ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Αρκετοί συγγενείς και φίλοι, καθώς επίσης και εκπρόσωποι της κοινότητας του Τιμίου Σταυρού και του Σχολείου «Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή» αναμένεται να αναχωρήσουν σήμερα και αύριο για τη Λακωνία για να παραστούν στην κηδεία του Δημητρίου Καλοειδή που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2019, στο Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελίστριας της Σπάρτης.

Αμέσως μετά θα μεταβούν στον Μυστρά προκειμένου να παρακολουθήσουν τον ενταφιασμό του σε ιδιαίτερο χώρο στο νεόδμητο ξενοδοχείο της οικογένειας Καλοειδή «Mystras Grand Palace Resort & Spa» στον Μυστρά.

Ο αείμνηστος γεννήθηκε στις 8 Απριλίου 1934 στην Πετρίνα νομού Λακωνίας και το 1955 ήρθε σε ηλικία 21 ετών στην Αμερική και έζησε το αμερικανικό όνειρο.

Η κοινότητα του Τιμίου Σταυρού στο Μπρούκλιν εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ενημερώνει τα μέλη, τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς για την εκδημία του ευεργέτη της κοινότητας και του σχολείου και εκφράζει τα συλλυπητήρια στη σύζυγό του Γεωργία, στα αδέλφια του Παναγιώτη και Γεώργιο Καλοειδή, στα ανίψια, στα ξαδέλφια και στους λοιπούς συγγενείς εδώ και στην Ελλάδα.

Ο διακεκριμένος επιχειρηματία, φιλάνθρωπος και ευεργέτης της ομογένειας και της γενέτειρας Δημήτριος Καλοειδής, την ημέρα των εγκαινίων του ανακαινισμένου “Terrace on the Park” στο Φλάσινγκ

Παράλληλα τους καλεί να σεβαστούν την επιθυμία της οικογένειας και αντί ανθέων να προσφέρουν δωρεά στη μνήμη του στο Ημερήσιο Σχολείο «Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή».

Ο συνέταιρος και συνάμα οικογενειακός φίλος του ζεύγους Καλοειδή, κ. Γιώργος Μάκκος κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας με τις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη για τον θάνατο του και μεταξύ άλλων τόνισε ότι «η ομογένεια, ο ελληνισμός και η γενέτειρα έχασαν έναν μεγάλο ευεργέτη, έναν φιλάνθρωπο».

«Το λεξιλόγιό μου είναι πολύ φτωχό να εκφράζει τη θλίψη και τη συγκίνηση που προκάλεσε σε όλους εμάς που συνεργαστήκαμε μαζί του, που διδαχτήκαμε από το επιχειρηματικό του δαιμόνιο, από την εργατικότητά του, από το φιλότιμο, από την αγάπη για τον συνάνθρωπο, για την ομογένεια, την Εκκλησία και για την ελληνική παιδεία», επεσήμανε ο κ. Μάκκος, ο οποίος το απόγευμα της Δευτέρας επρόκειτο να αναχωρήσει για τη γενέτειρα προκειμένου να παραστεί στην κηδεία και να συμπαρασταθεί στη χαροκαμένη σύζυγό του, τη Γεωργία.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα “Mystras Grand Palace Resort & Spa» στον Μυστρά.

Τα ονόματα του  Δημητρίου και Γεωργίας Καλοειδή έχουν γραφεί με χρυσά γράμματα στους καταλόγους των δωρητών της κοινότητας και του ομώνυμου σχολείου στο Μπρούκλιν, του Οίκου Ευγηρίας του Αγίου Μιχαήλ στο Γιόνκερς, του Νοσοκομείου του Φλάσινγκ, όπου με τη δωρεά τους είχε δημιουργηθεί το Καρδιαγγειακό Κέντρο «Κερύνεια», του ραδιοφωνικού προγράμματος «Cosmos –FM», του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και δεκάδων άλλων ευαγών ιδρυμάτων της ομογένειας και της γενέτειρας.

Ο Δημήτριος Καλοειδής διακρινόταν για το απαράμιλλο του χαρακτήρα του και για την αγάπη του για τη Λακωνία. Ήταν από τους πρώτους ομογενείς που ανταποκρίθηκε στα κελεύσματα της πατρίδας και την περίοδο της κρίσης επένδυσε στον Μυστρά και ανέγειρε μια από τις πιο υπερσύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες. Πρόκειται για το «Mystras Grand Palace Resort & Spa» το οποίο εγκαινιάστηκε προ ενός και πλέον έτους από τους προέδρους της Ελλάδας και της Κύπρου, Προκόπης Παυλόπουλος και Νίκος Αναστασιάδης.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του GAEPIS Στέλιος Τακετζής μιλώντας στις «Αναμνήσεις» εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατο του Γεωργίου Καλοειδή και μεταξύ άλλων τόνισε: «Το «Cosmos FM» οφείλει μεγάλη ευγνωμοσύνη στον Δημήτρη Καλοειδή. Το φιλανθρωπικό του έργο είναι τεράστιο και συμπεριλαμβάνει και τη γενναιόδωρη υποστήριξη στο Ελληνικό κοινωφελές ραδιόφωνο. Στην σύντροφο και σύζυγό του Γεωργία καθώς και στους οικείους του εκφράζω τα ειλικρινή  μου συλλυπητήρια. Πριν λίγες εβδομάδες είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το “Mystras Grand Palace Resort and Spa» και θαύμασα την εξαιρετική δουλειά αλλά και το όραμα που περικλείει αυτό το έργο. Αιωνία του η μνήμη. 

-Advertisement-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.