Συγκινητική και διδακτική η συνέντευξη του Γιώργου Παντελάρου στην ΕΡΤ (βίντεο)

0
Από αριστερά διακρίνονται οι Νίκος Πουλής, Γιώργος Παντελάρος, Γιώργος Αλμυρούδης Τζούνιορ, Κυριακή Καλογερά, Νότης Μηταράκης, Γιάννης Κοντολιός και Δημήτριος Κοντολιός. Φωτογραφία: Αναμνήσεις / Δημήτρης Τσάκας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την ώρα που Χιακή Ομοσπονδία σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Χιακά Σωματεία και τον ιστορικό Παγχιακό Σύλλογο «Κοραή» Νέας Υόρκης διοργάνωναν τις εκδηλώσεις για την 200ή επέτειο της Σφαγής της Χίου και για τον μπουρλοτιέρη Κωνσταντίνο Κανάρη, η ΕΡΤ επέλεξε να φιλοξενήσει στην εκπομπή της «ΕΡΤ Σαββατοκύριακο» τον αντιπρόεδρο της Χιακής Ομοσπονδίας Γιώργο Παντελάρο και να μιλήσουν για τις εκδηλώσεις και την αγάπη των Χιωτών της Αμερικής για το νησί.

Ο Γιώργος είναι δικηγόρος. Γεννήθηκε στην Αστόρια και είναι γιος του Ηλία και της Ειρήνης Παντελάρου και εξέπληξε το κοινό με τα άψογα ελληνικά του, με την αγάπη του για την Χίο, με τις γνώσεις τους για την ιστορία και την προσφορά της Χιακής Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση των Χιωτών της Αμερικής.

Το βίντεο αυτό αν μη τι άλλο έρχεται να επιβεβαιώσει και τον τίτλο του ρεπορτάζ των «Αναμνήσεων» για τις επετειακές εκδηλώσεις για την Σφαγή της Χίου και τον Κωνσταντίνο Κανάρη: «Ρεσιτάλ Αμερικανογεννημένων στην 200ή επέτειο της Σφαγής της Χίου».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Παντελάρου στην εν λόγω εκπομπή της ΕΡΤ αποτελούν προέκταση του ρεσιτάλ των Αμερικανογεννημένων Χιωτών, το οποίο εκπέμπει αισιόδοξα μηνύματα.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.