Το Καθεδρικό Σχολείο στο Μανχάταν στην πρώτη γραμμή της εξ αποστάσεως διδασκαλίας

0
Στιγμιότυπο από μια ώρα διδασκαλίας στο Καθεδρικό Σχολείο του Μανχάταν.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Καθεδρικό Σχολείο είναι το μοναδικό Ελληνοαμερικανικό Ημερήσιο Σχολείο στο Μανχάταν και ένα από τα ελάχιστα που από την πρώτη ημέρα που οι αρχές διέταξαν το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού εφάρμοσε με αποτελεσματικότητα την εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Κώστας Ηλιάδης, η διευθύντρια Φρανσίσκα Μανίνο (Francesca Manninο) και η συμπρόεδρος του Συλλόγου Γονεών Εύα Καλύβα Κράιγκερ (Eva Kalivas Krieger) μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμαναν ότι τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά και δεν χάθηκε ούτε μία ώρα, πόσο μάλλον μέρα.

Το Καθεδρικό Σχολείο, όπως επεσήμανε η διευθύντρια ήταν προετοιμασμένο για την αντιμετώπιση κάθε πρόκλησης και τα μαθήματα  συνεχίζονται κανονικά και δε χρειάστηκε να αναβάλλουν τις διακοπές και να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις.

Οι μαθητές σε εξ αποστάσεως διδασκαλίας στο Καθεδρικό Σχολείο του Μανχάταν.

Οι μαθητές και οι δάσκαλοι του Καθεδρικού την προηγούμενη εβδομάδα είχαν τις πασχαλινές διακοπές και χθες Τρίτη επέστρεψαν και πάλι στους υπολογιστές τους.

Η κ. Μανίνο επεσήμανε ότι όλα τα προγράμματα συμπεριλαμβανομένων και των προγραμμάτων για τα παιδιά άνω των τριών ετών και το νηπιαγωγείο συνεχίζουν την εξ αποστάσεως διδασκαλία και μάλιστα την προηγούμενη εβδομάδα διένειμαν και τα αποτελέσματα και την βαθμολογία του τριμήνου.

Αναφερόμενη στα μαθήματα επεσήμανε ότι οι ώρες διδασκαλίας από 45 λεπτά τώρα διαρκούν 30 λεπτά και τόσο τα παιδιά, όσο και οι γονείς είναι ενθουσιασμένοι, διότι ο χρόνος που έχει ο κάθε μαθητής να επικοινωνεί με τη δασκάλα είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλο σχολείο, λόγω του μικρού αριθμού των μαθητών ανά τάξη.

Η διευθύντρια επεσήμανε ότι αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην επικοινωνία με τους δασκάλους και τους μαθητές και ότι οι δάσκαλοι συνομιλούν καθημερινά με τους γονείς και η διδασκαλία γίνεται πιο αποδοτική και ευχάριστη.

Οι μαθήτριες των μεγαλύτερων τάξεων ενώ γράφουν έκθεση.

Αναφερόμενη στην απόφαση του Δημάρχου Μπιλ Ντι Μπλάσιο για την μη επιστροφή των μαθητών στα θρανία μέχρι το τέλος του σχολικού έτους, η κ. Μανίνο επεσήμανε ότι «το σχολικό έτος θα ολοκληρωθεί απρόσκοπτα και θα στεφθεί με επιτυχία, διότι οι μέθοδοι που εφάρμοσαν είναι πρωτοποριακοί και θα τις ζήλευαν ακόμη και τα καλύτερα ιδιωτικά σχολεία της Νέας Υόρκης».

Επωφελούμενη της ευκαιρίας η κ. Μανίνο επεσήμανε ότι η Διεύθυνση, η Σχολική Επιτροπή και ο Σύλλογος Γονέων άρχισαν ήδη τις προετοιμασίες για το νέο σχολικό έτος και προσπαθούν να προβάλλουν τα επιτεύγματα του σχολείου και να προσελκύσουν περισσότερους μαθητές.

Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Κώστας Ηλιάδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ομαλή μετάβαση του σχολείου στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Μαθητής του νηπιαγωγείου.

«Η παραδοσιακή διδασκαλία παρέδωσε τα ηνία στην εξ αποστάσεως διδασκαλίας με απίστευτη επιτυχία. Αν και ήμασταν βέβαιοι ότι τα συστήματα και οι μέθοδοι που έχουμε επιλέξει ήταν από τα πιο προηγμένα εν τούτοις ουδείς μπορούσε να φανταστεί ότι όλα θα κυλούσαν με τόση μεγάλη επιτυχία» επεσήμανε ο κ. Ηλιάδης, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τη διεύθυνση, τους δασκάλους, τους γονείς και τους ιθύνοντες της κοινότητας.

Ο κ. Ηλιάδης επεσήμανε ότι διοργανώνουν τηλεδιασκέψεις με τα μέλη της επιτροπής, τη διευθύντρια και την ηγεσία των γονέων προκειμένου να προετοιμαστούν και για το νέο σχολικό έτος.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η εφαρμογή με επιτυχία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και η συνέχιση των μαθημάτων θα δώσει το έναυσμα στους ομογενείς που διαμένουν στο Μανχάταν να προτιμήσουν το σχολείο μας, αφ’ ενός μεν λόγω των προηγμένων προγραμμάτων, αφ’ ετέρου δε  λόγω του μικρού αριθμού των μαθητών ανά τάξη», επεσήμανε ο κ. Ηλιάδης,.

H Νικολέτα Γκρέιγκ εν ώρα διδασκαλίας.

Η συμπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Εύα Καλύβα Γκρέιγκ, η οποία από τις 13 Μαρτίου 2020 που έκλεισε το σχολείο βρίσκεται στην ηλιόλουστη Φλόριδα επεσήμανε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία ξεκίνησε την Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2020 και ότι τα μαθήματα διεξάγονται κανονικά από τις 8.30 π.μ. έως και τις 2.30 μ.μ.

«Όλα τα μαθήματα συμπεριλαμβανομένων και της γυμναστικής, της ωδικής και των καλών τεχνών διεξάγονται κανονικά και οι μαθητές και οι γονείς είναι ενθουσιασμένοι», επεσήμανε η κ. Καλύβα – Γκρέιγκ, η οποία επιβλέπει καθημερινά τα μαθήματα της Νικολέτας που είναι μαθήτρια της πρώτης τάξης.

«Η εξ αποστάσεως διδασκαλία έχει ευεργετικές επιπτώσεις και στην ψυχολογία των μαθητών και κυρίως εκείνων που είναι μοναχοπαίδια.  Δε μπορείτε να φανταστείτε την χαρά που αισθάνεται η κόρη μου όταν αρχίζει το μάθημα.», επεσημανε η κ. Καλύβα – Γκρέιγκ, η οποία είναι σύμβουλος επενδύσεων και εργάζεται και η ίδια εξ αποστάσεως.

«Το Καθεδρικό Σχολείο χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε «χρυσό σχολείο». Είναι μπουτίκ και το πιο σημαντικό προηγμένο σχολείο. Οι μικρές τάξεις σε συνδυασμό με τους πεπειραμένους και ταλαντούχους δασκάλους το καθιστούν όαση όχι μόνο για τα δεδομένα του Μανχάταν, αλλά και της ίδιας της πολιτείας της Νέας Υόρκης», κατέληξε η κ. Καλύβα Γκρέιγκ.

Μαθητή, ενώ δείχνει στην δασκάλα του την ασπίδα που έχτισε.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.