ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Λαμπερή με όλη την σημασία της λέξεως ήταν η τελετή αποφοίτησης των μαθητών της 8ης Τάξης του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου της κοινότητας του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης, η οποία έλαβε χώρα το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουνίου 2021.

Οι μαθητές εισήλθαν για τελευταία φορά ως μαθητές στον ιερό ναό του Αγίου Θωμά όπου τους ανέμεναν οι γονείς, οι δάσκαλοι, τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου με επικεφαλής τον Τσάρλι Σαντήλο, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Τάσος Ευστρατιάδης και η διευθύντρια Παναγιώτα Δελημάρη.

Το εν λόγω σχολείο, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις» είναι ένα από τα προηγμένα σχολεία της μητρόπολης της Νέας Ιερσέης. Οι 13 μαθητές και μαθήτριες μετά από 8 χρόνια φοίτησης,  με υπερηφάνεια και αγάπη αποχαιρέτησαν το σχολείο τους. 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Ιωσήφ Αντωνακάκης, ο οποίος είχε αποφοιτήσει προ μερικών από το εν λόγω σχολείο.

Ο π. Χριστοφόρος Οικονομίδης, ο πρόεδρος της Σχολικής επιτροπής Κος Τάσος Ευστρατιάδης όσο και η διευθύντρια του σχολείου, κ. Παναγιώτα Δελημάρη συγχάρηκαν τους μαθητές και τους γονείς, για την επιμονή και τον αγώνα τους για την διαιώνιση της ελληνικής γλώσσας.

Οι αριστούχες μαθήτριες Μαρία Κατσίκη, Συμεών Πουλάθας και Ελένη Μωραϊτάκη εξέπλεξαν το ακροατήριο με τα άπταιστα ελληνικά και με την αγάπη τους για το σχολείο και την κοινότητα.

Αμέσως μετά απονεμήθηκαν τα βραβεία και οι υποτροφίες.

Οι απόφοιτοι του Ελληνικού Απογευματινού Σχολείου του Αγίου Θωμά στο Τσέρι Χιλ της Νέας Ιερσέης.
Από αριστερά διακρίνονται οι Ελένη Μωραϊτάκη, Συμεών Πουλάθας και η Μαρία Κατσίκη.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.