Τέσσερις Ελληνοαμερικάνοι στην νέα Βουλή των Αντιπροσώπων

0
Τζον Σαρμπάνης, Νικόλ Μαλλιωτάκη, Γκας Μπιλιράκης και Κρις Πάππας, οι ομογενείς που επανεκλέχθηκαν στην Βουλή των Αντιπροσώπων

Πέντε ομογενείς διεκδίκησαν μία έδρα  στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ, με τους τέσσερις να έχουν ήδη εξασφαλίσει την εκλογή τους.

Με την καταμέτρηση των ψήφων να έχει φτάσει στο 80%, η Ντίνα Τάιτους, επί χρόνια βουλευτής στην 1η περιφέρεια της Νεβάδα, φαίνεται να επικρατεί του αντιπάλου της Μαρκ Ρόμπερτσον, με 50,3% έναντι 47,4%, με την καταμέτρηση να συνεχίζεται.

Αντίθετα, οι Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis), Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis), Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) και Κρις Πάππας βγήκαν αλώβητοι από τις εκλογικές μάχες, ανανεώνοντας την θητεία τους.

Σημαντική κρίνεται για τους Έλληνες και η εκλογή του Ρόμπερτ Μενέντεζ Τζούνιορ, υιού του επικεφαλής της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ, ο οποίος επικράτησε του Ρεπουμπλικανού αντιπάλου του Μάρκος Αρόγιο.

Ο Μενέντεζ, Γερουσιαστής των ΗΠΑ έχει υποστηρίξει πολλές φορές στο πρόσφατο παρελθόν την Ελλάδα με την αρνητική του στάση απέναντι στην πώληση των F-16 στην Τουρκία, να τον έχει αναδείξει ως σύμμαχο της Ελλάδας.

Νικόλ Μαλλιωτάκη

Στην 11η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, η Ρεπουμπλικανή Βουλευτής, Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) ανακηρύχθηκε νικήτρια από τις πρώτες ώρες της καταμέτρησης.

Νικόλ Μαλλιωτάκη, 11η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης

Ήδη, στο 70% της καταμέτρησης, ο αντίπαλός της και πρώην Βουλευτής Μαξ Ρόουζ (Max Rose), υπολειπόταν κατά 27 ποσοστιαίες μονάδες.

Υπενθυμίζεται ότι το 2020, η πρωτοεμφανιζόμενη στα ομοσπονδιακά κοινά – τότε – Μαλλιωτάκη, είχε επικρατήσει με οριακή διαφορά.

Κρις Πάππας

Ο βουλευτής των Δημοκρατικών κέρδισε με άνεση την εκλογή του στην 1η περιφέρεια του Νιου Χαμσάιρ έναντι της Ρεπουμπλικανής αντιπάλους του Καρολάιν Λίβιτ.

Κρις Πάππας, 1η περιφέρεια στο Νιου Χάμσαϊρ

Στο 80% της καταμέτρησης των ψήφων, ο Κρις Πάππας επικράτησε με με 54.1%.

«Σας ευχαριστώ Νιου Χάμσαιρ, στείλατε ένα καθαρό και ισχυρό μήνυμα, ότι θέλετε ηγέτες που να δουλεύουν μαζί με κοινό σκοπό και κοινή λογική. Νιώθω τιμή που κέρδισα αυτή την εμπιστοσύνη για τα επόμενα δύο χρόνια», ανέφερε σε δήλωσή του.

Γκας Μπιλιράκης

Συντριπτική ήταν η νίκη του Κωνσταντίνου Μπιλιράκη έναντι της Δημοκρατικής Κίμπερλι Γουόκερ. Σύμφωνα με το Associated Press, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος επικράτησε με 70,4% στη 12η περιφέρεια της Φλόριντα.

Γκας Μπιλιράκης, 12η περιφέρεια της Φλόριντα

Πρόκειται για έναν δημοφιλή ομογενή για τους Έλληνες καθώς σε αρκετές δηλώσεις του έχει καταγγείλει την εχθρική στάση της Τουρκίας.

Τζον Σαρμπάνης

Άνετη ήταν η νίκη στην 3η περιφέρεια του Μέριλαντ και για τον Τζορτζ Σαρμπάνης, το Δημοκρατικό μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο οποίος υπηρετεί από το 2007.

Τζον Σαρμπάνης, 3η περιφέρεια του Μέριλαντ

Ο Σαρμπάνης επικράτησε της Ρεπουμπλικανής Γιουρίπζι  Μόργκαν με 55,1% στο 79% της καταμέτρησης των ψήφων.

Πηγή: https://www.mononews.gr/

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.