Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής προσφέρει $350.000 για το Γηροκομείο Βαλουκλή

2
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, αριστερά και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος. Φωτογραφία: GOA

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής θα προσφέρει το ποσό των $350.000 για την ανοικοδόμηση του ιστορικού Γηροκομείου Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», υπέστη τεράστιες υλικές ζημιές από την πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης, 4ης Αυγούστου 2022.  

Τα χρήματα αυτά όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου προέρχονται από το Ταμείο της Αρχιεπισκοπής και των ιδρυμάτων της. Συγκεκριμένα η Αρχιεπισκοπή, η «Ηγεσίας των 100» και το Τάγμα του Αποστόλου Ανδρέα του Οικουμενικού Πατριαρχείου θα προσφέρουν 100.000 έκαστοι, ενώ  η  Εθνική Φιλόπτωχος Αδελφότητα άλλες $50.000.

Την ανακοίνωση των προαναφερόμενων δωρεών έκανε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σήμερα, Τρίτη κατά την διάρκεια της συνάντησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ. Βαρθολομαίο.

Η πυρκαγιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο Βαλουκλή.

Παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για το τρίτο προσκυνηματικό ταξίδι που διοργανώνεται αυτή τη χρονιά στα πλαίσια της εκατονταετηρίδας και έγινε δεκτός στο Φανάρι από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξασφάλισε ένα ποσό αρχικά 350.000 δολαρίων για την ανοικοδόμηση του Νοσοκομείου του Μπαλουκλή και την ανακούφιση των εκτοπισθέντων μετά από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τμήμα του νοσοκομείου πριν από τέσσερις ημέρες.

«Το νοσοκομείο είναι ένα ιστορικό κτίριο και ένα σημαντικό ίδρυμα για τη φροντίδα ηλικιωμένων αδελφών μας που διαμένουν στην Πόλη», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος. Επιβεβαιώνοντας μια ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα, ο Σεβασμιώτατος συνέχισε: «Σήμερα με χαρά πληροφορώ τον Παναγιώτατο ότι η Ομογένεια μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας για ανακούφιση των πληγέντων και για την ανακαίνιση του νοσοκομείου:

Το Ταμείο Ηγεσίας των 100 της Αρχιεπισκοπής έχει δεσμεύσει για το σκοπό αυτό 100.000 δολάρια.

Το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έχει δεσμεύσει 100.000 δολάρια, ενώ η Φιλόπτωχος αδελφότητα κυριών της Αρχιεπισκοπής έχει δεσμεύσει 50.000 δολάρια.

Επιπλέον, η Αρχιεπισκοπή μας έχει δεσμεύσει άλλα 100.000 δολάρια για το σκοπό αυτό και αναμένουμε αυτό το ποσό να αυξηθεί μέσω διαφόρων δωρεών».

Ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες το Νοσοκομείο του Μπαλουκλί. Όπως είναι γνωστό, το νοσοκομείο, που βρίσκεται στην περιοχή Zeytinburnu, υπέστη εκτεταμένες ζημιές κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στις 4 Αυγούστου 2022.

Προσκύνημα στην Παναγία Σουμελά και ανακήρυξη σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στις 14 Αυγούστου ε.ε., ο Αρχιεπίσκοπος θα μεταβεί στην ιστορική Μονή της Παναγίας Σουμελά για να εορτάσουν την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου μαζί με τον Παναγιώτατο. Το μοναστήρι που βρίσκεται ψηλά, μέσα στα βουνά κοντά στην πόλη της Τραπεζούντας, αποτελεί μοναδικό σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού για περισσότερο από δεκαέξι αιώνες.

Στις 5 Σεπτεμβρίου ε.ε., ο Σεβασμιώτατος θα μεταβεί στη Χίο, όπου θα ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτορας του Τμήματος  Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Το πρόγραμμα του Σεβασμιωτάτου είναι αναρτημένο στη διεύθυνση: www.goarch.org/news/archbishop/schedule 

-Advertisement-

2 COMMENTS

  1. Καλά εγώ διάβασα πως ο Ερντογκάν προφέρθηκε να το ανακαινίσει , τι συμβαίνει λοιπόν, μήπως
    θα ισχύσει και σε αυτήν την περίπτωση το:
    “ Λος Αμίγος Βολεψιόν; του Μάνου Μωραίτη;”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.