Τελετή έπαρσης της σημαίας στο Δημαρχείο του Φορτ Λι της Νέας Ιερσέης

0

ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ. Ο φιλέλληνας Δήμαρχος του Φορτ Λι της Νέας Ιερσέης Μαρκ Σοκόλιτς (Mark J. Sokolich) το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Μαρτίου 2022 επέδωσε στην πρόεδρο του Ελληνικού Αστικού Συλλόγου του Φορτ Λι (Hellenic Civic Club of Fort Lee) Κατερίνα Μπλού και στον ιερατικό προϊστάμενο της κοινότητας της Αναλήψεως στο Φέρβιου, π. Χρήστο Παππά, την Διακήρυξη μέσω της οποίας ανακήρυξε την 25η Μαρτίου ως Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας για τον Δήμο του Φορτ Λι.

Η απονομή της διακήρυξης έγινε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης τελετής για την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον ιστό του δημοτικού μεγάρου και η παρουσία του δημάρχου και των υπολοίπων αιρετών του Φέρβιου και των περιχώρων προκάλεσε τον ενθουσιασμό των ομογενών που προσήλθαν στην τελετή.

Η εκδήλωση, όπως επεσήμανε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου, κ. Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος, έγινε υπό την σκιά του πολέμου στην Ουκρανία και τα έσοδα από την λαχειοφόρο αγορά θα διατεθούν για την ενίσχυση του λαού της Ουκρανίας. Το γεγονός συγκίνησε και τον Δήμαρχο, κ. Σοκόλιτς, ο οποίος τους συνεχάρη και προσέφερε εκατό δολάρια εξ ιδίων γι αυτό τον σκοπό.  

Στιγμιότυπο από την τελετή έπαρσης της σημαίας στο Φορτ Λι της Νέας Ιερσέης.

Στην εκδήλωση παρέστη και η γραμματέας της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Ιερσέης Δέσποινα Κολοκυθά, η οποία συνεχάρη τον Σύλλογο για την προσφορά του στην ομογένεια και στην υποστήριξη που παρέχει στην παιδεία.

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Δρ. Πάνος Σταυριανίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στην έναρξη της ελληνικής επανάστασης, στον ρόλο των αποδήμων και των Ελληνοαμερικανών στους αγώνες των Ελλήνων για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Εκτενή αναφορά έκανε και στα διαχρονικά μηνύματα και τις αξίες της ελληνικής επανάστασης, καθώς επίσης και στα θέματα που σχετίζονται με την ελληνική παιδεία και την διδασκαλία της ιστορίας του έθνους μας στις νεότερες γενιές των Ελληνοαμερικανών.  

Οι ομογενείς και φιλέλληνες αστυνομικοί του Φορτ Λι.

Μετά τις ομιλίες παρατέθηκε δεξίωση και οι ομογενείς είχαν την ευκαιρία να παράσχουν στους παρισταμένους την δυνατότητα να πάρουν μια γεύση από την ελληνική γαστρονομία.  

Ο εν λόγω σύλλογος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» ιδρύθηκε προ πέντε περίπου δεκαετιών με στόχο την διοργάνωση και την υποστήριξη των ελληνικών προγραμμάτων στα λύκεια του Φορτ Λι και των περιχώρων και για την προώθηση του ελληνικού πολιτισμού και έχει στο ενεργητικό του πολλές ευεργεσίες.

Ο κ. Τριανταφυλλόπουλος επεσήμανε ότι ακολουθώντας την παράδοση των προηγούμενων ετών ο Σύλλογος θα απονέμει υποτροφίες στους αποφοίτους των σχολείων της Αναλήψεως στο Φέρβιου της Νέας Ιερσέης, του καθεδρικού ναού του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στο Τέναφλάι, καθώς επίσης και στο Λύκειο του Φορτ Λι.  

Ο Δρ. Πάνος Σταυριανίδης, κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης στο Φορτ Λι.
Καθήμενοι από αριστερά η πρόεδρο Κατερίνα Μπλού, Δρ. Πάνος Σταυριανίδης, Δέσποινα Κολοκυθά, ενώ όρθιοι οι Αγησίλαος Τριανταφυλλόπουλος, Μαρκ Σοκόλιτς , Δημήτρης Κοντολιός, π. Χρήστος Παππάς και Τιμ Κουτρούμπας.
-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.