ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. To 445o Τμήμα της AHEPA και το 332ο Τμήμα των Θυγατέρων της Πηνελόπης, το μεσημέρι της Κυριακής, 2 Ιανουαρίου 2022, διοργάνωσαν από κοινού την πρώτη εκδήλωση του έτους στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας.

Η εκδήλωση είχε διττό χαρακτήρα. Ο πρώτος σχετίζονταν με την ανταλλαγή ευχών για το νέο έτος, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι ιστορικό, διότι η AHEPA, η κορυφαία οργάνωση των Ελληνοαμερικανών καθώς επίσης και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, γιορτάζουν την 100ή επέτειο της ιδρύσεώς τους.

Ο δεύτερος σχετίζονταν με την απονομή υποτροφιών σε οκτώ αριστούχους ομογενείς φοιτητές, οι οποίοι με την παρουσία τους κατέστησαν ακόμη πιο λαμπρή την εκδήλωση.

Οι φοιτητές που βραβεύτηκαν και λάμπρυναν με την παρουσία τους την τελετή.

Πρόκειται για μια  παράδοση πενήντα και πλέον ετών, η οποία έχει ως στόχο όχι μόνο την βράβευση της αριστείας, αλλά και παράσχουν στα στελέχη και στα μέλη το έναυσμα να ιδρύσουν ταμεία υποτροφιών στην μνήμη των προσφιλών τους προσώπων. Ενδεικτικό είναι και το γεγονός ότι οι υποτροφίες που απονεμήθηκαν προέρχονται από 8 διαφορετικά ταμεία.

Το εν λόγω τμήμα αδιαλείπτως τα 43 τελευταία χρόνια διοργανώνει τους πανελλήνιους αγώνες στίβου (Pan-Hellenic Track Meet), στους οποίους διδάσκουν το ευ αγωνίζεσθαι σε εκατοντάδες παιδιά από τις διάφορες ελληνορθόδοξες κοινότητες της κοιλάδας του Ντελαγουέαρ.

Το 445o Τμήμα της AHEPA ιδρύθηκε στις 6 Μαϊου 1970 και τον ερχόμενο Μάιο θα γιορτάσει την 52η επέτειο της ιδρύσεώς της και θα κάνει τον απολογισμό της πολυσχιδούς δράσης και της πολυδιάστατης προσφοράς.

Στιγμιότυπο από την βράβευση του Δημητρίου Τσίτσιου.

Ακόμη και την περίοδο της πανδημίας το εν λόγω τμήμα κατάφερε να μετατρέψει την κρίση σε ευκαιρία, ενέτεινε την κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση και κατέστη υπόδειγμα για την ομογένεια της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας.

Παραθέτουμε τα ονόματα των φοιτητών που βραβεύτηκαν και την υποτροφία που έλαβε ο καθένας: Nikolas Fotios Levin (Dr. Maria Delivoria Scholarship), Demetrios Tsitsios (Dr. Chris Patterson Scholarship), Panayiota Akritidis (Theofilos Constantinidis Scholarship), Despina Evangelopoulos (James and Thelma Tanos Scholarship), Evangelos Karabassis (Gregory Vlassopoulos Sr. Scholarship), Athina Economou (Despina Louis Scholarship), Konstantina Economou (Theofilos Constantinidis Scholarship) και Konstantinos Karabassis (Dean Politis Scholarship).

Τέλος να σημειώσουμε ότι το συμβούλιο του 445ου Τμήματος εκλέχτηκε στις 17 Ιουνίου 2020 εν μέσω πανδημίας και απαρτίζεται από τους κ.κ. Δημήτρη Κροντίρη (Demetrios Krontiris) (πρόεδρο), Στέφανο Ευαγγελόπουλος (Stefanos Evangelopoulos), αντιπρόεδρο, τον Βασίλειο Οικονόμου (Vasilios Ikonomou), γραμματέα και τον Φώτιο Κωνσταντινίδη Fotios Constantinidis, ταμία.

Στιγμιότυπο από την βράβευση της Ντίνας Οικονόμου.
Στιγμιότυπο από την βράβευση της Παναγιώτας Ακριτίδου.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.