Βγήκε και ο ήλιος στον Αγιασμό των Υδάτων της Αστόριας (βίντεο)

0
Σε πρώτο πλάνο ο π. Γεώργιος Κασάπογλου, αριστερά και ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το πρωί της Παρασκευής, 6ης Ιανουαρίου 2023, στην μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης επικρατούσε ομίχλη και ψιχάλιζε, αλλά μόλις η πομπή των ιερέων, των μαθητών, των δασκάλων και των γονέων πλησίασε στον κολπίσκο όπου κάθε χρόνο τελείται ο Αγιασμός ξεπρόβαλε μέσα από τα πυκνά σύννεφα ο ήλιος και κατέστησε ακόμη πιο λαμπερά τα πρόσωπα των ομογενών.

Η μεγαλώνυμη κοινότητα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας γιόρτασε με λαμπρότητα τα Θεοφάνεια. Τόσο ο καθεδρικός ναός του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, όσο και ο ναός των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στο Ντίτμαρς είχαν πλημμυρίσει από πιστούς, οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην όχθη του ποταμού East River για να παρακολουθήσουν τον αγιασμό των υδάτων.

Οι μαθητές και οι δάσακαλοι σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ιερείς και τους ιεροψάλτες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο φετινός αγιασμός ήταν ο πρώτος τόσο για το νέο ιερατικό προϊστάμενο, π. Ανάργυρο Σταυρόπουλο, όσο και για τον εφημέριο, π. Γεώργιο Κασάπογλου.

Την παράσταση έκλεψαν οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, οι οποίοι παρέλασαν με τις σχολικές στολές, με τα λάβαρα και την εικόνα του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου.

Η τελετή, όπως και τα προηγούμενα χρόνια έλαβε χώρα στο μικρό πάρκο που υπάρχει στην δυτική πλευρά της συμβολής της 21ης Λεωφόρου και της Shore Blvd. στην Αστόρια.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τον αγιασμό των Υδάτων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στο μικρό κόλπο που σχηματίζει το ποτάμι απαγορεύεται η κολύμβηση και όπως και τα προηγούμενα χρόνια η κατάδυση του Σταυρού έγινε με σχοινί και μάλιστα ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος έριξε τον Σταυρό τρεις φορές.

Μετά την ολοκλήρωση της τελετής του καθαγιασμού των υδάτων και της κατάδυσης του Σταυρού ο π. Ανάργυρος Σταυρόπουλος ευχήθηκε στους ομογενείς καλή χρονιά.

Οι ομογενείς περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν την εικόνα των Θεοφανείων και να ασπαστούν τον Τίμιο Σταυρό.

Οι ομογενείς ενώ κατευθύνονται προς τον κολπίσκο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι μαθητές του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, ενώ παρελαύνουν με τα λάβαρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τον αγιασμό των Υδάτων. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.