Γράφει ο Δημήτριος Ν. Γεωργακόπουλος 

ΣΙΚΑΓΟ. Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Οργανώσεων του Ιλλινόις «Η Ένωση», η Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής, καθώς και η Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας Αμερικής & Καναδά, δια του Κυβερνείου Μεσοδυτικών Πολιτειών παρέθεσαν δεξίωση προς τιμήν του νέου γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Σικάγο κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκη, στο γνωστό και φημισμένο κέντρο «ΑΡΤΟΠΟΛΙΣ» στην Ελληνική γειτονιά του Χάλστεντ στο Σικάγο την Τρίτη 30 Νοεμβρίου το βράδυ. 

Στη Δεξίωση παρεβρέθηκαν πάνω από 150-160 άτομα, αντιπρόσωποι και αξιωματούχοι των Οργανισμών και Συλλόγων της περιοχής μας, -παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω του κορωνοϊού,- οι ομογενείς έδωσαν δυναμικό παρών στο κάλεσμα των Ομοσπονδιών για να γνωρίσουν και να τιμήσουν τον νέο αντιπρόσωπο της Πατρίδας μας στην περιοχή μας. 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιλλινόις «Η ΕΝΩΣΗ» κ. Κώστας Χανιωτάκης, παρουσίασε και καλωσόρισε τον νέο μας Γεν. Πρόξενο της Ελλάδας στο Σικάγο κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκη και του ευχήθηκε ουσιαστικό και δημιουργικό έργο εκφράζοντας και τις ευχές της Ομογένειας. Στη συνέχεια χαιρετισμό καλωσορίσματος απηύθυναν ο πρόεδρος της Παναρκαδικής κ. Ανδρέας Παπαντωνίου, ο τ. Πρόεδρος της Παναρκαδικής και Νομικός Σύμβουλος δικηγόρος κ. Γεώργιος Ρεβελιώτης και ο Κυβερνήτης Μεσοδυτικών Πολιτειών Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτριος Κουρκουβής.  

Από αριστερά διακρίνονται ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής κ. Ανδρέας Παπαντωνίου, ο τ. Πρόεδρος και νομικός σύμβουλος της Παναρκαδικής κ. Γεώργιος Ρεβελιώτης ο Γεν. Πρόξενος κ. Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιλλινόις «Η ΕΝΩΣΗ» κ. Κωνσταντίνος Χανιωτάκης και ο Κυβερνήτης Μεσοδυτικών Πολιτειών Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας κ. Δημήτριος Κουρκουβής.

Ο γενικός Πρόξενος κ. Κουμπαράκης, συγκινημένος από την πολυπληθή παρουσία των Ομογενών, ευχαρίστησε τους διοργανωτές – Ομοσπονδίες και τους ιδιοκτήτες του κέντρου «ΑΡΤΟΠΟΛΙΣ» κ. Ανδρέα Παπαντωνίου και κ. Γεώργιο Ρεβελιώτη για τα πλούσια εδέσματα και την άψογη περιποίηση, και στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σημεία που το Γεν. Προξενείο έχει προγραμματίσει να απλουστεύσει τις διάφορες διαδικασίες που αφορούν τους Ομογενείς είτε για την απόκτηση της Ιθαγένειας, είτε την έκδοση ή θεώρηση εγγράφων είτε παρόμοιων υπηρεσιών, ώστε οι Ομογενείς να μην «ταλαιπωρούνται» και όπως χαρακτηριστικά είπε: «Το Προξενείο είναι εδώ όχι για την εξυπηρέτηση της Ομογένειας, αλλά για να υπηρετήσει τον Ελληνισμό». 

Οι Ομογενείς μας, που παραβρέθηκαν στη δεξίωση ένιωσαν ένα αίσθημα αισιοδοξίας να τους πλημμυρίζει και ένα νέο συμβόλαιο εμπιστοσύνης των Ομογενών με την Πατρίδα να απλώνεται με την τοποθέτηση του νέου γενικού Προξένου κ. Κουμπαράκη, αφού τα τελευταία 10-15 χρόνια το Γενικό Προξενείο Σικάγου ήταν ένα απροσπέλαστο τείχος, άβατο για τους Ομογενείς, που τους γιόμιζε απαισιοδοξία και απογοήτευση, ώστε να καταφέρονται κατά της Ελλάδας και των Ελληνικών Κυβερνήσεων. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η δυναμική ομογενής Cook County Treasurer κ. Μαρία Πάππα, ο Δικαστής κ. Δημήτριος Μπούρας, ο εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμου HALC κ. Αυξέντης Ζεμενίδης, οι  Αξιωματούχοι των Ομοσπονδιών, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων και Οργανισμών, τα στελέχη του Γεν. Προξενείου και πολλοί Αντιπρόσωποι Οργανισμών της Ομογένειας.  

Από αριστερά οι Κώστας Χανιωτάκης, Εμμανουήλ Κουμπαράκης και ‘Εντι (Αυξέντιος) Ζεμενίδης.
Από αριστερά διακρίνονται οι Γιώργος Ρεβελιώτης, Ανδρέας Παπαντωνίου, Εμμανουήλ Κουμπαράκης και Κώστας Χανιωτάκης.
Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν τις ομιλίες.
- Advertisement -

1 COMMENT

  1. B”H Delighted I am to learn this morning that our dear friend Emmanuel Koubatakis, formerly Consul in New York, is the new Greek Consul-General in Chicago; it’s enough to make me/us to visit the wintry city soon! Without hesitation I join the throng to wish the promoted Consul-General further professional success, and personal fulfillment. Both can be attained to no small measure by having Mano instruct his government that it’s high time, after 74 years, to erase the stigma in the annals of diplomacy —- when our native land in a paroxysm of anti-Semitic fervor became the sole European-Christian nation to oppose the birth of a Jewish State in the great hall of the reconstituted UNGA! May Greece, with philotimo and Christian-Orthodox love, recant that ballot, issuing apologies to Israel and world Jewry. Amen. With fraternal affection, Asher🙏😀👏🏿🔯🇺🇸🇮🇱🌹🎵🇬🇷

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.