Αγαπητοί αναγνώστες και αναγνώστριες στην Αμερική, στην Ελλάδα, στην Κύπρο και σε όλον τον κόσμο, καλή σας ημέρα και χρόνια πολλά.

Χρόνια πολλά να εορτάζουμε με υγεία, χαρά και ευτυχία την Ημέρα των Ευχαριστιών. Πρόκειται για μια από τις πιο αξιόλογες γιορτές της Αμερικής καθώς παρέχει την δυνατότητα σε όλους τους Αμερικανούς και τους φίλους τους σε όποιο σημείο του πλανήτη κι αν βρεθούν να εορτάσουν και να αναπέμψουν ευχαριστίες στον Θεό για τις ευκαιρίες που τους προσέφερε και για τα αγαθά που τους χάρισε.

Η  εορτή των Ευχαριστιών έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες και τους Ελληνοαμερικανούς που διαβιούν και διαπρέπουν στην φιλόξενη ετούτη χώρα, διότι τους παρέχει την δυνατότητα αφ ενός μεν να αναφωνήσουν «Ζήτω η Αμερική», αφ ετέρου δε να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη για τους προγόνους τους και δη τους πρωτοπόρους, που υπό αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να επιβιώσουν και να ζήσουν το αμερικανικό όνειρο.

Κατάφεραν να δημιουργήσουν μια αξιοζήλευτη υποδομή και τα αντίστοιχα ιδρύματα τα οποία παρέχουν την δυνατότητα στην ομογένεια να διατηρεί και καλλιεργεί την ελληνική γλώσσα και την ελληνική συνείδηση και να μεταλαμπαδεύει τα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις στις νεότερες γενιές των Ελληνοαμερικανών.

Η φετινή Ημέρα των Ευχαριστών είναι η 5η  γιορτή των Ευχαριστιών για την ιστοσελίδα «Αναμνήσεις» και τον όμιλο «Anamniseis Media Group», καθώς επίσης για τους συνεργάτες, τους αρθρογράφους και τους αναγνώστες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της οικουμένης.

Η γιορτή των Ευχαριστιών αποτελεί το προοίμιο για τον εορτασμό της 5ης επετείου της ιδρύσεως των «Αναμνήσεων» στις 2 Μαΐου 2023. Παράλληλα μας παρέχει την δυνατότητα να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη στους συνεργάτες στη Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και στους αρθρογράφους από τις ΗΠΑ και την γενέτειρα που προσέφεραν το δικό τους πετραδάκι και διασφάλισαν την ανοδική πορεία των «Αναμνήσεων».

Η σημερινή εορτή μας παρέχει την δυνατότητα να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη στους διαφημιστές, στους χορηγούς και στους υποστηρικτές των «Αναμνήσεων», διότι χωρίς την βοήθειά τους θα ήταν πολύ δύσκολο – αν όχι ακατόρθωτο – να κάνουμε τα οράματά μας πραγματικότητα.

Η σημερινή γιορτή μας παρέχει την δυνατότητα να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη για τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο που εμπιστεύονται τις «Αναμνήσεις» και με τα σχόλιά τους και την κριτική τους ενίοτε μας παρέχουν την δυνατότητα να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους.

«Το δώρο θέλει αντίδωρο», λέει ο πάνσοφος λαός και οι «Αναμνήσεις» προσφέρουν απλόχερα και χωρίς την παραμικρή χρέωση όχι μόνο την ενημέρωση, αλλά και τις υπηρεσίες του ομίλου. Εξ άλλου κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι το γεγονός ότι η ιστοσελίδα «Αναμνήσεις» είναι μια από τις ελάχιστες, αν όχι η μόνη στην ομογένεια και σε όλον τον κόσμο με δωρεάν πρόσβαση.

Τον Ιανουάριο του 2022 ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοχωριτών Χίου «Πελιναίον – Αγία Μαρκέλλα», κ. Δημήτριος Μουτάφης έθεσε επί τάπητος την αναγκαιότητα δημιουργίας εφαρμογών (Application) για τα έξυπνα τηλέφωνα, ούτως ώστε να διευκολύνουμε τους ηλικιωμένους ομογενείς που δεν είναι εξοικειωμένοι με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Στο άκουσμα της πρότασης, λόγω των απειροελάχιστων  οικονομικών δυνατοτήτων ήμασταν διστακτικοί. Συνομιλώντας με τους συνεργάτες διαπιστώσαμε ότι δεν πρόκειται απλά και μόνο για μια μεγάλη πρόκληση αλλά και μια ευκαιρία.

Μετά από τρεις μήνες επίπονων προσπαθειών καταφέραμε να δημιουργήσουμε τις εφαρμογές. Ανήμερα του Πάσχα του 2022 τα καταστήματα της «Google» και της «Apple» έδωσαν το πράσινο φως και έκτοτε οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες δωρεάν για όλους τους χρήστες των έξυπνων συσκευών όλων των ηλικιών σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη.

Προ δύο ημερών οι «Αναμνήσεις» απέκτησαν τον δικό τους λογαριασμό στην πλατφόρμα της “Spotify” και τα «Podcast» διαδέχονται το ένα το άλλο.   

Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες. Υγεία, χαρά, πρόοδο και ευημερία.  

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.