ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η χάρη της Παναγίας Σουμελά, στο Γουέστ Μίλφορντ της Νέας Ιερσέης θα στηρίξει και φέτος τους πιστούς που θα ανηφορίσουν το «Σκαιλάιν ντράιβ», τον δρόμο που οδηγεί στην ποντιακή γη του νέου κόσμου.

Την περασμένη Τετάρτη, μια ομάδα εθελοντών ξεκίνησε για να επιθεωρήσει από κοντά τυχόν ζημιές από τον τυφώνα Ησάια. Η επίσκεψη, ήταν σύντομη και διαπιστώθηκε ότι τόσο οι εγκαταστάσεις όσο και ο ναός δεν έχουν υποοστεί ζημιές και εκτός από ορισμένα κλαδιά που έπεσαν κατά μήκος των εγκαταστάσεων, δεν υπήρχαν σημάδια ότι πέρασε τυφώνας η τροπική καταιγίδα.

Το ευχάριστο αυτό γεγονός, γέμισε χαρά στα μέλη του Ιερού Ιδρύματος που ανυπομονούν να προσέλθουν για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας.

Οι «Αναμνήσεις» είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι πολλοί από τους πρωτεργάτες του Ιερού Ιδρύματος βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας μέσα στην Πανδημία του Κορωνοιού αλλά, τόσο η πίστη τους στο Θεό, όσο και στην Υπεραγία Θεοτόκο τους έδωσε αυτή την ιδιάιτερη αίσθηση ότι όλα θα πάνε καλά.

Και πράγματι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση, από το να έχεις περάσει μια δύσκολη περίοδο με καραντίνα και περιορισμούς, από το να βρεθείς και πάλι στον αγαπημένο σου ναό και να ευχαριστήσεις από κοντά την Παναγία Σουμελά.

Έστω και τηρώντας τα πρωτόκολλα και τις αποστάσεις και μόνο που μπαίνει κανείς στο ναό νοιώθει την αναγέννηση και την αγαλίαση.

Τα μέλη του Δ.Σ. του ιερού ιδρύματος αλλά και του νέου οργανισμού με την επωνυμία PHOS, καθώς και οι εθελοντές από τη Νέα Υόρκη, το γειτονικό Κονέκτικατ και την Φιλαδέλφεια προετοιμάζονται με καθημερινές συναντήσεις στην πλατφόρμα Zoom, για να ολοκληρώσουν ως τον Δεκαπενταύγουστο τις εργασίες και να υποδεχθούν όσους θελήσουν να έρθουν για να προσκυνήσουν.

Ήδη, ένα ειδικό συνεργείο επισκέφθηκε τους χώρους του ιδρύματος και πρόεβη σε καθαρισμό και απολύμανση στην κουζίνα και στον χώρο του πολιτιστικού κέντρου.

Το εξωτερικό του ναού της Παναγίας Σουμελά. Φωτογραφία: ETA PRESS

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιερού Ιδρύματος, Δρα. Χαράλαμπο Βασιλειάδη, φέτος δεν θα γίνει το ετήσιο φεστιβάλ του ιδρύματος, αλλά θα περιοριστούμε στις καθαρά εκκλησιαστικές τελετές, στον Εσπερινό, που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 15/8 και την θεία λειτουργία την Κυριακή 16 Αυγούστου, 2020.

Όσοι πιστοί θα προσέλθουν, θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι θα τηρηθούν όλα τα μέτρα που επιβλήθηκαν για τους ναούς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έτσι στην πολιτεία της Νέας Ιερσέης για τους ναούς ισχύει η συμμετοχή στο 25% της χωρητικότητας του ναού.

Και καθώς πρόκειται για μικρό ναό αυτό σημαίνει την παρουσία μέχρι 30 ατόμων στην διάρκεια των ακολουθιών, αλλά φυσικά και τηρουμένων των αποστάσεων, πολλοί περισσότεροι μπορούν να σταθούν έξω από το ναό.

Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Φωτογραφία: ETA PRESS

Όπως σχεδιάζει το Δ.Σ. δεν θα λειτουργήσει κανονική κουζίνα ούτε θα υπάρχει τιμοκατάλογος. Ωστόσο θα προσφερθεί φαγητό σε όσους προσέλθουν στην Παναγία Σουμελά.

Οι ίδιοι, οι επισκέπτες, θα πρέπει να σκεφτούν ότι αν και ο χώρος θυμίζει εξοχή ωστόσο είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας. Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΔΣ του ιδρύματος θα εφοδιαστούν με τα απαραίτητα αντισηπτικά , τις μάσκες και τα γάντια μιας χρήσης,  για να εφοδιάσουν όσους πιθανόν να μην έχουν μαζί τους μάσκες η άλλο εξοπλισμό.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν καθώς πλησιάζουμε στις ημέρες των ακολουθιών.

Το μήνυμα όμως είναι ξεκάθαρο. Η δέηση στην Παναγία Σουμελά θα είναι ένα σημαντικό βήμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας και μια ευκαιρία να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας, γιατί μας έδωσε την δυνατότητα να ικετεύσουμε στην χάρη της και να επικαλεστούμε την βοήθεια της σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για όλους.

Το εσωτερικό του ναού της Παναγίας Σουμελά. Φωτογραφία: ETA PRESS
- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.