ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το 12ο Τμήμα της Πανικαριακής Αδελφότητας «Αθέρας» και το Γυναικείο Τμήμα «Αγία Μαρίνα» το βράδυ του Σαββάτου, 29 Φεβρουαρίου 2020, διοργάνωσαν από κοινού στο κοινοτικό κέντρο «Ντανιέλ Κουσούλη» της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χίλ Νέας Ιερσέης τον ετήσιο χορό και παρείχαν τη δυνατότητα σε τρεις γενιές των Ικαριωτών από τις διάφορες περιοχές των Βορειοανατολικών και όχι μόνο πολιτειών να ξεφαντώσουν.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Θωμά, π. Χριστόφορος Οικονομίδης, ο πρώην και ο νυν πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θωμά, Τάσος Ευστρατιάδης και  Τσάρλη Σαντήλος, αντίστοιχα, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ Γεωργία Χαλάκου, η πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως, Γεωργία Κλέτσου και άλλοι εκπρόσωποι της ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας.

Το 12ο Τμήμα της Πανικαριακής Αδελφότητας «Αθέρας», όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας της η πρόεδρος Καλλιόπη Κοκόλη είναι ευρύτερα γνωστό ως Σύλλογος Ικαριωτών της Φιλαδέλφειας και αναμφίβολα είναι ένας από τους ιστορικούς και συνάμα τους πιο δυναμικούς φορείς της ομογένειας της τριπολιτειακής περιοχής.

«Ο Σύλλογός μας έχει μια λαμπρή ιστορία πάνω από 75 ετών και έχει ως κινητήρια δύναμη την αγάπη για την Ικαρία, τον τόπο που γεννήθηκαν οι γονείς και οι παππούδες μας και στον οποίο μεγαλώσαμε και εμείς πηγαίνοντας εκεί κάθε καλοκαίρι», επεσήμανε η κ. Κοκόλη εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για τις άοκνες προσπάθειες της οργανωτικής επιτροπής με συμπροέδρους τον Θεολόγο Χωριάτη και τον Νίκο Γασπαρινάτο.

Ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ, π. Χριστόφορος Οικονομίδης συνεχάρη τον Σύλλογο για τα επιτεύγματά του και για την έμπρακτη υποστήριξη που παρέχουν στην μεγαλώνυμη κοινότητα.

«Χωρίς την βοήθειά σας και κατ΄ επέκταση των μελών και στελεχών της κοινότητας θα ήταν αδύνατο να αναλαμβάναμε και να εκτελούσαμε το ένα έργο μετά το άλλο», επεσήμανε ο π. Οικονομίδης εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για τις δωρεές τους για την ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων, την αλλαγή της πρόσοψης του ναού και για την ανέγερση του καμπαναριού.

Από αριστερά διακρίνονται οι Θεολόγος Χω ριάτης, Γεωργία Χαλάκου και Γεωργία Κλέτσου. Φωτογραφία: www.cosmosphilly.com / Ελευθέριος Κώστανς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η προσφώνηση του προέδρου του Αγίου Θωμά, κ. Τσάρλι Σαντήλου.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ Γεωργία Χαλάκου συνεχάρη τον Σύλλογο για την πολυσχιδή δράση και εστίασε την προσοχή της στις επικείμενες εκδηλώσεις για την 199η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας.

Κάλεσε τους συνδαιτυμόνες  να συμμετάσχουν στο επίσημο δείπνο της Ομοσπονδίας που θα παρατεθεί το βράδυ του Σαββάτου, 21 Μαρτίου 2020, στο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «Αδέλφια» στο Μπέντφορντ της Νέας Ιερσέης και στο οποίο θα απονείμουν το Μετάλλιο της Ελευθερίας στον πρώην πρόεδρο του Συλλόγου, της Ομοσπονδίας, της κοινότητας και  συνάμα ύπατο πρόεδρο της AHEPA Γιώργο Χωριάτη και θα τιμήσουν την τελετάρχη της παρελάσεως Γεωργία Αθανασοπούλου, που ως γνωστός είναι γενική Πρόξενος του Παναμά στη Φιλαδέλφεια.

