Το 75ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης εξέλεξε τη νέα ηγεσία

1
Από αριστερά διακρίνονται οι Κωνσταντίνος Χατζηστεφανίδης, Μιχάλης Στρατής, Πάνος Πολιτίδης και Ιορδάνης Αλεξιάδης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το 75ο Συνέδριο της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, το οποίο συνήλθε το Σάββατο, 11 Μαρτίου 2023 στο Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών στο Γουάιτστόουν ενέκρινε τον απολογισμό του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και εξέλεξε το νέο συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους Πάνο Πολιτίδη, ύπατο πρόεδρο, Ιορδάνη Αλεξιάδη, ύπατο αντιπρόεδρο, Μιχάλη Στρατή, ύπατο γραμματέα και τον Κωνσταντίνο Χατζηστεφανίδη ως ύπατο ταμία.

Το συνέδριο εξέλεξε και τους νέους κυβερνήτες της Παμμακεδονικής. Πρόκειται για την Ασπασία Χατζημπίρου Μιχαλοπούλου, ως κυβερνήτη της Νέας Αγγλίας και την Λίνα Μερσίνογλου, ως κυβερνήτη της Νέας Υόρκης και της Νέας Ιερσέης.

Το συνέδριο έληξε με το επίσημο δείπνο που παρατέθηκε στο «Vista Sky Lounge» στο Λονγκ Άϊλαντ Σίτι, στο οποίο παρέστη και το χορευτικό «Υιοί του Μεγάλου Αλεξάνδρου» του Συλλόγου Μακεδόνων της Βοστώνης το οποίο στην κυριολεξία έκλεψε την παράσταση.

Το πρωί της Κυριακής έλαβε χώρα στον Ναό του Τιμίου Σταυρού του Γουάτιστόουν έλαβε χώρα η τελετή ορκωμοσίας.

Ο ύπατος πρόεδρος Πάνος Πολιτίδης και ο ύπατος γενικός Γραμματέας Μιχάλης Στράτης, κατά την διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για την απερχόμενη διοίκηση με επικεφαλής τον Δημήτρη Φιλιππίδη και τόνισαν ότι το Συνέδριο αποτελεί ορόσημο για την περαιτέρω πορεία τη οργάνωσης.

Παράλληλα τόνισαν ότι οι αποφάσεις και τα ψηφίσματα του Συνεδρίου θα αποτελέσουν πυξίδα και σημείο αναφοράς για το μέλλον.  

Αναφερόμενοι στους στόχους της δικής τους θητείας επεσήμαναν ότι παράλληλα με τον αγώνα για την προώθηση των εθνικών μας θεμάτων και την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ιστορικής αλήθειας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, θα αγωνιστούν για την αναβάθμιση του Κέντρου Μακεδονικών Σπουδών, καθώς επίσης και την ενίσχυση των δεσμών με όλους τους μακεδονικούς φορείς ανά την Αμερική.    

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.