ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ήταν λίγο πριν από την επιβολή των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας που ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος διόρισε στην Κοινότητα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς τον Αρχιμανδρίτη Γεδεών Βαρύτιμο. Σχεδόν αμέσως μετά επιβλήθηκε η καραντίνα, με αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι οι ακολουθίες τελούνταν κανονικά, εντούτοις οι πιστοί δεν μπορούσαν να συμμετάσχουν σε αυτές δια ζώσης.

Χρειάστηκε να περάσει ένας ολόκληρος χρόνος μέχρι να ανοίξουν και πάλι οι πόρτες του ναού για τους πιστούς και πάλι όμως με τήρηση των μέτρων προστασίας.

Έτσι φτάσαμε στο φθινόπωρο και μετά από πολλές αναβολές η κοινότητα είχε την περασμένη Κυριακή την ευκαιρία να παραθέσει επίσημο γεύμα και να υποδεχθεί τον ιερατικώς της προϊστάμενο, τον Αρχιμανδρίτη Γεδεών, όπως αρμόζει.

Πράγματι οι πιστοί και πολλά μέλη της κοινότητας έδωσαν το παρών τους στην Θεία Λειτουργία και στο γεύμα που ακολούθησε, υποδεχόμενοι τον Αρχιμανδρίτη Γεδεών, ο οποίος ωστόσο, καθόλη την διάρκεια της Πανδημίας προχώρησε σε σειρά πρωτοβουλιών με στόχο την ενδυνάμωση της κοινότητας.

Οι πιστοί-μέλη της κοινότητας, κατέκλυσαν το ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς για να τιμήσουν και να υποδεχθούν μετά την καραντίνα της Πανδημίας τον Αρχιμανδρίτη Γεδέων Βαρύτιμο και παρέστησαν στο ειδικό γεύμα υποδοχής που παρέθεσε μετά την Θ. Λειτουργία της Κυριακής 24 Οκτωβρίου. Φωτογραφία: ETA PRESS

Αυτή η όρεξη για δουλειά και η θετική ενέργεια που έφερε μαζί του ο νέος προϊστάμενος, ήταν ενδεικτική της συμμετοχής στο γεύμα στο οποίο παρακάθισε και ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Κουτσάκης, που διετέλεσε προϊστάμενος της κοινότητας για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν αποχωρήσει για να αναλάβει νέα καθήκοντα σε ιερά μονή στην Μυτιλήνη.

Ο π. Ιάκωβος πρόσφερε στον Αρχιμανδρίτη Γεδεών έναν χρυσό σταυρό, αμέσως μετά την θεία λειτουργία.

Στην συνέχεια μοίρασε και το αντίδωρο και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ενορίτες.

Στο γεύμα που ακολούθησε στην κοινοτική αίθουσα παρακάθισαν πολλά από τα μέλη του Κοινοτικού συμβουλίου.

Ωστόσο μια ελαφριά αδιαθεσία εμπόδισε τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Φώτη Γερασόπουλο να παραστεί. Τον εκπροσώπησε επάξια ο Α ‘ Αντιπρόεδρος κ. Κώστας Κουτσοθανάσης.

Μέλη του ΔΣ της κοινότητας πλαισίωσαν τον Αρχιμανδρίτη Γεδεών για μια αναμνηστική φωτογραφία μαζί με τον Αρχιμανδρίτη Ιάκωβο και τον Αγιογράφο Μιλτιάδη Αφεντούλη. Φωτογραφία: ETA PRESS

Νέο κεφάλαιο

Η ταμίας της Κοινότητας κ. Αμαλία Μπουρνιά, που ήταν και υπεύθυνη της διοργανωτικής επιτροπής του γεύματος, καλωσόρισε εκ μέρους της Κοινότητας τον Αρχιμανδρίτη Γεδεών και τόνισε ότι πλέον «ξεκινάει ένα νέο κεφάλαιο για την ιστορική αυτή κοινότητα».

Η κ. Μπουρνιά αναφέρθηκε εν συντομία στις επιμέρους πρωτοβουλίες της Κοινότητας που ξεκίνησαν από την όρεξη για δράση του νέου Αρχιμανδρίτη και περιλαμβάνουν την συντήρηση των αγιογραφιών, χάρη και στις δωρεές των πιστών και των μελών της κοινότητας.

Παράλληλα, επεσήμανε, η κ. Μπουρνιά ξεκίνησαν τα μαθήματα αγιογραφίας με δάσκαλο τον Αγιογράφο κ. Μιλτιάδη Αφεντούλη, ο κύκλος μελέτης της Αγίας Γραφής, κάθε άλλη Τετάρτη, καθώς και το κατηχητικό σχολείο.

Η επόμενη πρωτοβουλία που θα λάβει σύντομα σάρκα και οστά είναι η διοργάνωση του φεστιβάλ της κοινότητας το 2022, με την ευκαιρία της κυριώνυμου ημέρας της εορτής της Κοινότητας.

