Θετικός ο απολογισμός της παρέλασης της Φιλαδέλφειας – Στις 15 Ιουνίου οι εκλογές της Ομοσπονδίας

Σε πρώτο πλάνο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ Δημήτρης Ροζανίτης με το λάβαρο της οργάνωσης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Θετικός ήταν και ο οικονομικός απολογισμός της Παρελάσεως της 20ής Μαρτίου 2022, τον οποίο παρουσίασε στην γενική συνέλευση ο ταμίας και συνάμα πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, Παναγιώτης (Πίτερ ) Παπαδέας.

Η γενική συνέλευση συνήλθε το βράδυ της Τρίτης, 31ης Μαΐου 2022, στην κοινοτική αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης και παραβρέθηκαν εξήντα περίπου αντιπρόσωποι των συλλόγων και των κοινοτήτων που με τις άοκνες προσπάθειες κατάφεραν μαζί με τους ηγέτες της Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Παρελάσεως να διοργανώσουν μια μεγαλειώδη παρέλαση.

Η παρέλαση, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» έλαβε χώρα την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 και ήταν μια από τις πιο δυναμικές των τελευταίων ετών. Η παρουσία του Αγήματος των Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς λειτούργησε ως καταλύτης για την επιτυχία της παρελάσεως και των λοιπών εκδηλώσεων για την 201η επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Ροζανίτης, ο νέος ιερατικός προϊστάμενος, π. Αυγουστίνος Ψωμάς και ο πρρόεδρος της κοινότητας Γιώργος Χωριάτης. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτριος Ροζανίτης και ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρελάσεως Στέφανος Ευαγγελόπουλος, όσο και ο ταμίας Παναγιώτης Παπαδέας εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη για τους χορηγούς και τους δωρητές της παρελάσεως, διότι με την γενναιοδωρία τους κατάφεραν να καλύψουν πλήρως τα έξοδα της παρελάσεως, χωρίς ωστόσο να επιβαρύνουν το αποθεματικό ταμείο της Ομοσπονδίας.

Τα έξοδα εφέτος ήταν μεγαλύτερα από ότι τα προηγούμενα χρόνια καθώς είναι η πρώτη φορά που τα έξοδα για την έλευση και την φιλοξενία των Ευζώνων καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από την Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ. Τα προηγούμενα χρόνια τα ταξιδιωτικά έξοδα η εν λόγω Ομοσπονδία τα μοιράζονταν με την Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, καθώς η παρέλαση της Νέας Υόρκης λάμβανε χώρα με μια εβδομάδα διαφορά.   

Η παρέλαση της Νέας Υόρκης θα λάβει χώρα την Κυριακή, 5 Ιουνίου 2022 και τα έξοδα για την έλευση και την φιλοξενία του αγήματος των Ευζώνων τα ανέλαβε εξ ολοκλήρου η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

Οι Εύζωνες. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

Μετά τις αναφορές ακολούθησε συζήτηση και η ολομέλεια υιοθέτησε την πρόταση του νομικού συμβούλου Χάρη Καραπαλίδη όπως προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες από το Καταστατικό αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου συμβουλίου και προέδρου της Ομοσπονδίας.

Ο εκλογές, βάσει της εν λόγω αποφάσεως, θα λάβουν χώρα το βράδυ της Τετάρτης, 15 Ιουνίου 2022 στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας

Η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ήταν ο πρώτος φορέας που εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού διεξήγαγε δια ζώσης τις εκλογές.

Οι εκλογές είχαν λάβει χώρα στις 8 Σεπτεμβρίου 2020 στην κοινότητα του Αγίου Δημητρίου στο Απερ Ντάρμπι. Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους Δημήτριο Ροζανίτη, πρόεδρο, Στέφανο Ευαγγελόπουλο, αντιπρόεδρο, Μαρία Αγκατσιώτη, γραμματέας πρακτικών, Χαριστεία Φαφαλιού (Carissa Fafalios) γραμματέα αλληλογραφίας και Παναγιώτη (Πίτερ Παπαδέα), ταμία. Σύμβουλοι είχαν εκλεγεί οι Ντάνιελ Πιθής (Danny Pithis) Φίλιππος Νικολαΐδης (Philip Nicolaidis), Δημοσθένης Γιαμουρίδης (Dimosthenis Giamouridis), Ελένη Πούλου (Eleni Poulos), Έφη Οικονόμου (Effie Economou), Στέλιο Λάμπρου (Stelios Lambrou), Βασίλειο Κεΐσογλου (Vasilis Keisoglu), Κώστα Κράβαρη  (Kostas Kravaris) και Γεωργία Χαλάκου (Georgia Halakos).

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.