ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Πανομογενειακό χαρακτήρα είχε η τελετή απονομής του Βραβείου Ελληνικής Κληρονομιάς στην ομογενή εισαγγελέα της κομητείας Νάσο του Λονγκ Αϊλαντ Μάντλιν (Μαγδαληνή) Σίγκα καθώς παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από όλες τις κοινότητες του Μπρούκλιν και ηγέτες των μεγάλων ομογενειακών οργανώσεων.

Η βράβευση έλαβε χώρα το βράδυ της Τρίτης, 29 Ιανουαρίου 2019, στην κοινοτική αίθουσα της εορτάζουσας κοινότητας των Τριών Ιεραρχών του Μπρούκλιν αμέσως μετά τον αρχιερατικό εσπερινό χοροστατήσαντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητριου.

Στον Εσπερινό συμμετείχαν ιερείς από πολλές κοινότητες του δήμου της Νέας Υόρκης, καθώς επίσης και ο Επίσκοπος Μωκησού, κ. Δημήτριος, ο οποίος από τις 11 Φεβρουαρίου 2018 μέχρι και σήμερα είναι σε άδεια (sabbatical) με πλήρεις αποδοχές. Ο Επίσκοπος Μωκησού το πρωί της Τετάρτης, 30 Ιανουαρίου χοροστάτησε της πανηγυρικής λειτουργίας στον εν λόγω ναό. 

Ο πρόεδρος της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών Ιωάννης, Ευγένης, καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους εκπροσώπους των κοινοτήτων του Μπρούκλιν και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για τη συμμετοχή τους τόσο στον Εσπερινό, όσο και στην εκδήλωση και συνεχάρη την εισαγγελέα Μάντλιν Σίγκα τονίζοντας ότι είναι η πρώτη γυναίκα που λαμβάνει το Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς.

Ο κ. Ευγενής παρέδωσε τη σκυτάλη στον Δημήτρη Κόκοτα, ύπατο αντιπρόεδρο της AHEPA και μέλος της κοινότητας των Τριών Ιεραρχών, ο οποίος ανέλαβε και τα καθήκοντα του παρουσιαστή της εκδήλωσης.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=LRtsA3ERqtc&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Ο πρόεδρος της Εφορίας της Ακαδημίας Αγ. Βασιλείου, Δρ. Στίβεν (Συμεών) Γουναρδής αναφέρθηκε στο ρόλο της Ακαδημίας, η οποία εφέτος γιορτάζει την 75η  επέτειο της ιδρύσεώς της και κάλεσε τους συνδαιτυμόνες να προσφέρουν τον οβολό τους για την ενίσχυσή της.

Παράλληλα συνεχάρη την τιμώμενη και την κοινότητα των Τριών Ιεραρχών που εφέτος εορτάζει την 90 επέτειο της ιδρύσεώς της.

Στιγμιότυπο από το επίσημο δείπνο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, Κλεάνθης Μεϊμάρογλου, συνεχάρη την κοινότητα και την τιμώμενη και εστίασε την προσοχή του στην παρέλαση της ομογένειας για την 198η επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας, που θα λάβει χώρα την Κυριακή 14 Απριλίου 2019 στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Αμέσως μετά ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Πορτ Ουάσινγκτον του Λονγκ Αϊλαντ και συνάμα πρόεδρος του Συνδέσμου Ιερέων, π. Ιωάννης Λαρδάς παρουσίασε την τιμώμενη και εστίασε την προσοχή του στα επιτεύγματά της ως Εισαγγελέως της Κομητείας και στην αγάπη της για την ομογένεια.

Η Μάντλιν Σίγκα εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την τιμή και εστίασε την προσοχή της στο ουσιαστικό μήνυμα της εορτής των Ελληνικών Γραμμάτων και των Τριών Ιεραρχών και τόνισε ότι οι αείμνηστοι γονείς της που ήρθαν σε τούτη τη φιλόξενη χώρα χωρίς τη γνώση της αγγλικής γλώσσας επέμεναν στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών τους με τις καλύτερες αρετές της φυλής μας και με την αγάπη για τον ελληνισμό.

Οι γονείς της, όπως επεσήμανε είχαν βαθιά πίστη στην παιδεία και παρείχαν τη δυνατότητα στην ίδια και στην αδελφή της Εφη να αποφοιτήσουν από τα καλύτερα πανεπιστήμια. Η Μάντλιν ως γνωστόν σπούδασε νομικά ενώ η αδελφή Εφη ακολούθησε την ιατρική και μάλιστα είναι επίκουρη καθηγήτρια και διακεκριμένη πνευμονολόγος.

Αναφερόμενη στα καθήκοντά της επεσήμανε ότι η κομητεία Νάσο έχει 1.4 εκατομμύρια πολίτες και ότι κάθε χρόνο εκπροσωπεί την πολιτεία ενώπιον του δικαστηρίου σε 30.000 υποθέσεις.

Σε πρώτο πλάνο από αριστερά διακρίνονται οι Κλεάνθης Μαεϊμάρογλου, Βασίλειος Γκουρνέλος και Δημήτριος Καλαμαράς.

«Σε κάθε δίκη σύμβουλος και κριτής μου είναι τα Ελληνοχριστιανικά ιδεώδη και οι αξίες με τις οποίες μας γαλούχησαν οι γονείς μας. Δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, εντιμότητα, θάρρος, σεβασμό και ταπεινότητα», συμπλήρωσε.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Ευγένιος Παπαγιαννάκης, συνεχάρη την τιμώμενη και τόνισε ότι «είναι η πρώτη γυναίκα που τιμάται με το Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς από τη θέσπιση του το 2003».

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος συνεχάρη την τιμώμενη για τα επιτεύγματά της και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η Δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά εναντίον οποιουδήποτε παρανομεί, όσο ψηλά και αν αυτός βρίσκεται ή όσο ισχυρός κι αν εμφανίζεται. Ο εισαγγελέας είναι εγγυητής των ατομικών ελευθεριών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών. Στο πρόσωπο της Μάντλιν Σίγκα η Δικαιοσύνη βλέπει μία εισαγγελέα να τελεί τα υψηλά της καθήκοντα με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό και αίσθημα απόδοσης της Δικαιοσύνης και την συγχαίρουμε θερμά γι’ αυτό».

Η Φιλόπτωχος Αδελφότητα της κοινότητας πρόσφερε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο τούρτα γενεθλίων για τα 91α του γενέθλια με όλους τους παρευρισκόμενους να του εύχονται χρόνια πολλά.

Στιγμιότυπο από τον Αρχιερατικό Εσπερινό.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.