Τα 100χρονα της Μικρασιατικής Καταστροφής στην εκπομπή Modern Odyssey στο BronxNet

0
Η αφίσα του αφιερώματος.

Το έτος 2022 συμπληρώθηκαν τα εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που αποτελεί ένα από τα τραγικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα. Το κοινό της εκπομπής Modern Odyssey μπορεί να συντονιστεί στον τηλεοπτικό σταθμό BronxNet για να ενημερωθεί αναλυτικότερα για ιστορικά γεγονότα. Το ειδικό αυτό αφιέρωμα της εκπομπής Modern Odyssey παρουσιάζει μια συνολικότερη εικόνα για το τι συνέβη όχι μόνο στους Έλληνες, αλλά και σε άλλους χριστιανούς, συμπεριλαμβανομένων των Αρμενίων και των Ασσυρίων, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Η παραγωγός και παρουσιάστρια της εκπομπής Modern Odyssey, Δρ Δέσποινα Αφεντούλη, παρουσιάζει στοιχεία διεθνών ακαδημαϊκών, επιστημονικών ερευνητών για τις γενοκτονίες, μαρτυρίες και ιστορικά γεγονότα με ανθρωπιστική διορατικότητα.

Το αφιέρωμα θα προβληθεί σε επανάληψη την Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης μέσω του BronxNet στο channel 67/Optimum και 2133/Fios, καθώς και στο www.bronxnet.tv ή και στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=O-ikrLSpJic&t=2s 

«Οι ειδικοί και οι επιστήμονες αναγνωρίζουν από κοινού ότι τα θύματα βίας και οι επιζώντες γενοκτονιών συχνά παραμένουν σιωπηλοί. Αυτό το αφιέρωμα δίνει φωνή στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους λόγω της θρησκευτικής τους πίστης», είπε η Δρ Δέσποινα Αφεντούλη.

Ο εκτελεστικός διευθυντής του BronxNet, Michael Max Knobbe, σχολίασε: «Το πρόγραμμα του BronxNet συμπεριλαμβάνει περιεχόμενο που φωτίζει ιστορίες και πολιτισμούς ανθρώπων στο Μπρονξ με διαφορετικές καταβολές, όπως και τους δεσμούς τους με ανθρώπους από όλον τον κόσμο. Είναι χαρά μας να βρισκόμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε τηλεοπτικά ιστορίες που δεν έχουν ειπωθεί, όπως αυτό το ειδικό αφιέρωμα της εκπομπής Modern Odyssey και ανοίγουμε τα κανάλια και τις υπηρεσίες προς εσάς.»

Στο πλαίσιο της εκπομπής «Modern Odyssey», η δημοσιογράφος-κοινωνιολόγος Δρ. Δέσποινα Αφεντούλη, παρουσιάζει συνεντεύξεις με ηγετικές προσωπικότητες, καλλιτέχνες και πρωτοπόρους για θέματα που εμπνέουν. Όπως αναφέρεται στην περιγραφή της εν λόγω εκπομπής: «Η περιπέτεια της ζωής, όπως το επικό ταξίδι του Οδυσσέα στην Ιθάκη, αποτελεί σύμβολο διαχρονικών αξιών και ιστοριών ανθρώπων που αξίζει να ειπωθούν». 

Το BronxNet (www.bronxnet.org) είναι ένας ανεξάρτητος μη κερδοσκοπικός οργανισμός στην υπηρεσία των ανθρώπων του Μπρονξ της Νέας Υόρκης, με τηλεοπτικό περιεχόμενο που επικεντρώνεται στην περιοχή του Μπρονξ, εκπαίδευση στην παραγωγή μέσων ενημέρωσης και πρόσβαση στην τεχνολογία και σε τηλεοπτικά κανάλια. Τηλεοπτικά εκπέμπει μέσω της Verizon Fios (2133, 2134, 2135, 2136, 2137 and 2138) και της Optimum (67, 68, 69, 70, 951 and 952). Με το υπερ-τοπικό πρόγραμμά του, το BronxNet συνδέει το Μπρονξ με τον υπόλοιπο κόσμο. 

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.