ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Τις προ κορωνοϊού εποχές θύμισε η προσέλευση των πιστών στις εορταστικές εκδηλώσεις της κοινότητας του Αγίου Νικολάου στο Φλάσινγκ στη μνήμη του πολιούχου και προστάτη, του Αγίου Νικολάου του θαυματουργού.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Κυριακής, 5 Δεκεμβρίου 2021, με τον αρχιερατικό Εσπερινό, την λιτανεία και την Αρτοκλασία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου και βοηθούμενου υπό του ιερατικού προϊσταμένου, π. Παύλου Παλαιστίδη και του εφημέριου, π. Αριστείδη Γαρίνη και πλειάδας ιερέων από την μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης και ολοκληρώθηκαν με την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Δευτέρας.

Μετά τον Εσπερινό ο Σύλλογος Γονέων και Δασκάλων του Ημερήσιου Σχολείου «Βασίλειος Σπυρόπουλος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου «Στέφανος και Αρετή Τσερπέλη» παρέθεσαν δωρεάν δείπνο για όλο το εκκλησίασμα, ενώ η Φιλόπτωχος Αδελφότητα παραχώρησε γεύμα τη Δευτέρα και ανήμερα της εορτής αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία.

Από αριστερά διακρίνονται ο επιχειρηματίας Γιώργος Αγγελάκης με την σύζυγό του Αικατερίνη και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Στον Εσπερινό παρέστησαν μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Αποστόλου Ανδρέου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, της «Ηγεσίας των 100», καθώς επίσης ο ευεργέτης της κοινότητας και του σχολείου Στέφανος Τσερπέλη, η πρόεδρος του Ανωτάτου Συμβουλίου Παιδείας Αθηνά Κρομμύδα, οι διευθύντριες του Ημερήσιου και του Απογευματινού Σχολείου, Μαίρη Τζάλλα και Παναγιώτα Λιλικάκη, αντίστοιχα.  Παρέστησαν επίσης η πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής «Παναγία η Προυσιώτισσα», κ. Ελένη Καλογερά πλαισιωμένη από στελέχη και μέλη του Συλλόγου, οι οποίοι με την δυναμική τους παρουσία επιβεβαίωσαν τους πάντες ότι οι δεσμοί του Συλλόγου με την κοινότητα ισχυροποιούνται με την πάροδο του χρόνου και αυτό στον εν λόγω ναό αποθησαυρίζεται η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Προυσιώτισσας.  

Τέλος να σημειώσουμε ότι ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν και οι πρόσκοποι με τους αρχηγούς τους.

Οι ομογενείς ενώ λαμβάνουν τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Σε πρώτο πλάνο η πρόεδρος του ιστορικού Συλλόγου Ευρυτάνων Αμερικής Παναγία η Προυσσιώτισσα Ελένη Καλογερά, η οποία πλαισιωμένη από μια ομάδα στελεχών και μελών παρέστησαν στον Εσπερινό. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ λαμβάνουν τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
Οι ομογενείς ενώ προσκυνούν την εικόνα και τα λείψανα του Αγίου Νικολάου. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.