ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας γιόρτασε με μεγαλοπρέπεια τα ονομαστήρια του ιερού της ναού. Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ του Σαββάτου, 17 Οκτωβρίου 2020 με τον Εσπερινό και ολοκληρώθηκαν την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου 2020 με την Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Χρήστος Κόντος.

Οι ομογενείς τήρησαν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό και παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη τόσο τον Εσπερινό, όσοι και την Θεία Λειτουργία.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Γεωργίου στην Μίντια Πενσιλβάνιας, π. Αναστάσιος Μπουραντάς, ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας, π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ και ο αρχιμανδρίτης Χριστόφορος Γκρέικο, οι οποίοι συλλειτούργησαν με τον π. Χρήστο Κόντο.

Στιγμιότυπο από την λιτανεία της θαυματουργού εικόνας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ Πενσιλβάνιας

Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Γιώργος Μαλούφ (George Maalouf) και τα άλλα στελέχη, καθώς επίσης, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη και τα άλλα στελέχη ήταν επί ποδός και τις δύο ημέρες και παρείχαν την δυνατότητα στους προσκυνητές να παρακολουθήσουν με ευλάβεια και κατάνυξη τις θρησκευτικές τελετές.

Η κοινότητα του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ της Πενσιλβάνιας ιδρύθηκε το 1962 και είναι μια από τις πιο δυναμικές κοινότητες της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας και ανήκει στην Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης.

Παράλληλα ανήκει στις πρωτοπόρες κοινότητες που μετέτρεψαν την πανδημία του κορωνοϊού και την κρίση ως ευκαιρία αφ’ ενός μεν συνεχίζοντας την φιλανθρωπική της δράση, αφ’ ετέρου δε αποδίδοντας ιδιαίτερη σημασία στην εκμετάλλευση των δυνατοτήτων που μας παρέχει η τεχνολογία για την εξ αποστάσεως επικοινωνία με τα μέλη.

Η Αρτοκλασία στον Εσπερινό του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ Πενσιλβάνιας.
Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη και η διευθύντρια του κατηχητικού σχολείου και μέλος του κοινοτικού συμβουλίου Αντιγόνη Γκάμπριελ (αριστερά).
Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Λουκά στο Μπρούμολ Πενσιλβάνιας, π. Χρήστος Κόντος.
Ο π. Χρήστος Κόντος ενώ τελεί την Αρτοκλασία.
Ο π. Χρήστος Κόντος, αριστερά και ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ.
Στιγμιότυπο από την Θεία Κοινωνία που τελέστηκε στον Άγιο Λουκά του Μπρούμολ Πενσιλβάνιας.
Ο π. Χρήστος Κόντος, αριστερά και ο π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ.
Ο πρόεδρος του κοινοτικού συμβουλίου Γιώργος Μαλούφ (George Maalouf) και η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Αγγελική Μεσσάρη – Δημήτρη.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.