Συγκινητική η χειροτονία του Νικολάου Πάρου εις πρεσβυτέρου (βίντεο)

0
Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος και οι ιερείς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με το Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας, Δρ. Κωνσταντίνο Κούτρα, την πρεσβυτέρα και την οικογένεια του Νικολάου Πάρου.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ιερός ναός των Αγίων Γεωργίου και Αικατερίνης της Αστόριας το πρωί της Κυριακής, 24ης Μαρτίου 2019 είχε πλημμυρήσει από ομογενείς, καθώς επίσης από μαθητές και πολλούς νέους οι οποίοι παρακολούθησαν με ευλάβεια και κατάνυξη τη Θεία Λειτουργία και την εις πρεσβυτέρου χειροτονία του Νικολάου Πάρου χοροστατήσαντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου.

Στην χειροτονία παρέστη και ο γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρας, ο οποίος συνεχάρη τον π. Νικόλαο Πάρο και τους ηγέτες της κοινότητας διότι η κοινότητά τους δεν είναι απλά και μόνο προπύργιο ελληνισμού, αλλά και Ορθοδοξίας. Παρευρέθηκαν επίσης οι ιερείς, π. Κωνσταντίνος Κομπίτσης, π. Διονύσιος Αναγνωστόπουλος, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, π. Αναστάσιος Πουράκης, π. Ιωάννης Βλάχος, ο αρχιδιάκων Παντελεήμων Παπαδόπουλος και ο διάκωνος Ελευθέριος Κωνσταντίνου, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας Θεόδωρος Παυλάκος.

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=WPI69ss0aDw&feature=youtu.be” width= https=”yes”]

Ο πρεσβύτερος, πλέον, Νικόλαος Πάρος είναι γέννημα και θρέμμα της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, υπηρέτησε στο ιερό και αποφοίτησε από το Σχολείο της Κοινότητας και, όπως επεσήμαναν τόσο ο Αρχιεπίσκοπος, όσο και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος είναι ένας πολλά υποσχόμενος κληρικός και διδάσκαλος, διότι διδάσκει τη νεότερη γενιά των ομογενών.

«Τα τελευταία είκοσι και πλέον χρόνια ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής με είδατε να μεγαλώνω από ένα εννιάχρονο ιερόπαιδο εντός των δύο ιερών βημάτων αυτής της κοινότητας μέχρι σήμερα που σε λίγα λεπτά θα λάβω από τα τίμια χέρια σας το δεύτερο βαθμό της ιεροσύνης. Δεν υπάρχουν λόγια να σας ευχαριστήσω γι αυτό το θείο δώρο που σε λίγο πρόκειται να λάβω από εσάς.

Στιγμιότυπο από τη χειροτονία του π. Νικολάου Πάρου.

Στο πρόσωπό σας πάντα έβλεπα τη απεριόριστη αγάπη για την Εκκλησία, για τους κληρικούς και για το ποίμνιό σας. Με ταπείνωση, υπομονή και πίστη έχετε διακονήσει την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Το παράδειγμά Σας είναι άξιο προς μίμηση για όλους εμάς τους εργάτες στον αμπελώνα του Κυρίου μας. Σας ευχαριστώ μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου για την εμπιστοσύνη, για την πατρική σας αγάπη και όλα όσα κάνατε και κάνετε για μένα.  Προσεύχομαι ο Θεός να σας χαρίζει υγεία και δύναμη να συνεχίζετε το δύσκολο έργο σας.

Βρίσκομαι ενώπιων σας έτοιμος να εισέλθω εις τα άγια των Αγίων για την εις πρεσβυτέρου χειροτονία μου και σας παρακαλώ  όλους να προσευχηθείτε για μένα», επεσήμανε με έκδηλη τη συγκίνηση ο π. Νικόλαος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος συνεχάρη τον διάκονο για την ευσέβεια και για την ευγνωμοσύνη που εξέφρασε για όλους όσους τον μεγάλωσαν και το γαλούχησαν με τα νάματα της πίστεως και τις αρετές της φυλής.

«Η χειροτονία σας γίνεται σε μια μέρα που έχουμε σύμπτωση τριών σημαντικών αναγνωσμάτων», επεσήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υπενθυμίζοντας ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι η χειροτονία του γίνεται την παραμονή της διπλής εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της έναρξης της Ελληνικής Επαναστάσεως.

Οι ομογενείς ενώ παρακολουθούν με συγκίνηση της χειροτονία του π. Νικολάου Πάρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον π. Νικόλαο και για τα άψογα ελληνικά του και τόνισε ανήκει στη νεότερη γενιά των κληρικών που ομιλούν τέλεια ελληνικά και ψάλλουν σωστή Θεία Λειτουργία.

Ο ιερατικός προϊστάμενος, κ. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος μιλώντας και εκ μέρους του ιερατείου της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου συνεχάρη τον π. Νικόλαο και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι θα διακονήσει την μεγαλώνυμη κοινότητα και θα διδάξει τη νέα γενιά. Παράλληλα τόνισε ότι θα ασχοληθεί με τη διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς της της GOYA.

Ο Εμμανουήλ Δρίτσας, ο οποίος προ δύο περίπου μηνών επανεκλέχτηκε για τρίτη φορά ως πρόεδρος της κοινότητας μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο π. Νικόλαος Πάρος θα διακονήσει την κοινότητα και για το γεγονός ότι θα συνεχίσει να ασχολείται με τη νέα γενιά.

Ο πρώην πρόεδρος, ευεργέτης της παιδείας και συνάμα πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής του Ημερήσιου Σχολείου του Αγίου Δημητρίου Νίκος Ανδριώτης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» θεώρησε τη χειροτονία σπουδαία γεγονός τόσο για την κοινότητα, όσο και για το ίδιο το προηγμένο εκπαιδευτικό της σύστημα.

«Τα σχολεία μας δεν προετοιμάζουν μόνο εξαίρετους επιστήμονες, επαγγελματίες και επιχειρηματίες, αλλά και εξαίρετους κληρικούς. Συγχαίρουμε τον π. Νικόλαο και ευχόμαστε το παράδειγμά του να το ακολουθήσουν και άλλα παιδιά της ομογένειας».

Ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας Χάρης Κάλας επεσήμανε ότι ο π. Νικόλαος Πάρος είναι το έκτο μέλος της κοινότητάς του που χειροτονήθηκε.

Μετά τη χειροτονία παρατέθηκε δεξίωση στην αίθουσας «Νίκος Ανδριώτης» στην οποία παρακάθησαν ο γενικός Πρόξενος, Δρ. Κωνσταντίνος Κούτρα, ο Αρχιεπίσκοπος και οι ιερείς που παρέστησαν στη Θεία Λειτουργία και τη χειροτονία.

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.