ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Κέντρο Φιλανθρωπίας του Τιμίου Σταυρού (Holy Cross Brooklyn Outreach Center) στο Μπρούκλιν καλεί τους ομογενείς να παραστούν στην τελετή των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων, η οποία θα λάβει χώρα το απόγευμα του Σαββάτου, 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 3.00 μ.μ.

Οι εγκαταστάσεις, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» στεγάζονται στο ισόγειο του κτιρίου στον αριθμό 6022 της 4ης Λεωφόρου στο Μπρούκλιν και στις 17 Απριλίου 2021 άρχισε η λειτουργία τους με τον αγιασμό που τέλεσε ο π. Γεράσιμος Μακρής.

Η δωρεά αξίας $35.000 των αδελφών Σάντυ (Σαράντου) Βάλλα και Βενετίας Βάλλα – Λιούνη στη μνήμη του πατέρα τους Θεόδωρου άλλαξε τα δεδομένα και πολλαπλασίασε τον ενθουσιασμό.

Οι πρωτεργάτες αυτής της προσπάθειας, οι υποστηρικτές και οι εθελοντές άρχισαν ήδη τις προετοιμασίες για την γιορτή των εγκαινίων και συνάμα για την προβολή του έργου του Κέντρου που αδιαλείπτως από το 2008 μέχρι και σήμερα προσφέρει γεύματα και θαλπωρή στους αστέγους και αρωγή σε οικογένειες απόρων ανεξαρτήτως εθνικής και φυλετικής προσφοράς.

Το Κέντρο άρχισε την λειτουργία το 2008 στην κουζίνα της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού στο Μρούκλιν και υπό την πνευματική καθοδήγηση του ιερατικού προϊσταμένου, π. Γερασίμου Μακρή έχει κάνει σημαία την φιλανθρωπία. Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι ο δήμος και η πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν αναγνωρίσει την προσφορά του.

Η ηγεσία του Κέντρου Αρωγής Αναξιοπαθούντων του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον π. Γεράσιμο Μακρή, τον πολιτειακό βουλευτή Μιχάλη Ταννούση και τους δωρητές Σάντυ Βάλλα και Βενετία Βάλλα – Λιούνη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Την περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού έχουν εντείνει την φιλανθρωπική του δράση και έδωσαν την δυνατότητα σε εκατοντάδες μέλη της Ελληνορθόδοξης Νεολαίας (GOYA) να συμμετάσχουν στις εξορμήσεις αγάπης με την επωνυμία «Homeless Midnight Runs», το οποίο μια φορά τον μήνα επισκέπτεται το Μανχάταν και προσφέρει φαγητό και άλλα είδη στους άστεγους.

Η πρόεδρος του οργανισμού Μαρία Βασάκα – Μονιούδη προ δύο περίπου μηνών ανέλαβε μια νέα ερανική προσπάθεια στον ιστότοπο ww.gofundme.com και κάλεσε τους ομογενείς όπως προσφέρουν τον οβολό τους.

Οι «Αναμνήσεις» καλούν όσους μπορούν και επιθυμούν να ενισχύσουν την προσπάθεια του οργανισμού κάνοντας κλικ στο https://www.gofundme.com/f/holy-across-bklyn-outreach-ctr-homeless-run?utm_medium=copy_link&utm_source=customer&utm_campaign=p_lico+share-sheet  

Το Πανορθόδοξο Χριστιανικό Κέντρο “The Holy Cross Brooklyn Outreach Center” στην συμβολή της 61ης Οδού και της 4ης Λεωφόρου στο Μπρούκλι. Φωτογραφία: Αναμνήσεις

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/dorea-is-mnimi-tou-theodorou-valla-sto-philanthropiko-kentro-tou-brooklyn/

.   

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.