ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Το 2020 είναι έτος ορόσημο για την «Loumidis Foods», διότι γιορτάζουμε τα επιτεύγματα των τριών γενεών της οικογένειας Λουμίδη και τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της ομώνυμης εταιρείας από τα αδέλφια – αείμνηστους Αντώνη, Νίκο και Ιάσωνα Λουμίδη», επεσήμανε ο νέος γενικός διευθυντής της  «Loumidis Food Inc.», Θανάσης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στις «Αναμνήσεις» στις νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στο Λιντχέρστ της Νέας Ιερσέης.

Η «Loumidis Foods Inc.», όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι θυγατρική της ομώνυμης ιστορικής και εμβληματικής εταιρείας στην Ελλάδα, η οποία ξεκίνησε την ανοδική της πορεία το 1992 από ένα μικρό γραφείο στο Φλάσινγκ του Κουίνς και με την πάροδο του χρόνου απέκτησε τις δικές τις εγκαταστάσεις στην καρδιά της ελληνοκρατούμενης Αστόριας.

Η πορεία της «Loumidis Foods Inc.» στην Αμερική διέφερε από την πορεία πολλών άλλων εταιρειών διότι η επωνυμία ήταν γνωστή στην ομογένεια, καθώς κάθε φορά που οι ομογενείς απολάμβαναν τον καφέ «Παπαγάλο» ή ακόμη και τον φραπέ τους αναφωνούσαν «έκαστος στο είδους του και ο Λουμίδης στους καφέδες».

Οι νέες εγκαταστάσεις της “Loumidis Foods” στο Λιντχέρστ της Νέας Ιερσέης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Πρόκειται για μια φράση που μεταλαμπαδεύτηκε  από γενιά σε γενιά και ακόμη και σήμερα την ενθυμούνται οι νεότερες γενιές των Ελληνοαμερικανών.

Στην Αμερική

Ο πρόεδρος και ιδρυτής της «Loumidis Foods Inc.» Σωτήρης Λουμίδης ακολούθησε την συνταγή του πατέρα και των θείων του και διείσδυσε στην αμερικανική αγορά προσφέροντας τους πιο γευστικούς θησαυρούς της γενέτειρας.

Στο διάβα των 28 ετών που μεσολάβησαν από την ίδρυση και λειτουργία της «Loumidis Foods» άλλαξαν πολλοί παράμετροι και πολλά δεδομένα, διότι η εταιρεία και το δίκτυ διανομής της μεγάλωνε και συνεχίζει να μεγαλώνει.

Από αριστερά διακρίνονται οι Άγγελα Τσαμασίρου, Αντώνης Τσαμασίρου, Ιρα Γεωργίου, Ιάσων Λουμίδης, Βλάσης Αναστασίου και Μαρίνος Στρατηγάκης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Η μεγαλύτερη και συνάμα αμετάβλητη αξία της εν λόγω εταιρείας είναι η ποιότητα, η εταιρική ευθύνη και η κοινωνική προσφορά. Πρόκειται για τις αξίες που ο Σωτήρης Λουμίδης παρέλαβε από τους ιδρυτές της εταιρείες και τις μεταλαμπάδευσε στους γιους του Ιάσωνα και Κίμωνα. Πρόκειται για τις ίδιες αξίες τις οποίες πρεσβεύουν τα στελέχη, οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες τους στην Αμερική.

Η «Loumidis Foods Inc.»  ξεκίνησε από την ομογενειακή αγορά και σήμερα εν έτη 2020 έχει στην κυριολεξία κατακτήσει την αμερικανική αγορά, χωρίς ποτέ της να αγνοήσει την εθνική αγορά. Κι αυτό επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η «Loumidis Foods» είναι σταθερός χορηγός των ομογενειακών φορέων, των ευαγών ιδρυμάτων, της Εκκλησίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Τα προϊόντα της «Loumidis Foods Inc.»  καθώς επίσης και των εταιρειών που συνεργάζεται διακρίνονται για την ποιότητα και πάνω από όλα την συνέπεια. Περιττό να αναφέρουμε ότι τα ελαιόλαδα και άλλα προϊόντα «Λουμίδης» έχουν αποσπάσει βραβεία σε διαγωνισμούς τόσο στη γενέτειρα όσο και στις ΗΠΑ.

