ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το εστιατόριο «Διόνυσος» στην Αστόρια το βράδυ της Δευτέρας, 14 Οκτωβρίου 2019, είχε πλημμυρίσει από αγάπη και ευγνωμοσύνη για τον Μιχάλη Βιολάρη, την Ανδριάνα Κόλλια και τους μουσικούς για την ανεπανάληπτη συναυλία ««Εν χορδαίς και οργάνω» που έλαβε χώρα την προηγούμενη ημέρα.

Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Φίλιπ Κρίστοφερ, οι χορηγοί της συναυλίας, καθώς επίσης και τα στελέχη και τα μέλη της Χορωδίας του Παγκυπρίου υποδέχτηκαν με αγάπη τον Μιχάλη Βιολάρη και τους συνεργάτες του.  Και ο δημοφιλής τραγουδιστής τους εξέπληξε για μια ακόμη φορά, διότι δεν αρκέστηκε μόνο με τις χειραψίες και τις σύντομες συνομιλίες που συνήθως γίνονται κατά την άφιξή τους, αλλά πέρασε από τραπέζι σε τραπέζι, συνομίλησε με όλους τους συνδαιτυμόνες, ενώ τα φλας των έξυπνων τηλεφώνων πήραν φωτιά.

Ο Μιχάλης Βιολάρης απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» σχετικά με την υποδοχή και τη βράβευσή του από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Αμερικής επεσήμανε: «Ήταν μεγάλη η τιμή μπροστά σε αυτό το μικρό που έχω κάνει εγώ για την Κύπρο, αλλά τη δέχτηκα γιατί καταφέραμε να προβάλλουμε τον πολιτισμό της Κύπρου, σε ό,τι αφορά το τραγούδι, το οποίο ξέφυγε από τον μικρό κυπριακό χώρο και πήγε πρώτα στον ελλαδικό και μετά πέταξε σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπου υπάρχουν Έλληνες».

O Μιχάλης Βιολάρης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τα μέλη της Χορωδίας του Παγκυπρίου, την πρόεδρο Ισμήνη ΜΙχαηλίδη και τον μαέστρο Φύτο Στράτη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Αναφερόμενος στο κυπριακό τραγούδι επεσήμανε ότι υπηρέτησε με πάθος την ιδέα της προβολής του κυπριακού τραγουδιού και γενικότερα του κυπριακού πολιτισμού στον ελλαδικό χώρο και ότι μετά το 1972 δημιουργήθηκε ένα δυνατό κλίμα το οποίο αφορούσε την Κύπρο.

«Όταν πήγα το 1962 στην Ελλάδα με ρωτούσαν αν μιλάμε ελληνικά ή εγγλέζικα στην Κύπρο. Και μόλις είδα τη γενικότερη άγνοια άρχισα να γράφω τραγούδια. Στα 52 χρόνια που υπηρετώ το ελληνικό πεντάγραμμο συνετέλεσα στο να γίνει γνωστή ανά την υφήλιο η κυπριακή κουλτούρα σε ό,τι αφορά πάντα το τραγούδι», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τη συναυλία στην Φιλαδέλφεια επεσήμανε ότι ήταν εξίσου επιτυχημένη με της Νέας Υόρκης.  

Ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Νίκος Παφίτης (όρθιος δεξιά). Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

«Οφείλω μεγάλη ευγνωμοσύνη στη Γεωργία Κουρνέλλα και στον σύζυγό της για την κάθοδό μου μετά από δύο χρόνια στη Φιλαδέλφεια. Η Φιλαδέλφεια έγινε αφορμή για την παράσταση της Νέας Υόρκης. Ευχαριστώ τον Φίλιπ Κρίστοφερ για τη φιλία, για την αγάπη του και για τη στήριξη που παρείχε όλα αυτά τα χρόνια σε κάθε προσπάθεια προβολής του Κύπρου. Ο Φίλιπ είναι ένας από τους μεγαλύτερους ηγέτες της ομογένειας διότι μπορεί να υλοποιήσει ιδέες και οράματα που άλλοι ούτε καν μπορούν να ονειρευτούν. Με τη βοήθεια και την υποστήριξή του ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε περισσότερα πράγματα το 2020», κατέληξε ο κ. Βιολάρης.

Ο πρόεδρος της ΠΣΕΚΑ και του Παγκυπρίου Συνδέσμου Αμερικής Φίλιπ Κρίστοφερ μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή  του για τη συναυλία και το ενθουσιώδες κοινό που για μια ακόμη φορά κατέκλυσε το “Theater on the Park”.

«Ο Μιχάλης Βιολάρης συνδέεται με τον Παγκύπριο για πάνω από σαράντα χρόνια. Θέλαμε να τον τιμήσουμε, διότι πραγματικά εκφράζει την Κύπρο για τόσα χρόνια και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να τον τιμήσουμε. Ο Μιχάλης Βιολάρης με τα τραγούδια του και με τις συναυλίες που δώσαμε στο Σικάγο, στη Φλόριδα, στην Ουάσινγκτον, στη Φιλαδέλφεια, στη Νέα Υόρκη και σε άλλες πόλεις ενίσχυσε και μάλλον έδωσε φτερά στον αγώνα του Παγκυπρίου και της ομογένειας για την προώθηση και επίλυση του Κυπριακού».

Ο Μιχάλης Βιολάρης έγινε ένα με τους ομογενείς. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η Ανδριάννα Κόλια μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τη φιλοξενία και την αγάπη της ομογένειας και μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Περάσαμε υπέροχα. Ο κόσμος ήταν υπέροχος και μας εξέπληξε με την αγάπη του».

Ερωτηθείσα εάν διαπίστωσε κάποια διαφορά στην υποδοχή του κοινού στις δύο συναυλίες επεσήμανε: «Ήταν όλα υπέροχα. Οι άνθρωποι μας υποδέχτηκαν με αγάπη, άνοιξαν τις αγκαλιές τους και μας φιλοξένησαν. Ευχαριστούμε όλους όσους συνεργάστηκαν για τη διοργάνωση των συναυλιών και για τη φιλοξενία μας. Αναχωρούμε από τη Νέα Υόρκη με τις αποσκευές μας πλημμυρισμένες από την αγάπη και το φιλότιμο των ομογενών».

Ο επιχειρηματίας και συνάμα χορηγός της συναυλίας Χρήστος Ρίζος μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι η προσφορά του Μιχάλη Βιολάρη είναι μεγάλη τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα. «Με το τραγούδι και γενικότερα την καλλιτεχνική του δημιουργία προσέφερε πολλά στην Κύπρο και το πιο σημαντικό έκανε ευρύτερα γνωστό το κυπριακό τραγούδι στον κόσμο. Η βράβευσή του από το Παγκύπριο Σύνδεσμο ήταν επάξια διότι, συν τοις άλλοις, προσέφερε τα μέγιστα στην προβολή και στην εξέλιξη του ελληνικού τραγουδιού».

Γενική άποψη από το δείπνο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Γενική άποψη από το δείπνο. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.