταντίνου. Πρέπει να σας πω πως δεν πήγα ακόμα σε καμιά εκκλησία που να βγει ένα παιδί να πει το Πατήρ Ημών στα ελληνικά. Σήμερα θα του δώσουμε τον Σταυρό της Αγίας Σοφίας που τον φτιάξαμε πρόσφατα για να τον απονέμουμε σε άξιους κληρικούς», πρόσθεσε ο κ. Ελπιδοφόρος δωρίζοντάς του τον Σταυρό.

Ο π. Κωνσταντίνος Καλογρίδης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς τον Αρχιεπίσκοπο που δύο περίπου μήνες μετά την ενθρόνιση και την ανάληψη των καθηκόντων του και συγκεκριμένα τον Δεκαπενταύγουστο του 2019, επισκέφθηκε την ιστορική κοινότητα, ενώ τον περασμένο Δεκέμβριο την επισκέφθηκε για δεύτερη φορά για τα θυρανοίξια του παρεκκλησίου του Αγίου Πορφυρίου. Την Κυριακή την επισκέφθηκε εκ νέου την παραμονή της εορτής του Αγίου Δημητρίου.

«Η προσευχή όλων είναι όπως η χάρη του Αγίου να σας δίνει πάντοτε υγεία και δύναμη για να συνεχίσετε το έργο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και να μεταδίδετε το φως της Ορθοδοξίας. Οι προσευχές σας μας δίνουν δύναμη στον καθημερινό μας αγώνα», κατέληξε ο π. Καλογρίδης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας η κοινότητα παρέθεσε γεύμα προς τιμή του Αρχιεπισκόπου, κ. Ελπιδοφόρου.  

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχονοτς του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Τζαμέικας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την Θεία Κοινωνία. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

1 COMMENT

 1. Δωρεάν ελάβετε δωρεάν δώτε υμίν
  Μέσα στα πλαίσια της ανόδου της δημοτικότητάς
  του ο Σεβασμιώτατος θα μοιράζει επιγονάτια ….
  δεξιά και αριστερά. Εύχομαι να κρατάει λογαριασμό και να μην χάσει τον μπούσουλα….
  και πάθει αυτό που έπαθε ο Άγιος Χίου Μακαριστός πλέον Διονύσιος ο οποίος είχε ξεχάσει
  ότι είχε δώσει στον Πατέρα μου επιγονάτιο και
  στην πανήγυρι του Αγίου Πνεύματος στο οικογενειακό Εκκλησάκι του έδωσε και δεύτερο.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.