ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Λαμπρή και πλούσια σε συγκινήσεις ήταν η εκδήλωση της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης για την διπλή επέτειο του «Παπά του Λαού της Νέας Ιερσέης», όπως είθιστε να αποκαλούν τον ιερατικό προϊστάμενο, π. Χρήστο Παππά.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, 16 Μαϊου 2021 στο φιλόξενο ομογενειακό κέντρο εκδηλώσεων «The Graycliff», στην πολίχνη Moonachie της Νέας Ιερσέης στην ίδια αίθουσα στην οποία  προ επτά εβδομάδων έλαβε χώρα το γεύμα για την εις διακόνου χειροτονία του Ηλία Παππά, γιου του τιμώμενου, και παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστόφορος Οικονομίδης και άλλοι ιερείς από την τριπολιτειακή περιοχή.

Παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι από όμορες κοινότητες και ηγέτες της ομογένειας της Νέας Ιερσέης μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Παν – Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης, Δημήτριος Λογοθέτης, ο ύπατος ταμίας της AHEPA και πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης Σάββας Τσίβικος, ο πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας Ιωάννης Κοντολιός, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος του Ρίτζφιλντ της Νέας Ιερσέης και πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Χιακών Σωματείων Δημήτριος Κοντολιός, καθώς επίσης μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Ηγεσίας των 100, δωρητές και ευεργέτες της κοινότητας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε για την 30ή επέτειο της χειροτονίας του π. Χρήστου Παππά και την συμπλήρωση ενός έτους από την «Ανάστασή του», όπως είθισται να αποκαλούν οι ομογενείς την νίκη του στην μάχη με τον κορωνοϊό.

Στην είσοδο της αίθουσας είχαν τοποθετηθεί πίνακες με φωτογραφικά στιγμιότυπα από την ζωή της κοινότητας της «Αναλήψεως» και την πολυσχιδή της δράση, καθώς επίσης και από το ράλι που διοργάνωσε προ ενός έτους η κοινότητα για να γιορτάσει την επιστροφή του π. Χρήστου στους κόλπους της κοινότητας.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα σε μια περίοδο που η κοινότητα προετοιμάζεται για την αξιοποίηση του παρακείμενου οικοπέδου για την ενέγερση σχολικού και πολιτιστικού συγκροτήματος, το οποίο θα παράσχει την δυνατότητα στην ελληνοπρεπέστατη κοινότητα να εντείνει και να επεκτείνει τα εκπαιδευτικά, τα πολιτιστικά, τα πνευματικά και τα φιλανθρωπικά της προγράμματα.

Ο διευθυντής του Σχολείου του Φέρβιου, Δημοσθένης Τριανταφύλλου, κέντρο, ενώ παραδίδει την επιταγή αξίας $5.000 στον π. Χρήστο Παππά και στον πρόεδρο Παντελή Φρραγκίσκο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο κ. Δημοσθένης Τριανταφύλλου, διευθυντής του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου, που ως γνωστόν είναι το μοανδικό ολοκληρωμένο Γυμνάσιο στην τριπολιτειακή περιοχή αναφέρθηκε στα σχέδια της κοινότητας και ενεχείρισε στον ιερατικό προϊστάμενο, π. Χρήστο Παππά και στον πρόεδρο, κ. Παντελή Φραγκίσκου επιταγή αξίας $5.000.  Πρόκειται για την δεύτερη ισόποση δόση της δωρεάς των $10.000 του κ. Τριανταφύλλου για την υλοποίηση των έργων.

Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Δημήτριος Κοντολιός, ο οποίος ηγούνταν της οργανωτικής επιτροπής ανέλαβε και τα καθήκοντα του παρουσιαστή της βραδιάς και κατά κοινή ομολογία υπήρξε άψογος και κατέφερε να ολοκληρώσει τον κύκλο των προσφωνήσεων και των ομιλιών σε χρόνο ρεκόρ για τα δεδομένα των Ελληνορθόδοξων Κοινοτήτων.

Για την προφορά του π. Χρήστου Παππά μίλησαν ο πρόεδρος της κοινότητας, Παντελής Φραγκίσου, η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Δήμητρα Δελαπόρτα, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, Κωνσταντίνος Ρακκού, ο διευθυντής Ελληνικού Σχολείου Δημοσθένης Τριανταφύλλου και διευθύντρια Κατηχητικού σχολείου Aidelys Τουμάζου.

Στο βήμα η πρεσβυτέρα Μαρία Παππά και δίπλα της ο παρουσιαστής της εκδήλωσης; Δημήτριος Κοντολιός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο οποίος αναφέρθηκε στην γνωριμία και φιλία με τον τιμώμενο και εξήρε την πολυετή προσφορά αγάπης στον αμπελώνα του Κυρίου.

