ΣΑΡΛΟΤ, Βόρεια Καρολίνα – Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο υποδέχθηκε χθες Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020 στο Διεθνές Αεροδρόμιο Ντάγκλας της Σάρλοτ, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής  κ. Ελπιδόφορος, συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Ατλάντας κ. Αλέξιο, κληρικούς, παιδιά και εκπροσώπους της Ελληνορθοδόξου κοινότητος της περιοχής.  Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες για ιατρικούς λόγους. 

Μετά την υποδοχή στο αεροδρόμιο, κατευθύνθηκαν στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος του Σάρλοτ όπου ετελέσθη Δοξολογία προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και παρουσία πλήθους πιστών που προσήλθαν για να γνωρίσουν τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου.

Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Μακαριώτατος έδωσε ευλογία σε όλους στο εκκλησίασμα και ιδιαίτερα στα παιδιά ενώ στη συνέχεια παρακάθησε σε δείπνο που προσέφεραν οι Άρχοντες του Οικουμενικού Πατριαρχείου της περιοχής στην κοινοτική αίθουσα της ενορίας.

Ο ΑρχιεπίσκοποςΕλπιδοφόρος, αριστερά, ενώ υποδέχεται τον Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Χρυσόστομο. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, στον Μητροπολίτη Αλέξιο και σε όλους τους παρευρισκόμενους, κληρικούς και λαϊκούς, για την αγάπη και τις προσευχές τους και δήλωσε ότι θα προτιμούσε αυτή η επίσκεψη να είχε γίνει κάτω από διαφορετικές συνθήκες και όχι για λόγους υγείας.

Ευχές Βαρθολομαίου

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ. Βαρθολομαίος το απόγευμα της Τετάρτης, 29ης Ιανουαρίου 2020, επικοινώνησε τηλεφωνικώς προς τον Μακαριώτατον και εξέφρασε τις αδελφικές ευχές προς ταχεία και ανιδιοτελή ανάρρωση επ’ αγαθώ της Αγιωτάτης Εκκλησίας Κύπρου και των διορθοδόξων σχέσεων.

Τα παιδιά υποδέχτηκαν με άνθη τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή
Στιγμιότυπο από τη Δοξολογία. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Η δοξολογία στον Καθεδρικός Ναός της Αγίας Τριάδας στο Σάρλοτ. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Στιγμιότυπο από το καλωσόρισμα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρου. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Χρυσόστομος. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Στιγμιότυπο από τη Δοξολογία. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή
Σε πρώτο πλάνο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Χρυσόστομος ενώ μοιράζει εικονίτσες. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Οι ιεροψάλτες του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδας στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή
Στιγμιότυπο από το δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κ. Χρυσοστόμου. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Οι αρχιερείες και τα μέλη του Τάγματος των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κ. Χρυσόστομου. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Στιγμιότυπο από το δείπνο προς τιμή του κ. Χρυσοστόμου. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Ατλάντας, κ. Αλέξιος. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Οι Αρχιεπισκόποι Ελπιδοφόρος και Χρυσόστομος και ο Μητροπολίτης Αλέξιος. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Χρυσόστομος. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος ενώ υπογράφει. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Ο Μητροπολίτης Ατλάντας, κ. Αλέξιος. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή
Ο Μητροπολίτης Ατλάντας, κ. Αλέξιος, αριστερά, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος με τα παιδιά ενώ αναμένουν την άφιξη του κ. Χρυσοστόμου. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Στιγμιότυπο από την υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κ. Χρυσοστόμου. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή
Τα παιδιά τα οποία υποδέχτηκαν τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, κ. Χρυσόστομο.
Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Χρυσόστομος. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Στιγμιότυπο από τη Δοξολογία. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, κ. Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία: Ιερά Αρχιεπισκοπή / Ευγενική προσφορά του Νάσιου Γεωργαλή.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.