ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι κ.κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, Λου Κάτσος και Δημήτριος Παλιούρας, είναι από τους πρώτους χορηγούς του επισήμου δείπνου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, που θα παρατεθεί το βράδυ της 4ης Ιουνίου στην μεγάλη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Χίλτον στο Μανχάταν.

Η ανακοίνωση έγινε από τους ίδιους τους χορηγούς κατά την διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση της 5ης Ιουνίου 2022 στη Νέα Υόρκης, που έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης, 10 Μαρτίου 2022. Έκαστος προσέφερε $5.000 και κάλεσαν τα στελέχη της επιτροπής παρελάσεως και τους παρισταμένους να προσεγγίσουν 45 επιπλέον χορηγούς ούτως ώστε η εκδήλωση να αποκτήσει ταυτόχρονα και έντονο ερανικό χαρακτήρα.

Τόσο ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου και της ΠΣΕΚΑ Φίλιπ Κρίστοφερ, ο οποίος ηγείται της επιτροπής για το δείπνο, όσο και ο βοηθός του κ. Δημήτριος Α. Γωνιάς ζήτησαν να ανοιχτεί ξεχωριστός λογαριασμός για την εν λόγω εκδήλωση προκειμένου να μην αδικηθεί ως προς τα έσοδά του το δείπνο, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια.

Η Αυγή Ατματζίδου και ο Κώστας Ουρανίτσας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις της νεολαίας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η παρέλαση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», διοργανώνεται για πρώτη φορά στην ιστορία από την τριμερή επιτροπή η οποία απαρτίζεται από την Αρχιεπισκοπή με εκπροσώπους τους Τζον Κατσιματίδη, Λου Κάτσο και Γιώργο Βενιζέλο και από τις δύο αντιμαχόμενες πλευρές της Ομοσπονδίας. Πρόκειται για την Πλειοψηφία της Επιτροπής των Πρώην Προέδρων με επικεφαλής τον κ. Δημήτριο Καλαμαρά, που από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν καταλάβει το Σταθάκειο και από το εν εξορία Διοικητικό συμβούλιο με επικεφαλής της Νίκο Μπάρδη, που έχει πρόσβαση στα κατάστιχα της Ομοσπονδίας και στους τραπεζικούς λογαριασμούς.

Οι τρεις πλευρές κατάφεραν να μεταφέρουν $50.000 σε ειδικό λογαριασμό για την παρέλαση και χθες βράδυ προσπάθησαν για μια ακόμη φορά να παραμερίσουν τις διαφορές τους.

Ο Λου Κάτσος, ο οποίος εκπροσωπεί τον πρόεδρο της Επιτροπής Παρέλασης, Τζον Κατσιματίδη, ύψωσε τον τόνο της φωνής του όταν η κ. Σοφία Στρουμπάκη κατήγγειλε την παρεμπόδιση του έργου της επιτροπής των λαχείων και ζήτησε ξανά από τα μέλη και των δυο αντιμαχόμενων πλευρών να παραμερίσουν τις διαφορές τους και να εργαστούν για την παρέλαση.

Σε πρώτο πλάνο ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με συναίνεση από τις τρεις πλευρές. Ο Νίκος Μπάρδης εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία και την απέδωσε στην ετοιμότητα των ομογενών εστιατόρων να στηρίξουν για μια ακόμη φορά το λεύκωμα το οποίο αποτελεί μια από τις βασικές πηγές πόρων.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του ετέρου συμπροέδρου της Επιτροπής Παρελάσεως Δημητρίου Καλαμαρά. Ο κ. Καλαμαράς αναφέρθηκε στην εκδημία του Νίκου Γεωργαντζά και του Χαμπή Νικολάου και κάλεσε τους ομογενείς να τηρήσουν ενός λεπτού σιγής.

Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης, Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος μετέφερε τους χαιρετισμούς του προέδρου Δρ. Ηλία Ηλιάδη και τόνισε ότι άρχισαν ήδη τις προετοιμασίες για την παρέλαση.

Όρθιοι ο Δημήτρης Φίλιος, αριστερά και ο Γιάννης Στρουμπάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Οι κ.κ. Αυγή Ατμαντζίδου και Κώστας Ουρανίτσας αναφέρθηκαν στις εκδηλώσεις για τη νεολαία και τόνισαν ότι έχουν ήδη εξασφαλίσει χορηγίες συνολικής αξίας χιλίων δολαρίων για τις εκδηλώσεις τους.

Τόσο ο κ. Λου Κάτσος, όσο και οι κ.κ. Νίκος Μπάρδης και Δημήτριος Καλαμαράς θεώρησαν επιτακτική ανάγκη την πρόσληψη γραμματέα προκειμένου να εισέλθουν σε μια νέα τροχιά οι προετοιμασίες της παρελάσεως.

Οι κ.κ. Δημήτριος Φίλιος και Γιάννης Στρουμπάκης, οι οποίοι έχουν αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις επεσήμαναν ότι στην επόμενη πανομογενειακή συγκέντρωση θα παρουσιάσουν το προκαταρκτικό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 201η επέτειο της Ελληνικής Παλιγγενεσίας.

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του κυβερνήτη της 6ης Περιφέρειας της Νέας Υόρκης, Ντιν Μόσχος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κυβερνήτης της 6ης Περιφέρειας της AHEPA Ντιν Μόσχος υποσχέθηκε να κινητοποιήσουν όλες τις δυνάμεις για την προετοιμασία των εκδηλώσεων και για τις πωλήσεις των λαχείων.

Οι υποεπιτροπές θα συνεδριάσουν εκ νέου την ερχόμενη Τρίτη, 15 Μαρτίου 2022 προκειμένου να προετοιμάσουν το πρόγραμμα των εκδηλώσεων το οποίο θα παρουσιάσουν στην επικείμενη πανομογενειακή συγκέντρωση που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2022 στο Σταθάκειο Πολιτιστικό Κέντρο στην Αστόρια.  

Στιγμιότυπο από την παρέμβαση του Δημήτρη Α. Γωνιά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στην πρώτη σειρά από αριστερά οι Παναγιώτης Γεραζούνης, Δημήτρης Α. Γωνιάς, Χρήστος και Αγγελική Βουρνά, Ντίνος Ράλλης και Αλέξης Κούρτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.