Το Γιβραλτάρ είναι επίσημα πόλη, με 180 χρόνια καθυστέρηση

0
Το Γιβραλτάρ.

Το Γιβραλτάρ ύστερα από 18Ο χρόνια μπορεί επίσημα να αποκαλείται πόλη. Η βρετανική επικράτεια είχε διεκδικήσει να γίνει πόλη στο πλαίσιο του πλατινένιου Ιωβηλαίου της βασίλισσας μεταξύ 38 περιοχών με 8 να παίρνουν τον τίτλο. Αλλά όταν οι ερευνητές έψαξαν τα Εθνικά Αρχεία, διαπίστωσαν ότι είχε ήδη αναγνωριστεί το 1842 από τη βασίλισσα Βικτώρια, χωρίς να γίνεται σαφές πώς συνέβη. Ο Μπόρις Τζόνσον το χαρακτήρισε «τεράστια διάκριση» γιορτάζοντας την «πλούσια ιστορία και τον δυναμισμό του». Αξίζει να σημειωθεί ότι το Γιβραλτάρ είναι βρετανική υπερπόντια επικράτεια από το 1713, όταν παραχωρήθηκε στη Βρετανία βάσει ειρηνευτικής συνθήκης που υπογράφηκε μετά τον Πόλεμο της Ισπανικής Διαδοχής.

Σύμφωνα με το ΒΒC, η ιδιότητα της πόλης απονέμεται από τη βασίλισσα κατόπιν συμβουλής υπουργών. Ο υπουργός Κιτ Μάλτχαουζ (Kit Malthouse) δήλωσε: «Οι πόλεις σε αυτόν τον κατάλογο είναι πλούσιες σε ιστορία και πολιτισμό και οι ντόπιοι είναι δικαίως πολύ περήφανοι που βλέπουν τη σημασία της πόλης τους να αποτυπώνεται στο χαρτί».

To ενημερωμένο αρχείο με τις 81 πόλεις έχει δημοσιευτεί και μεταξύ άλλων, είναι το Χάμιλτον στις Βερμούδες, η Τζέιμς Τάουν στην Αγία Ελένη και η πρωτεύουσα Ντάγκλας στη Νήσο του Μαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.