ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ιδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation), το οποίο αποτελεί πρότυπο λειτουργίας και φιλανθρωπικής δράσης την Μεγάλη Εβδομάδα θα διανέμει για 12η συνεχή χρονιά πασχαλινά δώρα και αγάπη σε επτακόσιες οικογένειες της γενέτειρας που δεινοπαθούν από την παρατεταμένη οικονομική κρίση.

Και για όσους δεν είναι σε θέση να παραλάβουν μόνοι τους τα δώρα οι εθελοντές θα αναλάβουν την κατ’ οίκον διανομή.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του κοινωφελούς Ιδρύματος έχει ως εξής: Η κρίση του κορωνοϊού επηρεάζει επί του παρόντος την καθημερινότητα μας σε παγκόσμιο επίπεδο, όχι μόνο προσωπικά, αλλά και σε κοινωνικοοικονομικά επίπεδα.

Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα οι κάτοικοι βρίσκονται  υπό περιορισμό, με πάνω από 1,700 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις και σχεδόν 80 θανάτους. Κατά τη διάρκεια αυτής της δοκιμασίας, όπου η αβεβαιότητα είναι το status quo, το Ελληνικό Ίδρυμα Συμπαράστασης (Hellenic Relief Foundation) σε συνεργασία με τους τους  εθελοντές του ΕΛΕΣΘΥ στην Ελλάδα συνεχίζει την αποστολή του, βοηθώντας τα ευάλωτα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας που βασίζονται στη μηνιαία βοήθεια από τρόφιμα.

Οι πρωταγωνιστές της συνυλίας σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα στελέχη του Ιδρύματος Ελληνικής Συμπαράστασης και τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, Δρα Κωνσταντίνο Κούτρα. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Το HRF εξακολουθεί να διεξάγει τις μηνιαίες διανομές του, πάντα σύμφωνα με τα προτεινόμενα μέτρα για την εξασφάλιση της ασφάλειας και της υγείας και σύμφωνα με τους νόμους και τους κανονισμούς που έχουν θεσπιστεί από τις Ελληνικές αρχές.

Ως εκ τούτου, η επερχόμενη διανομή μας για το Πάσχα, η οποία θα παράσχει όχι μόνο τις βασικές προμήθειες του κάθε μήνα, αλλά και αρνί και άλλα είδη διατροφής για το πασχαλινό τραπέζι σε περίπου 700 οικογένειες, θα γίνει κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, με προκαθορισμένα ραντεβού, ώστε οι παρόντες στο πρατήριο να μην υπερβούν το νόμιμο όριο.

Για όσους δεν μπορούν φυσικά να έρθουν στην έδρα μας στην Αθήνα, θα γίνει παράδοση κατ’  οίκον. Θα συνεχίσουμε να συντονίζουμε τις διανομές μας με αυτόν τον τρόπο, έως ότου το Ελληνικό κράτος να αλλάξει κατευθυντήριες γραμμές.
Πέρα από αυτό, το HRF παρακολουθεί την κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην Ελλάδα κατά την περίοδο της απομόνωσης, για να προσαρμόσει ενδεχομένως τη βοήθειά σε περίπτωση αύξησης της ανεργίας. 

Το Hellenic Relief  ήταν ένας από τους πολλούς οργανισμούς που έλαβαν μέρος στην τηλεδιάσκεψη «πρόσκληση για δράση -call to action», που οργανώθηκε από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και τον Ελληνικό Ιατρικό  Σύλλογο στη Νέα Υόρκη. Ο αντιπρόσωπός μας δήλωσε  ότι έχουμε ήδη την υποδομή, την οργάνωση και τους εθελοντές, σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα (boots on the ground)  στην Ελλάδα για να διοχετευθεί βοήθεια σε είδος σε οποιοδήποτε άτομο ή οργανισμό, που έχει ανάγκη, οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Λόγω των σημερινών συνθηκών στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάθε εκδήλωση που σχεδιαζόταν από το HRF έχει ακυρωθεί, έως ότου οι τοπικές κυβερνήσεις θεωρούν ότι είναι ασφαλείς οι συγκεντρώσεις. Ως εκ τούτου όποιος θέλει να προσφέρει βοήθεια, μπορεί να το πράξει στέλνοντας επιταγές στο P.O. Box 735 Mineola, NY 11501 ή στην ιστοσελίδα μας www.hellenicrelief.org.

Ακόμη και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες, το Hellenic Relief Foundation συνεχίζει την αποστολή του προς όφελος εκείνων που χρειάζονται τη μεγαλύτερη βοήθεια. 

Με την συμπαράσταση των ομογενών θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πιο ευάλωτους στην κοινωνία μας κατά τη διάρκεια αυτή της παγκόσμιας πανδημίας.

Ίδρυμα Ελληνικής Συμπαράστασης

To Hellenic Relief Foundation είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός (non- profit, tax- exempt [501C3] organization). Ιδρύθηκε τον 2012 με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων στις Η.Π.Α. προς αγορά και διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε αναξιοπαθούντες στην Ελλάδα. Μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί περίπου 645,000 δολάρια με τα οποία έχουν αγορασθεί και  διανεμηθεί τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης καθώς και κοινωνικές υπηρεσίες που ξεπερνούν σε αξία το ένα εκατομμύριο δολάρια καθώς εταιρείες στην Ελλάδα ενισχύουν τις διανομές με προϊόντα και ιατροί και κοινωνικοί λειτουργοί προσφέρουν εθελοντικά πολύτιμες υπηρεσίες υποστήριξης. Τα έξοδα του ιδρύματος στην Νέα Υόρκη καλύπτονται από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Για περισσότερες πληροφορίες.  www.hellenicrelief.org

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.