Η πρόεδρος του 12ου Τμήματος της Πανικαριακής Αδελφότητας «Αθέρας» Καλλιόπη Κοκολή. Φωτογραφία: www.cosmosphilly.com / Ελευθέριος Κώστανς.

Εκτενή αναφορά έκανε και στην παρέλαση της 29ης Μαρτίου 2020 και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να συμμετάσχουν στην παρέλαση.

Ο Θεολόγος Χωριάτης, ο οποίος μαζί με το Νίκο Γασπαρινάτο και τους συνεργάτες εργάστηκαν άοκνα για την επιτυχία της εκδήλωσης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι «η επιτυχία οφείλεται πρώτα και πάνω από όλα στην αγάπη των Ικαριωτών για τον Σύλλογο και την Ικαρία».

Ο χορός, όπως επεσήμανε, είναι η μεγαλύτερη και η πιο μαζική εκδήλωση του έτους η οποία τους παρέχει, συν τοις άλλοις, τη δυνατότητα να εξασφαλίσουν πόρους για τη συνέχιση του πολυδιάστατου έργου και της προσφοράς στις δύο πατρίδες.

Κεντρομόλος δύναμη ήταν και παραμένει το Ικαριώτικο Σπίτι στο Πενσόκεν, το οποίο για πάνω από ένα τέταρτο του αιώνα αποτελεί προορισμό για τους Ικαριώτες και κυρίως για τα παιδιά και τη νέα γενιά.

Ο συνυπεύθυνος του χορού Νίκος Γασπαρινάτος. Φωτογραφία: www.cosmosphilly.com / Ελευθέριος Κώστανς.

Τόσο ο κ. Χωριάτης, όσο και ο κ. Γασπαρινάτος, επεσήμαναν ότι μεγάλωσαν στους κόλπους του Συλλόγου και στο Ικαριώτικο Σπίτι όπου διδάχτηκαν τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου τους.

Ο Θεολόγος Χωριάτης γεννήθηκε στη Νέα Ιερσέη. Οι γονείς του, Αγγελής και Ανδρονίκη Χωριάτη, είχαν γεννηθεί στο Περδίκι της Ικαρίας και γαλούχησαν τα τρία τους παιδιά, τον Αγγελή, τον Θεολόγο και τον Ματθαίο με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και με την αγάπη για την Ικαρία.

Ο Θεολόγος Χωριάτης το 1998, κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών στην Ικαρία και συγκεκριμένα στην Πλατεία του Αγίου Κήρυκα γνώρισε την Χριστίνα Μαντζούκα, η οποία είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Αθήνα και έλκυε την καταγωγή της από την Ικαρία.

Από αριστερά σε πρώτο πλάνο οι Δημήτριος Χαλάκος, Γεωργία Χαλάκου και Τάσος Ευστρατιάδης. Φωτογραφία: www.cosmosphilly.com / Ελευθέριος Κώστανς.

Την ερωτεύτηκε και μετά από ένα χρονικό διάστημα χόρεψαν τον Χορό του Ησαϊα.  Ο Θεολόγος ασχολείται με τις επιχειρήσεις του, ενώ η Χριστίνα είναι δασκάλα σε δημόσιο σχολείο, καθώς επίσης και στο Ελληνικό Σχολείο της Κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.

Το ζεύγος έχει δύο παιδιά την Βασιλική που είναι 12 ετών και τον Άγγελο που είναι δυόμιση ετών.

Φωτογραφία: www.cosmosphilly.com / Ελευθέριος Κώστανς.
Στιγμιότυπο από το ξεφάντωμα. Φωτογραφία: www.cosmosphilly.com / Ελευθέριος Κώστανς.
Στιγμιότυπο από το ικαριώτικο ξεφάντωμα. Φωτογραφία: www.cosmosphilly.com / Ελευθέριος Κώστανς.
Οι Ικαριώτες ενώ ξεφαντώνουν. Φωτογραφία: www.cosmosphilly.com / Ελευθέριος Κώστανς.
Ο τραγουδιστής Γιώργος Τσιλιμήκης. Φωτογραφία: www.cosmosphilly.com / Ελευθέριος Κώστανς.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.