ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Όαση με όλη την σημασία της λέξεως αποτέλεσε η γιορτή των γενεθλίων του διακεκριμένου επιχειρηματία και φιλανθρώπου Στυλιανού Ζερβούδη, η οποία έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 25ης Μαϊου 2021 στην οικία του στη Νέα Ιερσέη.

Η αγάπη της συζύγου του, Αγγελικής, των γιων τους Κωνσταντίνου, Δημήτρη, Τηλεμάχου και Αριστοτέλη, των νυφάδων και των εγγονιών του περιέλουε τα πάντα και καθιστούσε ακόμη πιο λαμπερή και πιο συγκινητική την γιορτή όχι μόνο για τον γράφοντα, αλλά και όλους τους άλλους τους συνδαιτυμόνες που τίμησαν με την παρουσία τους.

Αν και η γιορτή εκ πρώτης όψεως και ως προς το τελετουργικό της, δεν διέφερε πολύ από τις γιορτές των γενεθλίων των ομογενών, εν τούτοις διέφερε και ξεχώριζε διότι τα πάντα ήταν πλημμυρισμένα από το φως της αγάπης που σε συνόδευε από την είσοδο στο κεφαλόσκαλο μέχρι και την βεράντα όπου είχε στηθεί το εορταστικό τραπέζι.

Διέφερε επίσης από πολλές άλλες διότι παρείχε την δυνατότητα, τουλάχιστον στον γράφοντα, να συνειδητοποιήσει καλύτερα πως τα επιτεύγματα ενός ατόμου έχουν την αφετηρία τους και το πιο σημαντικό καταλήγουν στην οικογένεια.

Η απλότητα του Στυλιανού και της Αγγελικής και η αγάπη τους για τα παιδιά και τα εγγόνια ήταν συγκινητική και είχε ανταποδοτικό χαρακτήρα. Και μόλις τα παιδιά του έφεραν την τούρτα των γενεθλίων τα εγγόνια με τις μανάδες τους αποτέλεσαν μια μεγάλη χορωδία και τραγούδησαν με χάρη το «Happy Birthday» και στις δύο γλώσσες.

Ο Στυλιανός έσβησε τα κεράκια και ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και ευλογημένα.

Ο Στυλιανός Ζερβούδης με την σύζυγό του Αγγελική και τα εγγόνια τους. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η οικογένεια

Η οικογένεια αναμφίβολα αποτελεί ένα από τα βασικά κριτήρια με τα οποία – τουλάχιστον εμείς οι ομογενείς δημοσιογράφοι κρίνουμε την επιτυχία ενός ατόμου. Κι αυτό για δύο λόγους. Ο πρώτος σχετίζεται με τον ρόλο της οικογένειας ως βασικού κυττάρου της κοινωνίας και ο δεύτερος με τον ρόλο της οικογένειας ως καθοριστικού παράγοντα στην διατήρηση και μεταλαμπάδευση των παραδόσεων, των ηθών και των εθίμων, της γλώσσας και του πολιτισμού μας.

Η γιορτή των γενεθλιών του Στυλιανού Ζερβούδη ήταν άκρως διδακτική και όλους τους συνδαιτυμόνες συμπεριλαμβανομένου και του γράφοντα διότι διαπιστώσαμε ότι με έκδηλη ικανοποίηση ότι η δεύτερη γενιά (τα παιδιά του) γιατί όχι και η τρίτη γενιά (τα εγγόνια του) έχουν πλήρη συναίσθηση της πολυσχιδούς δράσης και της απαράμιλλης προσφοράς του Στυλιανού και είναι ήδη έτοιμοι και έτοιμες να παραλάβουν τα ηνία, να ανεβάσουν σε νέους γαλαξίες τον όμιλο «Galaxy General Contracting Corp» και να πολλαπλασιάσουν την προσφορά της στην ομογένεια, στον δήμο και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μπορούμε να πούμε ότι η αγάπη και η πολύπλευρη στήριξη της οικογένειας αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί τον καταλύτη των επιτυχιών του Στυλιανού Ζερβούδη και συνάμα πηγή έμπνευσης για την ενασχόλησή του με τα κοινά και την άεναη προσφορά στον συνάνθρωπο στην ομογένεια και στην ευρύτερη αμερικανική κοινωνίας και στην γενέτειρα.

Διαβάστε επίσης: https://www.anamniseis.net/o-steve-zervoudis-giortase-me-tous-synergates-kai-tous-filous-ta-epiteygmata-tou-2019/

Ο Στυλιανός Ζερβούσης με τις νύφες τους που τις λατρεύτει σαν δικές του κόρες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο Στυλιανός Ζερβούδης με τα εγγόνια του. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.