ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Εγκάρδια και θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρο τα μέλη και τα στελέχη του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου Φιλαδέλφειας, καθώς επίσης και μέλη των όμορων κοινοτήτων της μείζονος περιοχής.

Πρόκειται για την πρώτη ποιμαντορική επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου στον ιστορικό ναό,  η οποία ξεκίνησε με τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ολοκληρώθηκε με το γεύμα προς τιμή του Αρχιεπισκόπου, που παρέθεσε το κοινοτικό συμβούλιο σε συνεργασία με την Φιλόπτωχο Αδελφότητα.

Στις εκδηλώσεις παρέστη και ο πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως της Νέας Ιερσέης, π. Χριστόφορος Οικονομίδης.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Αμβρόσιος Μπιτζιάδης, καθώς επίσης και οι νυν και πρώην πρόεδροι της κοινότητας, κ. κ. Δρ. Κώστας Κουρέλας και Ιωάννης Σαρκιόγλου, αντίστοιχα, καλωσόρισαν τον Αρχιεπίσκοπο και εστίασαν την προσοχή τους στον ενθουσιασμό που προκάλεσε στα στελέχη και στα μέλη η εξαγγελία των εορταστικών εκδηλώσεων για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της κοινότητας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Αμβρόσιος Μπιτζιάδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με την ηγεσία της Φιλοπτώχου Αδελφότητας.

Οι εκδηλώσεις για την 100ετηρίδα έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ολοκληρωθούν στις 15 Οκτωβρίου 2022 με το επίσημο δείπνο.

Η κοινότητα αποφάσισε να καταγράψει και να εκδώσει σε βιβλίο την ιστορία της κοινότητας και κάλεσε ήδη τα μέλη και τα στελέχη να προσκομίσουν φωτογραφίες και άλλο αρχειακό υλικό προκειμένου να συμπεριληφθούν στην εν λόγω έκδοση.

Τα έσοδα τόσο από την έκδοση με τίτλο «Τα πρώτα εκατό έτη του Ελληνορθόδοξου Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου», καθώς επίσης και όλες οι δωρεές θα διατεθούν για την ανακαίνιση του Καθεδρικού Ναού. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ανακαινίσεις, η οποία θα στοιχίσει δύο περίπου εκατομμύρια δολάρια.  

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος.

Τέλος να σημειώσουμε ότι οι εν λόγω εορταστικές εκδηλώσεις συμπίπτουν με τις εκδηλώσεις για την 100ή επέτειο της ιδρύσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής και της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εν λόγω έκδοση οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν στο (215) 627-4389 είτε να επισκεφθούν την ιστοσελίδα https://www.saintgeorgecathedral.org.

Στιγμιότυπο από την αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος και ο π. Αμβρόσιος Μπιτζιάδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τους ιεροψάλτες.
Σε πρώτο πλάνο ο φωτογράφος Παναγιώτης Καλιτσόπουλος, αριστερά και ο φωτορεπόρτερ Στέλιος Λάμπρου. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον πρωτοσύγκελο, π. Χριστόφορο Οικονομίδη και τις οικογένειες Καπάτου και Αναγνώστου.
Ο Αρχιεπίσκοπος. κ. Ελπιδοφόρος σε μια αναμνηστική φωτογραφία με τον γιο και το ζεύγος Δημοσθένη Γιαμμουρίδης.
O ιστορικός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Γεωργίου της Φιλαδέλφειας. Φωτογραφία: GOA / Δημήτρης Πανάγος.
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.