Βαρύ το τίμημα του κορωνοϊού της κοινότητας του Πορτ Ουάσινγκτον – Συγκινητική αλληλεγγύη

0
345
Ο ιερός ναός του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον όπου εψάλη η νεκρώσιμη ακολουθία του Στέλιου Κέρβερου που ηττήθηκε από τον κορωνοϊό και της αδελφής του Ελένης Κέρβερου - Κόμπου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον χθες, Τρίτη, 22 Απριλίου 2020, έσκυψε ευλαβικά το γόνυ και απηύθυνε τον ύστατο χαιρετισμό στον Βασίλειο Θεοδωρόπουλο που έχασε την μάχη του με τον κορωνοϊό.  Μία μέρα πριν και συγκεκριμένα την Δευτέρα του Πάσχα στον ίδιο ναό τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία για τα αδέλφια Στέλιο Κέρβερο που έχασε την μάχη με τον κορωνοϊό και Ελένη Κέρβερου – Κόμπου που έπασχε από Αλτσχάιμερ.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, π. Ιωάννης Λαρδάς, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά του κορωνοϊού, επεσήμανε ότι έξι μέλη της κοινότητάς τους ηττήθηκαν από τον κορωνοϊό.

Πρόκειται για τον Γεώργιο Σπυρόπουλο, την Ειρήνη Τριανταφύλλου, τον Στέλιο Κέρβερο, τον Δημήτρη Ελευθερίου, την Μαρία Δαμουλάκη και τον Βασίλειο Θεοδωρόπουλο, οι οποίοι είναι επιβεβαιωμένο πλέον ότι ηττήθηκαν από τον θανατηφόρο ιό.

Ο π. Ιωάννης Λαρδάς επεσήμανε ότι ζούμε πρωτόγνωρες στιγμές, ότι όλα δείχνουν ότι τα πιο δύσκολα έχουν περάσει και προσευχήθηκε η χθεσινή κηδεία να είναι η τελευταία από τον κορωνοϊό.

Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και οι ιερείς, π. Ιωάννης Λαρδάς και π. Ανδρέας Χούπος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στην πανδημία επεσήμανε ότι παρείχε τη δυνατότητα στα στελέχη και στα μέλη να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τις οικογένειες που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, προς τους ηλικιωμένους και γενικότερα προς τα άτομα που έχουν ανάγκη.

«Στα ηλεκτρονικά μηνύματα που στέλναμε στα μέλη τους ενημερώναμε για την κατάσταση και τους καλούσαμε να μας ενημερώσουν για τις ανάγκες που έχουν οι ίδιοι, καθώς επίσης και άλλοι ηλικιωμένοι. Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα βρέθηκε για μια ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή και προσέφερε αθόρυβα και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας βοήθεια στους ηλικιωμένους και στα άτομα που έχουν ανάγκη», επεσήμανε ο π. Λαρδάς.

Αναφερόμενος στις συνέπειες της πανδημίας επεσήμανε ότι λυπάται  πολύ και για την αναστάτωση που προκάλεσε στις οικογένειες που αυτή την περίοδο είχαν προγραμματίσει τα μυστήρια του γάμου και της βάπτισης στον ιερό ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

«Η αναβολή του μυστηρίου του γάμου είναι ακόμη πιο τραυματική από τη βάφτιση, διότι η προετοιμασία του γάμου ξεκινάει έναν χρόνο πριν και τώρα πλέον οι μελλόνυμφοι είναι υποχρεωμένοι να τα αναβάλλουντο μυστήριο  για του χρόνου και να ξεκινήσουν για μια ακόμη φορά από την αρχή», επεσήμανε ο π. Λαρδάς, ο οποίος αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην προσέλκυση της νεότερης γενιάς στις δραστηριότητες της κοινότητας.

Την Μεγάλη Εβδομάδα η κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ εφάρμοσε το πρόγραμμα «Άναψε ένα κερί» και μέσω του διαδικτύου τα στελέχη και τα μέλη προσέφεραν τον όβολό τους.

Ο π. Ιωάννης επεσήμανε ότι ήταν η πρώτη φορά που το εφάρμοσαν και η ανταπόκριση ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Η κοινότητα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, όπως και οι άλλες κοινότητες της Νέας Υόρκης επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού καθώς τα έσοδα της κοινότητας μειώθηκαν. Πολλοί έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους, άλλοι πέρασαν σε ταμείο ανεργίας και αυτό  επηρέασε τα οικονομικά της κοινότητας.

«Προσευχόμαστε να απαλλαγούμε από την πανδημία και να επιστρέψει η ζωή στους κανονικούς της ρυθμούς», κατέληξε ο π. Ιωάννης Λαρδάς.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.