Τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας

0
90
Ο Επίσκοπος Ναζιανζού, κ. Αθηναγόρας, αριστερά και ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, κ. Άνθιμος.

Στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Αθηναγόρας ο οποίος συμμετείχε στην πανήγυρη της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχη κ. Ιουστίνου. 

Στο πλαίσιο των επαφών που είχε ο κ. Αθηναγόρας επισκέφθηκε την έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης όπου είχε συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Άνθιμο.

“Ευγνώμων για την ευλογία να χοροστατήσω στον Εσπερινό και να συλλειτουργήσω με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος και εγώ γνωριζόμαστε από παλιά. Είμαστε παιδικοί φίλοι από τις μέρες του Κατηχητικού Σχολείου και την κατασκήνωση νέων στη Φλώρινα. Ευγνώμων για την ευγενική του πρόσκληση και τη φιλοξενία”, έγραψε σε ανάρτησή του ο Θεοφιλέστατος ενώ παράλληλα εξέφρασε τη χαρά του που έλαβε την ευλογία από τον Μητροπολίτη κ. Άνθιμο χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση μαζί του ως ιστορική.

Πηγή: https://www.orthodoxianewsagency.gr/

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.