ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Στον Δημήτρη Ροζανίτη και σε μια πλειάδα καταξιωμένων στελεχών τα ηνία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντελαγουέαρ.

Η εκλογή της νέας ηγεσίας έλαβε χώρα κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης που συνήλθε το  βράδυ της Τρίτης, 8 Σεπτεμβρίου 2020 στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου στο Άπερ Ντάρμπι Πενσιλβάνιας και συμμετείχαν αντιπρόσωποι τόσο από τους συλλόγους μέλη, όσο και των κοινοτήτων της τριπολιτειακής περιοχής της Φιλαδέλφειας.

Στη συνέλευση παρέστησαν ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, π. Γρηγόριος Γκίλμπερτ, ο οποίος ανέπεμψε την προσευχή, καθώς και ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας του Αγίου Θωμά, π. Χριστόφορος Οικονομίδης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελο.

Το βίντεο του Cosmos Philly TV

Μετά την επικύρωση των πρακτικών της προηγούμενης σύσκεψης ακολουθήσουν οι αναφορές της προέδρου Γεωργίας Χαλάκου, του ταμία Παναγιώτη (Πίτερ) Παπαδέα και των υπευθύνων των επιτροπών.

Αμέσως μετά έγιναν οι προτάσεις για τους αξιωματούχους. Ο Δημήτριος Ροζανίτης αναμετρήθηκε με την μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο Γεωργία Χλέτσου και κέρδισε με μικρή διαφορά (18 έναντι 16).

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Στέφανος Ευαγγελόπουλος, γραμματέας πρακτικών επανεκλήχτηκε η Μαρία Αγκατσιώτη, γραμματέας αλληλογραφίας η κ. Καρίσα Φαφλιού (Carissa Faflios) και ταμίας ο Παναγιώτης (Πίτερ Παπαδέας).

Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία.

Μέλη του Συμβουλίου εκλέχτηκαν οι Ντάνιελ Πιθής (Danny Pithis) Φίλιππος Νικολαΐδης (Philip Nicolaidis), Δημοσθένης Γιαμουρίδης (Dimosthenis Giamouridis), Ελένη Πούλου (Eleni Poulos), Έφη Οικονόμου (Effie Economou), Στέλιος Λάμπρου (Stelios Lambrou), Βασίλειος Κεΐσογλου (Vasilis Keisoglu), Κώστας Κράβαρης  (Kostas Kravaris) και Γεωργία Χαλάκου (Georgia Halakos).

Η κ. Χλέτσου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την προσφορά της απερχόμενης προέδρου Γεωργία Χαλάκου και σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς της της δώρισε μια ανθοδέσμη.

Τόσο η κ. Χλέτσου, όσο και η κ. Χαλάκου συγχάρηκαν τον κ. Ροζανίτη και όλους τους νεοεκλεγέντες και εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να στηρίξουν το έργο της νέας διοίκησης.

Ο Στέφανος Ευαγγελόπουλος, αριστερά και ο Δημήτρης Ροζανίτης.

Ο κ. Ροζανίτης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την εμπιστοσύνη των αντιπροσώπων και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβάθμιση του κύρους της Ομοσπονδίας.

Το βλέμμα της νέας ηγεσίας, όπως επεσήμανε, ο κ. Ροζανίτης, θα στραφεί στην ανακούφιση των πληγέντων από την πανδημία του κορωνοϊού και στην προετοιμασία για τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 200ή επέτειο της έναρξης της ελληνικής επαναστάσεως και την παρέλαση που θα διοργανώσουν τον ερχόμενο Μάρτιο στην καρδιά της Φιλαδέλφειας.

O πρόεδρος του Καθεδρικού Ναού του Αγίου Γεωργίου της Φιλαδέλφειας, Λούης Παναγόπουλος (Louie Panagolpos) επεσήμανε ότι το 2021 είναι ένα σημαντικό έτος για την κοινότητα διότι συμπίπτει με τα διακόσια χρόνια από την ανέγερση του ναού και τα εκατό χρόνια από την ίδρυση της κοινότητας και την εξαγορά του από τους Επισκοπελιανούς.

Σε πρώτο πλάνο οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Ηπειρωτών Φιλαδέλφειας Βασίλης Κεΐσογλου και ο Κώστας Κράβαρης.
Οι αντιπρόσωποι ενώ παρακολουθούν την συνεδρίαση.
Αριστερά ο Φίλιππος Νικολαΐδης και ο Χάρης Καραπαλίδης, οι οποίοι συμμετείχαν στην εφορευτική επιτροπή.
Στιγμιότυπο από την ψηφοφορία.
Ο Κώστας Κράβαρης ενώ ψηφίζει.
Στιμγιότυπο από την ομιλία του νεοεκλεγέντα προέδρου Δημήτρη Ροζανίτη.
Η Γεωργία Χλέτσου ενώ συγχαίρει τον πρόεδρο Δημήτρη Ροζανίτη.
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντρελαγουέαρ Δημήτρης Ροζανίτης.
Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Φιλαδέλφειας και Μείζονος Ντρελαγουέαρ Στέφανος Ευαγγελόπουλος.
-Advertisement / Διαφήμιση-

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.