«Τα σύκα – σύκα» είπε ο Σάββας Τσίβικος στην συνέντευξή του στο PafosNet

0
302
Ο Σάββας Τσίβικος.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Τα σύκα, σύκα και την σκάφη, σκάφη», που λέει ο πάνσοφος λαός, είπε με παρρησία και τόλμη ο Σάββας Τσίβικος κατά την διάρκεια της τηλεοπτικής του συνέντευξης στο PafosNet. Παρακολουθώντας προσεκτικά την συνέντευξη διαπιστώνει κανείς ότι ο Σάββας Τσίβικος είναι γνώστης των θεμάτων που απασχολούν τις ΗΠΑ, την Ελλάδα, την Κύπρο και την ίδια την ιδιαίτερή του πατρίδα, την Ίνεια, καθώς επίσης τον ρόλο της ομογένειας στην προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων.

Δεν χάιδεψε αυτιά και κατάφερε για μια ακόμη φορά να υπενθυμίσει σε όλους ότι είναι καλύτερα να είμαστε χρήσιμοι, παρά ευχάριστοι.

Ο Σάββας Τσίβικος έχει διατελέσει πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας, του Ταμείου Κυπριοπαίδων, ύπατος Γραμματέας της AHEPA, της κορυφαίας οργάνωσης των Ελληνοαμερικανών, μέλος του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, της Ηγεσία των 100 και άλλων ομογενειακών φορέων. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του αγώνα για το Κυπριακό και πρωτοστατεί στις ερανικές εκδηλώσεις υπέρ των Ελληνοαμερικανών και φιλελλήνων βουλευτών και γερουσιαστών.

Η συνέντευξη δεν ήταν προκατασκευασμένη και ο Σάββας Τσίβικος απάντησε χωρίς στροβιλισμούς σε καίριες ερωτήσεις που σχετίζονται με την πολιτική του προέδρου Μπάιντεν, την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη, την στρατηγική συνεργασία των ΗΠΑ με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ, την Τουρκία, τα F-16 και τα F-35.

Οι σκέψεις τους έχουν βάθος και ρεαλισμό και χωρίς την παραμικρή αμφιβολία μπορούμε να πούμε ότι η εν λόγω συνέντευξη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για τους υποψήφιους για την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα εκλογικά τους επιτελεία.

Μπορεί ακόμη να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και για τους σπουδαστές στις σχολές διπλωματίας της Ελλάδας και της Κύπρου.

PafosNet

Παραθέτουμε το εισαγωγικό σημείωμα της εν λόγω ιστοσελίδας:

Ένας από τους σημαντικότερους και πλέον γνωστούς ανθρώπους της ομογένειας στις ΗΠΑ, ο Σάββας Τσίβικος, βρίσκεται τις μέρες αυτές στον γενέθλιο τόπο του, την Ίνεια, προκειμένου να περάσει τις θερινές του διακοπές.

Ο κ. Τσίβικος παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο PafosNet, στην οποία μιλά για την σημερινή κατάσταση στις ΗΠΑ, για το κυπριακό και ελληνικό λόμπι στην Ουάσιγκτον, για το πώς προσλαμβάνουν στις ΗΠΑ τις τουρκικές προκλήσεις και για πολλά άλλα.

- Advertisement -

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.