Το Μοιρολόγι της Ομογένειας για τον Κ. Κατσίφα στον Hellas-FM (βίντεο)

0
Η χορωδία της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας, ενώ ερμηνεύει το μοιρολόγι για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα

NEA ΥΟΡΚΗ. Το πολυφωνικό σχήμα της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας της Νέας Υόρκης λίγες μέρες μετά τη δολοφονία του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα έγραψε και ερμήνευσε με μοναδικό τρόπο το «Μοιρολόγι της Ομογένειας».

​Πρόκειται για κάτι τα πρωτοφανές για τα δεδομένα της ομογενειακής παιδείας τόσο ως προς την καλλιέργεια του πολυφωνικού τραγουδιού στην Αμερική, όσο και ως προς την ευαισθησία για τα τεκταινόμενα στον απανταχού Ελληνισμό και κυρίως προς τη μαρτυρική Βόρειο Ήπειρο.

Ο 24ωρος ομογενειακός σταθμός «Hellas-FM», ο οποίος πρωτοστατεί στον αγώνα για τα εθνικά μας θέματα και έχει κάνει σημαία την άνανδρη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, φιλοξένησε στα στούντιο το στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι το πολυφωνικό σχήμα της Ακαδημίας Ελληνικής Παιδείας της Νέας Υόρκης και μετέδωσε ζωντανά τόσο το μοιρολόγι, όσο και τη συζήτηση με τα μέλη του συγκροτήματος, όσο και με τη διευθύντρια, Δήμητρα Βαρσάμη.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=m0rtZDQXFLo” width= https=”yes”]

​Παράλληλα ανήρτησε στην ιστοσελίδα του το βίντεο και την ακόλουθη είδηση.

«Λύγισε η ομογένεια! Το συγκινητικό μοιρολόι της Ομογένειας της Νέας Υόρκης για τον ήρωα Κώστα Κατσίφα! Αφιερωμένο στην μητέρα του!  

​Η Ακαδημία Ελληνικής Παιδείας της Νέας Υόρκης με το πολυφωνικό της σχήμα, δημιούργησε και παρουσίασε ένα εξαιρετικό μοιρολόι για τον ηρωικό Βορειοηπειρώτη Κώστα Κατσίφα που εκτελέστηκε απο τις δυνάμεις των Αλβανών την 28η Οκτωβρίου.

Αφιέρωσαν στην μητέρα του Κατσίφα μέσα από την εκπομπή του ανταποκριτή μας στις ΗΠΑ Δημήτρη Φιλιππίδη. Η παρουσίαση έλαβε χώρα στον σταθμό του Hellas FM σκορπίζοντας κύματα συγκίνησης στους ομογενείς».

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.