Διεθνείς εκθέσεις

Η «Loumidis Foods Inc.» κατέχει εξέχουσα θέση στον κατάλογο των πρεσβευτών των ελληνικών τροφίμων στην Αμερική και κάθε χρόνο συμμετέχει με δικό της περίπτερο στις διεθνείς εκθέσεις που διοργανώνονται στο συνεδριακό κέντρο Τζάβιτς Σέντερ της Νέας Υόρκης, στο Σικάγο και αλλού. Επιμένει ελληνικά και επενδύει εξ ιδίων εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια κάθε χρόνο για την προώθηση των ελληνικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά.

Παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα στις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται να δουν ιδίοις όμμασι τις τάσεις της αμερικανικής αγοράς και το πιο σημαντικό τους παρέχει το έναυσμα να παράγουν καινοτόμα προϊόντα.

H πατσαβουρόπιτα η οποία βραβεύτηκε.

Μεταξύ αυτών μπορούμε να αναφέρουμε το βραβείο καινοτομίας (The FABI Award) που απέσπασε στην έκθεση «The Αnnual National Restaurant Association Restaurant Show 2019» στο Σικάγο η «Vegan πατσαβουρόπιτα» της εταιρείας Ζύμης και Γλυκού «Ροδούλα.

Η εν λόγω πίτα εξέπληξε τους κριτές διότι παράγεται  χωρίς γαλακτοκομικά, λακτόζη και συντηρητικά.

Οι νέες εγκαταστάσεις της “Loumidis Foods” στο Λιντχέρστ της Νέας Ιερσέης.

Νέες εγκαταστάσεις – νέο λογότυπο

Μετά από ένα τέταρτο του αιώνα και συγκεκριμένα το Φθινόπωρο του 2016 ο Σωτήρης Λουμίδης έκανε τη μεγάλη υπέρβαση και δημιούργησε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις στη διεύθυνση  1270 Valley Brook Ave., Unit 100B, Lyndhurst, NJ 07071, οι οποίες βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής με άλλες ομογενειακές εταιρείες μεταξύ των οποίων μπορούμε να αναφέρουμε το «Mega Yeeros», την «Esti Foods» και δεκάδες ομογενειακά εστιατόρια.

Οι νέες εγκαταστάσεις έχουν μεγάλους χώρους ψύξης και κατάψυξης, οι οποίοι τους παρέχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν την γκάμα των ευπαθών προϊόντων και τώρα πλέον μπορούν να εφοδιάσουν τα ελληνικά και αμερικανικά εστιατόρια με ευρεία γκάμα τυροκομικών προϊόντων, καθώς επίσης και με άλλα κατεψυγμένα λαχανικά και γλυκά.

Ο Θανάσης Οικονόμου επεσήμανε ότι έχουν ανεβάσει ψηλά τον πήχη και ότι αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στην λεπτομέρεια. Περίτρανη απόδειξη είναι το νέο λογότυπο της εταιρείας το οποίο αντί του πιρουνιού παρουσιάζει ένα φύλλο ελιάς, που αποτελεί το βασικό συστατικό της μεσογειακής δίαιτας που η «Loumidis Foods» στηρίζει και προωθεί με τον δικό της τρόπο.

Οι νέες εγκαταστάσεις της “Loumidis Foods” στο Λιντχέρστ της Νέας Ιερσέης.

Η εταιρεία, όπως επεσήμανε ο κ. Οικονόμου, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην παροχή τεχνογνωσίας στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Παρακολουθεί, αναλύει τις τάσεις της αγοράς και το πιο σημαντικό αφουγκράζεται τους διανομείς, τους εστιάτορες και τους πωλητές σε όλη την επικράτεια και υποδεικνύει στους παραγωγούς στη γενέτειρα τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην τυποποίηση και στην ετικέτα των προϊόντων, ούτως ώστε να μπορέσει ο μέσος Αμερικανός καταναλωτής να εξοικειωθεί με τα ελληνικά προϊόντα και να τα προσθέσει στην καθημερινή διατροφή.

