Βιολίστρια – δικηγόρος από την Φιλαδέλφεια στον διαγωνισμό «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο» (βίντεο)

0
Η Κατερίνα Χριστοφορίδου (Katrina Christoforidis). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η βιολίστρια και συνάμα δικηγόρος Κατερίνα Χριστοφορίδου (Katrina Christoforidis) αύριο, Σάββατο το βράδυ, 12 Μαρτίου 2022, θα εμφανιστεί στο νέο επεισόδιο του διαγωνισμού του Antenna (ANT1) «Ελλάδα Έχεις Ταλέντο».

Αν και η Κατερίνα έχει σπουδάσει κλασικό βιολί και συμμετέχει στην Συμφωνική Ορχήστρα «Lansdowne Symphony Orchestra» και οι κριτές της πρότειναν να επιλέξει ένα άσμα από το αμερικανικό ρεπερτόριο, εν τούτοις η Κατερίνα επέμεινε και επέλεξε να ερμηνεύσει την Πριγκιπέσσα του Σωκράτη Μάλαμα.

Τα γυρίσματα του εν λόγω επεισοδίου έγιναν τον Νοέμβριο και η Κατερίνα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων των γονέων της επισκέφθηκε μόνη της την Αθήνα, διότι, όπως επεσήμανε στις «Αναμνήσεις», «πρώτα και πάνω από όλα μετράει η εμπειρία».

Και οι εμπειρίες που βίωσε αυτή την φορά εν μέσω πανδημίας είναι μοναδικές και έχουν χαραχτεί βαθιά στην ψυχή της.

Αν και αρνήθηκε να αποκαλύψει την βαθμολογία των κριτών, εν τούτοις επεσήμανε ότι αυτό που μετράει περισσότερο είναι το θέαμα που θα απολαύσουν οι Έλληνες σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου.

Η Κατερίνα Χριστοφορίδου (Katrina Christoforidis). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η Κατερίνα Χριστοφορίδου είναι για το αναγνωστικό κοινό των «Αναμνήσεων», μια από τις οικείες προσωπικότητες της νεότερης γενιάς ομογένειας της Φιλαδέλφειας διότι είχε αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αφιέρωμα για την 200ή επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης «Για την Ελευθερία σου», το οποίο προετοίμασαν και ανήρτησαν στο διαδίκτυο το Ιερό Ίδρυμα «Παναγία Σουμελά» Ποντίων Αμερικής και Καναδά σε συνεργασία με την Βασιλική Τσανακτσίδου.

Η Κατρίνα είναι γέννημα και θρέμμα της ομογένειας της Φιλαδέλφειας και γόνος μουσικής οικογένειας. Οι γονείς της Γιώργος Χριστοφορίδης και Μαργαρίτα το γένος Πάππα παίζουν μπουζούκι και πιάνο, αντίστοιχα, ενώ τα δύο τους τέκνα η Κατερίνα και ο Παντελής, από μικροί ερωτεύτηκαν τα όργανα. Η Κατερίνα κλασικό βιολί και ο Παντελής ντράμς, πιάνο και DJ και από μόνοι τους σχηματίζουν μια ολόκληρη ορχήστρα.

Σε πρώτο πλάνο η Κατερίνα Χριστοφορίδου (Katrina Christoforidis). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Η Κατερίνα ερωτεύτηκε το βιολί την ίδια περίπου στιγμή που έκανε και τα πρώτα βήματά της. Σε ηλικία πέντε ετών έδωσε το πρώτο ρεσιτάλ με συνοδεία πιάνου. Άρχισε τα μαθήματά της στο διάσημο Μουσικό Σχολείο «Settlement Music School Φιλαδέλφεια, PA.» και όσο περνούσε ο χρόνος άλλο τόσο άνοιγαν οι δίαυλοι της επαγγελματικής της επιτυχίας. Η αγάπη της και το πάθος για την ελληνική μουσική την ώθησαν να σπουδάσει το ελληνικό πεντάγραμμο με τον αείμνηστο Γιάννη Στρατήγη (βιολιστή του Γιώργου Μαζωνάκη από το 2005-2014 και μαθητή του θρυλικού βιολονίστα Λευτέρη Ζέρβα).

Η Κατερίνα συμμετέχει αδιαλείπτως ως δεύτερο βιολί στην συμφωνική «Lansdowne Symphony Orchestra» και αυτή την στιγμή είναι η μόνη Ελληνοαμερικανίδα.

Το πάθος της για την ελληνική μουσική έπαιξε καταλυτικό στην δημιουργία του ελληνικού μουσικού συγκροτήματος «Διόνυσος» που την προηγούμενη δεκαετία έχει προσφέρει την δική του συμβολή στην ψυχαγωγία των ομογενών και μάλιστα είχε περιοδεύσει με επιτυχία σε διάφορες πόλεις την Ελλάδα.

Η Κατερίνα Χριστοφορίδου με την Συμφωνική Ορχήστρα Lansdowne Symphony Orchestra.

Υπερήφανη Ποντιοπούλα

Αν και οι γονείς της Γιώργος και Μαργαρίτα έλκουν την καταγωγή τους από την Λάρισα και την Κατερίνη, το Γαλαξίδι και την Κύθνο, αντίστοιχα, εν τούτοις η Κατερίνα δηλώνει με έκδηλη την υπερηφάνεια ότι είναι Ποντιοπούλα. Και δεν είναι μόνο μια καταπληκτική βιολίστρια, αλλά και σπουδαία χορεύτρια. Εξ άλλου κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι συν τοις άλλοις τα 13 τελευταία χρόνια είναι δασκάλα χορού της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου στο ‘Απερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Οι γονείς της Γιώργος και Μαργαρίτα γεννήθηκαν στην Ελλάδα και στην Αμερική, αντίστοιχα, και η Κατερίνα μας εξέπληξε με τα άψογα ελληνικά της. Εάν και ανήκει στην δεύτερη γενιά των Ελληνοαμερικανών, εντούτοις εκπλήσσει τους συνομιλητές της με τη ευφράδεια του λόγου της ακόμη και στα ελληνικά.

Η Κατερίνα δεν αρκέστηκε με τις σπουδές της στην μουσική, αλλά έβαλε ψηλά τον πήχη και για την επαγγελματική σταδιοδρομία και αποφοίτησε με άριστα από τη νομική σχολή «Widener University Delaware Law School».

Η Κατερίνα Χριστοφορίδου (Katrina Christoforidis) σε ηλικία 5 ετών. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.

Την πρώτη δεκαετία της δικηγορικής της καριέρας την αφιέρωσε στο Δίκαιο Υγείας (Health Care Law), ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο νομικό τμήμα της «CubSmart» η οποία δραστηριοποιείται σε 24 Πολιτείες και στην Πρωτεύουσα και η οποία κατέχει την 4η θέση στην κατηγορία των εταιρειών αυτοαποθήκευσης (self storage).

Περισσότερες πληροφορίες για την Κατερίνα στους προσωπικούς της λογαριασμούς στο Facebook  και στο Instagram.

Από αριστερά διακρίνονται οι Κατερίνα Feeley, Κατερίνα Χριστοφορίδου, Έλενα Σταύρακα, Γιάννης Μαρκάκης, και Γιώργος Καραφιδης Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Η Κατερίνα Χριστοφορίδου (Katrina Christoforidis). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
Η Κατερίνα Χριστοφορίδου (Katrina Christoforidis). Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση οικογένειας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.