Το Ίδρυμα Βενιζέλος ΗΠΑ άρχισε την δράση για την διατήρηση και την προώθηση της πνευματικής κληρονομιάς του Εθνάρχη

0
Ο εθνάρχης Ελευθέριος Βενιζέλος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ίδρυμα Βενιζέλος ξεκίνησε πρόσφατα τις δραστηριότητές του στις Ηνωμένες Πολιτείες για να τιμήσει τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Ο νέος οργανισμός, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση τύπου έχει στόχο να εκπαιδεύσει, να διατηρήσει και να προωθήσει την έρευνα και να μελετήσει τη ζωή και το έργο του Έλληνα πολιτικού, και τον αντίκτυπο του στην νεοελληνική ιστορία και στις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας.

Το Ίδρυμα Βενιζέλος στις ΗΠΑ επιδιώκει να επιτύχει την αποστολή του με δραστηριότητες όπως:
-Οργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, δημοσίευση ενημερωτικών περιοδικώνκαι οπτικοακουστικούυλικού.
-Συνεργασία με πανεπιστήμια των ΗΠΑ καθώς και με την αδελφή οργάνωση ¨Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” που βρίσκεται στα Χανιά της Κρήτης, την γενέτειρα του μεγάλου πολιτικού.
-Βοήθεια στη συλλογή των κειμένων του Ελευθερίου Βενιζέλου και στην προώθηση της έκδοσης των έργων του.
-Απονομή βραβείων για λογοτεχνικά έργα που καλύπτουν σχετικούς τομείς ενδιαφέροντος.
-Επιχορηγήσεις για έρευνα σε πανεπιστημιακό επίπεδο.
-Διοργάνωση συνεδρίων, εκθέσεων και διαλέξεων στις ΗΠΑ.

Το Ίδρυμα Βενιζέλος στις ΗΠΑ θα λειτουργεί σε συνεργασία με την αδελφή οργάνωση “Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” το οποίο από τον Μάρτιο του 2000 συλλέγει και οργανώνει τα αρχεία, διεξάγει συνέδρια, εκδίδει βιβλία και περιοδικά, συνεργάζεται με ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια καθώς και ερευνητικά ιδρύματα ενώ διαχειρίζεται το Μουσείο Ελευθερίου Βενιζέλου στο Χαλεπά των Χανίων στην Κρήτη. Το Ίδρυμα Βενιζέλος ΗΠΑ θα επιδιώξει να προωθήσει το έργο του με αντίστοιχες ενέργειες στις ΗΠΑ.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το δελτίο τύπου μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Ιωάννη Μάνο, info@venizelosusa.org (630) 212-1644

Σχετικά με το Ίδρυμα

Το Ίδρυμα έχει αίτηση σε εκκρεμότητα προς έγκριση ως φιλανθρωπικό δημόσιο ίδρυμα. Το συμβούλιο του αποτελείται από εθελοντές που μοιράζονται το πάθος για την ζωή και το έργο του Έλληνα πολιτικού Ελευθέριου Βενιζέλου.
Άρρηκτα συνδεδεμένο με το ερευνητικό ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος” στα Χανιά, το “Ίδρυμα Βενιζέλος ΗΠΑ” επιδιώκει να προωθήσει και να εκπαιδεύσει το κοινό αλλά και να συνεργαστεί με άλλους οργανισμούς.

“…Έχω δει παράξενα και γλαφυρά μέρη, μεταξύ αυτών και η Κρήτη. Ποτέ δεν θα μαντέψετε ωστόσο την πιο ενδιαφέρουσα ανακάλυψη μου στο νησί, μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα από το μεγαλείο των ανασκαφών. Θα σας πω. Ένας νεαρός δικηγόρος, ένας Μ. Βενεζουέλος…Βενιζέλος; Ειλικρινά, δεν μπορώ να θυμηθώ ακριβώς το όνομα του. Όμως, σε μερικά χρόνια όλη η Ευρώπη θα μιλάει για αυτόν”. Τζορτζ Κλεμανσό, Πρωθυπουργός της Γαλλίας.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.