ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος το πρωί της Δευτέρας, 16 Σεπτεμβρίου 2019 τέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του ευεργέτη Δημητρίου Καλοειδή και αμέσως μετά επικοινώνησε με την σύζυγο του εκλιπόντα, Γεωργία Καλοειδή και της εξέφρασε τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια.

Η  Ιερά Αρχιεπισκοπή εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Ιερά Αρχιεπισκοπή με θλίψη πληροφορήθηκε την μετάβαση από τη γη στα ουράνια ενός εκλεκτού τέκνου της Εκκλησίας, ενός υποδειγματικού χριστιανού, πιστού στις ελληνικές μας παραδόσεις και φορέα του γνησίου ορθοδόξου φρονήματος, Άρχοντος του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος πληροφορηθείς το δυσάρεστο γεγονός κατήλθε στο Παρεκκλήσιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και ετέλεσε τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του αειμνήστου Δημητρίου και εδεήθη να είναι αιωνία η μνήμη του. Ακολούθως, επεκοινώνησε προς την εκλεκτή σύζυγο του, προς την οποία εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια και την θλίψη της Εκκλησίας και της Ομογενείας.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε τα εξής: «Ο Δημήτριος Καλοειδής σε όλη του την επί γης ευλογημένη παρουσία, μαζί με την εκλεκτή σύζυγό του Γεωργία, έδωσαν το δυναμικό παρόν σε κάθε γεγονός της ζωής της Εκκλησίας μας και του ελληνισμού των ΗΠΑ. Η ζωή του Δημητρίου ήταν μία ζωή επιτυχιών, αλλά και μία ζωή θυσιών και γενναιοδωρίας προς τον συνάνθρωπο, προς την Εκκλησία, προς τον Θεό».

«Άνθρωπος γεμάτος αγάπη, συμπληρούμενος από την σοφία και την αγάπη της συζύγου του, ο Δημήριος Καλεοιδής θα μείνει για πάντα γραμμένος με χρυσά γράμματα στις σελίδες τόσο της ιστορίας του ελληνισμού, όσο και στις σελίδες της καρδιάς όλων εκείνων που ευεργετήθηκαν από εκείνον και είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν από κοντά.

Να είναι αιωνία η μνήμη του. Σήμερα είναι στην αγκαλιά του κατ᾽ εξοχήν φιλανθρώπου: του Κυρίου μας Ιησού Χριστού», καταλήγει η ανακοίνωση.

-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.