Αγιασμός των Υδάτων στο Άσμπουρι Παρκ και μνημόσυνο για τον μακαριστό Αθηναγόρα

1
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και ιερείς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εφήβους που ρίχτηκαν για τον Σταυρό.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Ιερά Μητρόπολη της Νέας Ιερσέης ακολουθώντας την παράδοση την Κυριακή τέλεσε την 73η τελετή κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού και αγιασμού των υδάτων του Άσμπουρι Παρκ της Νέας Ιερσέης, καθώς επίσης και το ετήσιο μνημόσυνο του πρώην Αρχιεπισκόπου Αμερικής και μετέπειτα Οικουμενικού Πατριάρχη μακαριστού Αθηναγόρα.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το ετήσιο μνημόσυνο που έλαβε χώρα στον ιερό ναού του Αγίου Γεωργίου στο Όσεαν προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου βοηθούμενου υπό του πρωτοσυγκέλου, π. Χριστοφόρου Οικονομίδης, του ιερατικού προϊσταμένου, π. Ανδρέα Ευγενή και του διακόνου Φιλοθέου.

Αμέσως μετά οι ιερείς και οι πιστοί μετέβησαν στην παραλία του Άσμπουρι Παρκ και παρακολούθησαν το τρισάγιο που τέλεσε ο Επίσκοπος Μηδείας και την κατάθεση στεφάνου στην προτομή του μακαριστού Αθηναγόρα.

Ο επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ενώ ρίχνει τον Τίμιο Σταυρό στην θάλασσα.

Οι έφηβοι και οι νέοι – αγόρια και κορίτσια φορούσαν λευκές φανέλες με το έμβλημα της Μητρόπολης ρίχτηκαν στα παγερά νερά του ωκεανού για τον Σταυρό, αλλά η τύχη χαμογέλασε στους Πέτρο Καφούλη και Νίκο Καραβάκα, από την κοινότητα του Αγίου Γεωργίου στο Όσεαν, στην Χριστίνα Σκουλαριώτη, από την κοινότητα του Αγίου Αθανασίου στο Παράμους της Νέας Ιερσέης και η Κατερίνα Καραγιαννοπούλου από την κοινότητα της Αγίας Τριάδας στο Ουέστφιλντ της Νέας Ιερσέης.

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος απένειμε τα τρόπαια και Τίμιους Σταυρούς σε όλους του κολυμβητές και ευχήθηκε επιτυχίες στη νέα σχολική χρονιά.

Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος ενώ τελεί επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου και Οικουμενικού Πατριάρχη Αθηναγόρα.
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και οι ιερείς με τα παιδιά που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για τον Σταυρό.
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και ο πρωτοσύγκελος, π. Χριστόφορος Οικονομίδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον Petros Kiafoulis και τα άλλα παιδιά.
Στιγμιότυπο από την αρχιερατική Θεία Λείτουργία προεξάρχοντος του Επισκόπου Μηδείας, κ. Αποστόλου στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Όσεαν της Νέας Ιερσέης.
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος με τα κορίτσια που ρίχτηκαν για τον Σταυρό.
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και ιερείς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εφήβους που ρίχτηκαν για τον Σταυρό.
Ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος και ιερείς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους εφήβους που ρίχτηκαν για τον Σταυρό.
-Advertisement-


1 COMMENT

 1. Άρμεγε λαγούς κούρευε χελώνες….,
  Άλλο και τούτο, κατάντησαν την εορτή του
  Σταυρού , δεύτερα Θεοφάνεια. Που
  ξανακούστηκε την ημέρα αυτή να ρίχνεται
  ο Σταυρός τις λίμνες η τα ποτάμια.
  Ο καθένας ιερομένος κάνει ότι του καπνίσει.
  Το καθιερωμένο είναι ο αγιασμός εντός
  του ναού και ο Σταυρός βυθίζεται στην
  κολυμβήθρα και αγιάζει το νερό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.