Το Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ τίμησε δύο τμήματα της AHEPA (βίντεο)

0
Στο βήμα ο ύπατος πρόεδρος της AHEPA, Δημήτριος Κόκοτας. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ το βράδυ της Δευτέρας, 12ης Δεκεμβρίου 2022, διοργάνωσε στο φημισμένο «New York Athletic Club» στο Μανχάταν την 27η Χριστουγεννιάτικη  Γιορτή στο πλαίσιο της οποίας βράβευσε το 345ο Τμήμα «Μέδουσα» των Θυγατέρων της Πηνελόπης  (Τhe Daughters of Penelope, Medusa chapter 345) του Λονγκ Άϊλαντ και το 517ο Τμήμα της  AHEPA με έδρα το Χόλμντέιλ της Νέας Ιερσέης (Τhe Order of AHEPA chapter 517, Holmdel, NJ) για την πολυετή προσφορά τους στο Ίδρυμα.

Ήταν η πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια που τα στελέχη του Τμήματος και οι ηγέτες του ιδρύματος βρέθηκαν και πάλι δια ζώσης με τους εθελοντές, τους δωρητές και τους τους ευεργέτες στον ίδιο χώρο όπου διοργανωνόταν ανέκαθεν η χριστουγεννιάτικη γιορτή και αντάλλαξαν ευχές για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ήταν επίσης η πρώτη φορά που το Ελληνικό Τμήμα δεν τιμούσε μεμονωμένες προσωπικότητες, αλλά τους δύο προαναφερόμενους οργανισμούς και η βράβευσή τους ήταν ενθουσιώδης.

Τόσο το 345ο Τμήμα «Μέδουσα» των Θυγατέρων της Πηνελόπης όσο και το 517ο Τμήμα της  AHEPA ανήκουν στην οικογένεια της AHEPA η οποία γιόρτασε την 100ή επέτειο της ιδρύσεώς της και παρέστη και ο ύπατος πρόεδρος της ΑΗΕΠΑ Δημήτρης Κόκοτας ο οποίος συνεχάρη τους τιμώμενους για την προσφορά τους και την αγάπη για τα παιδιά και τις οικογένειές τους που έρχονται για περαιτέρω νοσηλεία στα αντικαρκινικά νοσοκομεία της Νέας Υόρκης.

Η γιορτή συνέπεσε με την ολοκλήρωση της εκστρατείας των Υιών του Περικλή και των Θεραπαινίδων της Αθηνάς σε πανεθνικό επίπεδο και η νεότερη γενιά των ΑΧΕΠΑνς κατάφερε να προσφέρει $20.000 στο Ελληνικό Τμήμα του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ.

Το γεγονός αυτό καθ΄ εαυτό ήρθε να υπενθυμίσει στους παρισταμένους και στον γράφοντα ότι η βράβευση των προαναφερόμενων τιμημάτων είχε συμβολικό χαρακτήρα και στα πρόσωπά τους τιμήθηκε η μεγάλη στρατιά των ηγετών και των στελεχών της AHEPA σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης που με την γενναιοδωρία τους κάνουν την διαφορά.

Στιγμιότυπο από την βράβευση του 517ου Τμήματος της AHEPA στο Χόλμντέιλ της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Πάνος, o οποίος εκπροσώπησε και μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου, οι γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, κ.κ. Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου και Μιχάλης Φυρίλλας, αντίστοιχα, καθώς επίσης και εκπρόσωποι άλλων ομογενειακών οργανώσεων.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ Δρ. Ρουθ Μπράουν η οποία αναφέρθηκε στην προσφορά του Ελληνικού Τμήματος και εστίασε την προσοχή της στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και εξήγησε πώς κατάφεραν να μετατρέψουν την κρίση σε ευκαιρία.

Ο πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος κ. Σπύρος Μαλιαγρός, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραστεί και απηύθυνε μαγνητοσκοπημένο μήνυμα.

Μετά την απονομή των βραβείων την σκηνή παρέλαβε το σύνολο «Cyprus New Υork Productions», υπό την διεύθυνση του Φύτου Στράτη, το οποίο παρουσίασε ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα.  

Από αριστερά διακρίνονται οι Βασιλική Ρέντα – Σακκά, Ελένη Πάππας, Δρ. Ρουθ Μπράουν και Σπυριδούλα Κατέχη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Η Βασιλική Ρέντα – Σακκά, αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος του Ρόναλντ ΜακΝτόναλντ Χάουζ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Αγγελική Ψώνη, Αριανδνη – Άννα, Λο΄θις Παναγιώτου, Σπυριδούλα Τσουκαλά, Φύτος Στράτης, Δημήτρης Μιχαήλ και Ραφαηλία Καψοκαβάδη. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Από αριστερά διακρίνονται οι Φύτος Στράτης, Λούης Παναγιώτου, Αγγελική Ψώνη, Αριάδνη – Άννα και Δημήτρης Μιχαήλ. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Ο αρχιμανδρίτης, π. Χρυσόστομος Πάνος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Στιγμιότυπο απόπ την ομιλία του Δημήτρη Δημητριάδη, προέδρου του 517ου Τμήματος της AHEPA. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.