ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η φετινή Μεγάλη Εβδομάδα και η Ανάσταση ήταν μοναδική με όλη της σημασίας της λέξεως και συνάμα ιστορική. Ήταν μοναδική και ανεπανάληπτη αφ ενός μεν λόγω της απουσίας των πιστών από τον οίκο του Θεού, αφ ετέρου δε διότι για πρώτη φορά στην ιστορία οι ομογενείς είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις ακολουθίες σε διαφορετικούς ναούς σε όλη την επικράτεια και να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα για τις άοκνες προσπάθειες που κατέβαλλαν οι αρχιερείς, οι ιερείς, οι ιεροψάλτες, οι νεωκόροι και οι ηγέτες των κοινοτήτων για να παράσχουν τη δυνατότητα στα μέλη έστω και εξ αποστάσεως να βιώσουν τα πάθη, την Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου.

Ήταν ιστορική, διότι είναι η πρώτη φορά στις δύο και πλέον χιλιετίες που οι πιστοί στερήθηκαν το δικαίωμα της αυτοπρόσωπης παρουσίας στον Οίκο του Θεού.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του ιερατικού προϊστάμενου της κοινότητας του Αγίου Πέτρου στο Μπρονξ, π. Μάξιμου Πολίτη, ο οποίος μετά το πέρας της Ακολουθίας της Αναστάσεως ευχαρίστησε τον κόσμο που παρακολούθησε από το διαδίκτυο και συμμετείχε ενεργά.

«Σας ευχαριστώ ως φυσικός εφημέριος αλλά και ως Internet Pastor» επεσήμανε με έκδηλη τη συγκίνηση ο π. Μάξιμος.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας με τις «Αναμνήσεις» επεσήμανε: «Για την ώρα βιώνουμε αυτές τις συνθήκες. Αποθηκεύσαμε την λειτουργία στο Facebook και ελπίζουμε να είναι μοναδική και να μη χρειαστεί τουλάχιστον οι δικές μας οι γενιές να κάνουν τέτοια Αναστάσιμη Λειτουργία. Και κάποιοι μου έστειλαν μια φωτογραφία την οποία τιτλοφόρησα ως: «Με τη ματιά των Internet Parishioners».

Η δήλωση έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με όσα κατέγραφε το βράδυ της Ανάστασης ο φωτορεπόρτερ – βιντεογράφος Βασίλης Κεϊσογλου στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Φιλαδέλφεια.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.