«Ο π. Χρήστος υπηρετεί όλη του τη ζωή την Εκκλησία με αγάπη και πίστη. Πέρυσι όταν έδινε αγώνα στο νοσοκομείο για να κρατηθεί στη ζωή όλοι όσοι τον γνωρίζουν παρακάλεσαν τον Θεό να του δώσει την υγεία του, όχι μόνο για την οικογένειά του αλλά και για όλους εμάς. Και έγινε το θαύμα, ο Θεός άκουσε τις προσευχές μας και τον έφερε πίσω κοντά μας. Αυτή την περίοδο λέμε Χριστός Ανέστη, αλλά επιτρέψτε μου απόψε, για πρώτη φορά, να πούμε ο πατήρ Χρήστος Ανέστη» επεσήμανε

Εκτενή αναφορά έκανε στην εργατικότητα και στην διορατικότητά του ως πνευματικός ηγέτης καθώς επίσης και στο φιλότιμο του τιμώμενου.

Η πρεσβυτέρα, Μαρία Παππά, εξέπληξε το ακροατήριο με την απλότητά της και με την αναφορά της στον π. Χρήστο ως μια ευλογία και ότι «σου μαθαίνει να δεις τη ζωή με διαφορετική ματιά, να ζεις πνευματικά, και να αγαπάς τους ανθρώπους και την Εκκλησία».

«Αισθάνομαι πως ό,τι και αν έχουμε είναι του Θεού, γι’ αυτό και πρέπει να τον δοξάζουμε για όλα όσα μας δίνει. Θεωρώ την τιμητική αυτή εκδήλωση στο πρόσωπό μου ως μία αναγνώριση της δεύτερης ζωής – θα έλεγα – που μου δόθηκε και ως μία εκδήλωση χαράς, ευγνωμοσύνης και δοξολογίας προς τον Θεό και μεταξύ μας, μία ευκαιρία να ευχαριστήσω όσους μου συμπαραστάθηκαν και προσευχήθηκαν για μένα», επεσήμανε εμφανώς συγκινημένος ο π. Χρήστος Παππάς.

«Επί 11 ημέρες ήμουν στην Εντατική του νοσοκομείου, χωρίς αισθήσεις, πέρασα πολύ δύσκολες στιγμές, όσες φορές το σκέφτομαι συγκινούμε. Εύχομαι κανένας άνθρωπος να μην βιώσει αυτή τη δοκιμασία και πολύ γρήγορα ο κόσμος να απαλλαγεί από αυτή τη φοβερή αυτή αρρώστια», συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στις συνέπειες της πανδημίας στην κοινότητα της Αναλήψεως επεσήμανε ότι οι προσευχές βοήθησαν πολλούς να βγουν νικητές της μάχης με τον κορωνοϊό που οι ΗΠΑ και όλη η ανθρωπότητα δίνουν καθημερινά με τον κορωνοϊό.

Στο βήμα ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Ο Επίσκοπος Μηδείας κ. Απόστολος τόνισε ότι η Ομογένεια έχει αγαπήσει τον π. Χρήστο διότι έχει συνείδηση ιερέως.

«Δύο χαρακτηριστικά που έχει είναι ότι πάντα χαμογελάει και ότι αγαπάει πολύ το θυσιαστήριο ως άξιος λειτουργός των μυστηρίων της Εκκλησίας. Είστε πολύ ευλογημένοι που τον έχετε ως πνευματικό σας πατέρα», ανέφερε.

«Ο π. Χρήστος βοηθάει τους συνανθρώπους του, μπολιάζει τις ψυχές όλων με τις αρετές της υπομονής, της καρτερίας, της μεγαλοψυχίας και συγχώρεσης, καθώς και της ελπίδας μέσα από την πίστη στον Μεγαλοδύναμο. Είναι ο εφημέριος και πνευματικός της καρδιάς μας, μας αγαπά και τον αγαπάμε και θέλουμε να τον έχουμε δίπλα μας για πάντα», κατέληξε ο Επίσκοπος Μηδείας, κ. Απόστολος, ο οποίος προ τριών μηνών ανέλαβε τις ευθύνες για την λειτουργία της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν την εκδήλωση. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο από την ομιλία του νέου πρωτοσυγκέλου της Μητρόπολης της Νέας Ιερσέης, π. Χριστόφορου Οικονομίδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι πίνακες με τα στιγμιότυπα από την πολυσχιδή δράση και τα επιτεύγματα της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου υπό την πνευματική καθοδήγηση του π. Χρήστου Παππά. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στο βήμα ο πρόεδρος του Παν – Γκριγκόριαν της Νέας Ιερσέης Τζέιμς Λογθέτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.