Ερωτηθείς για την γκάμα των προϊόντων ο κ. Οικονόμου επεσήμανε ότι έχουν πάνω από 450 κωδικούς και ότι το υπερσύγχρονο μηχανογραφικό σύστημα τους παρέχει τη δυνατότητα να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή την πορεία του κάθε κωδικού και σε συνεργασία με τις εταιρείες και τους παραγωγούς στη γενέτειρα καταβάλλουν προσπάθειες ούτως ώστε να διασφαλίσουν την ανοδική πορεία.

Η εταιρεία έχει τα δικά της ημιφορτηγά και φορτηγά ψυγεία με τα οποία κάνουν τη διανομή των προϊόντων στις Βορειοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ.

«Η Loumidis Foods» παρέχει τη δυνατότητα σε ομογενειακές εταιρείες να εκμεταλλευτούν τo δίκτυο διανομής της για να διεισδύσουν στην αμερικανική αγορά. Προ μερικών μηνών η «Loumidis Foods» σύναψε συνεργασία με την ομογενειακή εταιρεία «Nounós Creamery» με έδρα το Ουέστ Μπάμπιλον του Λονγκ Αϊλαντ για τη διανομή του στραγγιστού γιαουρτιού σακούλας». 

Ο χώρος από τον οποίο προ τριών περίπου δεκαετιών ξεκίνησε την ανοδική πορεία η εταιρεία “Loumidis Foods”.

Θανάσης Οικονόμου

Ο Θανάσης Οικονόμου γεννήθηκε το 1962 στο Μπρούκλιν, όπου και μεγάλωσε. Οι γονείς του Γιώργος και Φωτεινή Οικονόμου είχαν γεννηθεί στην Καρίτσα της Λάρισας και το 1958 ήρθαν για μια καλύτερη τύχη στην Αμερική όντας παντρεμένοι και με την μεγαλύτερη κόρη τους, σε ηλικία τριών περίπου ετών.

Ο πατέρας του ήταν μαραγκός στην Ελλάδα, αλλά ασχολήθηκε με το επάγγελμα του ελαιοχρωματιστή. Εργάστηκε σκληρά για να μεγαλώσει τα τρία του παιδιά την Χάιδω που γεννήθηκε στη Λάρισα και την Βασιλική και τον Θανάση που γεννήθηκαν στο Μπρούκλιν και να τους δώσει τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια.

Ο Θανάσης  αποφοίτησε από το Barouch College με πτυχίο οικονομικών και στη συνέχεια έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, όπου ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στον τομέα των οικονομικών και των κτηματομεσιτικών (Master in Real Estate Finance and Investment).

Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία από την «Atlantic Bank», την πάλαι ποτέ θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας στη Νέα Υόρκη. Μετά από έντεκα περίπου χρόνια προσελήφθη στην «Sterling National Bank», όπου είχε την ευθύνη του Τμήματος της χρηματοδότησης των εμπορικών ακινήτων. Στη συνέχεια προσελήφθη στην  Park Avenue Bank, και για δύο χρόνια εργάστηκε ως σύμβουλος.

Τα δέκα τελευταία χρόνια διετέλεσε διευθυντής διαχείρισης και λειτουργίας (Chief Operating Officer) της εταιρείας ET Industries (Electromagnetic Technologies Industries, Inc.) με έδρα το Boonton της Νέας Ιερσέης και με πρόεδρο τον κυπριακής καταγωγής Δρ. John Howard (Ιωάννη Θεοχαρίδη).

O Θανάσης Οικονόμου είναι νυμφευμένος με την Ματίλντα Οικονόμου η οποία είναι αντιπρόεδρος της Atlantic Bank, με την οποία έφεραν στον κόσμο δύο κορίτσια την Βικτώρια που είναι ψυχολόγος και την Άννα η οποία είναι κομμώτρια.

Αν και ο Θανάσης και η Ματίλντα έχουν μια αξιοζήλευτη επαγγελματική σταδιοδρομία, εν τούτοις θεωρούν τη μεγαλύτερη ευλογία τα παιδιά και τρία εγγόνια τους, τον Φράνκι, τον Κέβιν και τη Βιολέτα.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.