Ο ναός των Αγίων Κων/νου και Ελένης στο Τζάκσον Χάιτς.

Για πρώτη φορά μάλιστα, όπως δήλωσε στις «Αναμνήσεις» ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών, θα γίνει προσπάθεια να συμμετέχουν στο φεστιβάλ με δικά τους περίπτερα και επιχειρηματίες από την γύρω περιοχή.

Η κ. Μπουρνιά αφού ευχαρίστησε όλους, όσους πρόσφεραν τόσο την οικονομική όσο και την εθελοντική υποστήριξη για το γεύμα, πρόσφερε εκ μέρους της Κοινότητας μια ανθοδέσμη στον Αρχιμανδρίτη Γεδεών και προετοίμασε τον ίδιο και το κοινό για την όμορφη έκπληξη που ακολούθησε.

Τα παιδιά της κοινότητας σήκωσαν ένα πανό στο οποίο αναγραφόταν το «καλωσόρισες π. Γεδεών» στα αγγλικά (Welcome Father Gedeon) και τραγούδησαν το τραγούδι «Τα Χριστιανόπουλα».

Εκ μέρους της Φιλοπτώχου, η ακούραστη πρόεδρος, που με προσωπική εθελοντική εργασία βοηθάει το έργο της Κοινότητας, η κ. Γεωργία Σιδερίδη, πρόσφερε στον π. Γεδεών έναν χρυσό σταυρό.

Συγκινημένος ο π. Γεδεών αναφέρθηκε στην ιστορική κοινότητα που διακονεί για ενάμιση χρόνο και υπογράμμισε «ότι η ευθύνη και το βάρος της διακονίας είναι πολύ μεγάλη».

Ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών ευχαρίστησε τον πρόεδρο και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου καθώς επίσης και την πρόεδρο και τα μέλη της Φιλοπτώχου.

Στο γεύμα παρακάθισαν μεταξύ άλλων ο ιεροψάλτης της Κοινότητας ο κ. Γρηγόρης Μανινάκης, με την σύζυγό του, ο αγιογράφος κ. Μιλτιάδης Αφεντούλης με την σύζυγό του, τα μέλη του Δ.Σ. της κοινότητας και άλλοι.

Συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο π. Γεδέων κάλεσε κοντά του μια δραστήρια εθελόντρια την κ. Μαρία Σινάνη και της ζήτησε να σβήσει το κεράκι στη τούρτα για τα γενέθλιά της.

Ως δώρο, με την ευκαιρία των γενεθλίων Αρχιμανδρίτης Γεδεών της πρόσφερε έναν σταυρό

Η επόμενη εκδήλωση στο πρόγραμμα της Κοινότητας είναι η συμμετοχή της νεολαίας σε εξόρμηση για να παρακολουθήσει αγώνα μπάσκετ στο «Μάντισον Σκουέρ Γκάρντεν» όπου η ομάδα των «ΝΥ Knicks» θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια ομάδα του Γιάννη Αντετοκούμπο.

-Advertisement / Διαφήμιση-

1 COMMENT

 1. Ξυπνήστε , ξυπνήστε αδέλφια Ομογενείς
  από τον βαθύ ύπνο της αδιαφορίας ,
  οδεύουμε προς τον αφανισμό τον οποίον
  επιδιώκουν οι επικεφαλείς της πολιτικής και
  Θρησκευτικής ηγεσίας.
  Σιγά σιγά , ύπουλα και ανορθόδοξα ,
  επανδρώνουν τις κοινότητές μας με
  κληρικούς που μας κουβαλούν από την
  Τουρκιά , ο Αρχιμανδρίτης Γεδεών είναι ένας
  από τους πολλούς που έχουν φέρει και θα
  φέρουν, το σχέδιο της αλώσεως της
  Εκκλησίας μας και φυσικά της ομογένειας
  άρχισε να καλιεργείται μετά την εκδίωξη
  του Ιακώβου , τα θεμέλια έστησε ο γνωστός
  Ρασπουτίνος και επάνω σ’αυτά χτίζει ο
  Πατριάρχης με τα τσιράκια του.
  Οι διορισμοί των κληρικών στις κοινότητες
  έπρεπε να εγκρίνονται από τις ολομέλειες
  των κοινοτήτων.
  Ντρέπομαι που βλέπω παντού κοτέτσια γεμάτα
  κότες χωρίς ΠΕΤΕΙΝΟΥΣ.
  Άγιε μου Δημήτρη μου σήμερα που γιορτάζεις
  βοήθησε τον Απόδημο Ελληνισμό να
  επιβιώσει διότι θα έλθει κάποια μέρα δυστυχώς
  που οι έξω θα σώσουν τους μέσα…..

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.